mordok 0 Napisano 31 Marca 2009 Jak się czują Wasze rzepaki - ciepło się zrobiło - pryskał już ktoś na chowacza ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tom 0 Napisano 31 Marca 2009 Lubelskie w końcu moze wyjechać z I dawka azotu - śnieg stopniał !!!!!!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ka_mil 0 Napisano 31 Marca 2009 Śnieg stopniał ale jeziora jeszcze nie wyschły Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Alfl 0 Napisano 31 Marca 2009 co planujecie dac na pierwszy oprysk? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rechu1 0 Napisano 31 Marca 2009 Ciekawy jestem czy przy zbiorze zachodnia cześć kraju nas z ceną wyprzedzi ?Bo dwa tygodnie wcześniej to jest różnica a zazwyczaj na początku żniw jest najlepsza cena na rzepak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rechu1 0 Napisano 31 Marca 2009 Czy myślicie,że uda nam się wziąć po 1000zł po zbiorach? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grześ 0 Napisano 31 Marca 2009 Ja słyszałem 1100-1300zł/t ale to tylko pobożne życzenia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jarki 0 Napisano 31 Marca 2009 ALFL na pierwszy planuję albo nurelkę{może robioną}lub sam pyretroid. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
luki21 0 Napisano 31 Marca 2009 ja miałem ofertę na podpisanie kontraktu po 1100zł odbiór z chaty ale jakoś sie nie zgodziłem...! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wolek1986 0 Napisano 31 Marca 2009 A ja mam pytanko. Czy teraz wiosną mogę w zabiegu na samosiewy zbóż w rzepaku dodać siarczan magnezu w dawce 10 kg?? Prysnę Pantere w dawce 0,7 litra Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Italian 0 Napisano 31 Marca 2009 z tego co mi wiadomo mozna mieszac mozesz jeszcze dodac jakis dolistny z mikroelementami... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MMDD 0 Napisano 1 Kwietnia 2009 ALFL na pierwszy planuję albo nurelkę{może robioną}lub sam pyretroid. Jarki - ale robiona nie dziala tak dobrze - sam to przetestowalem. Jak sam pyretroid to pamietaj, ze krotko dziala. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
luki21 0 Napisano 1 Kwietnia 2009 ja jutro planuje dać opryska na samosiewy zbóż Gramanem w dawce 1l/ha mam nadzieje że jeszcze pogoda mi dopisze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jarki 0 Napisano 2 Kwietnia 2009 panowie robale nadlatują zobaczcie na piorin.gov.pl !!!!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
luki21 0 Napisano 2 Kwietnia 2009 e u mnie jeszcze spokój aczkolwiek oprysk już czeka hehe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
osa21 0 Napisano 3 Kwietnia 2009 wczoraj wieczorem postawiłem żółty pojemnik i dziś o godzinie 18 było 20 chowaczy i około 25 słodyszków, co zrobić przyskać jutro czy poczekać kilka dni aż chowacz złoży jaja i wtedy opryskać mospilanem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grześ 0 Napisano 3 Kwietnia 2009 Nie czekaj: aż środek się rozejdzie po roślinie trochę potrwa chyba że dodasz pyretroidu. Ja jutro jadę Nurelką. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PIOTR FARMER 0 Napisano 3 Kwietnia 2009 ja też jutro chce pryskac ale zrobie to po staremu 0.6l bi58 + 0.12 fastac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
luki21 0 Napisano 3 Kwietnia 2009 ja też jutro jadę Sumi Alpha aczkolwiek nie wiem co sie dzieję na polu jadę zapobiegawczo zawsze coś tam szlag trafi a za kilka dni przed świętami znów Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jarki 0 Napisano 3 Kwietnia 2009 LUKI21 i tu chyba jest racja trudno trafić a za pare dni nurelka +caramba itd. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
men2face 0 Napisano 3 Kwietnia 2009 już caramba?po co?jest zimno a rzepak za mały.panowie spokojnie.jeszcze sie napryskacie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
luki21 0 Napisano 3 Kwietnia 2009 dokładnie mój koleszka też wczoraj prysnął bo mówi że znalazł dwa na losowo wybranym krzaku i się nie czaił oprysk po 13zł /ha to nie ma co...! Ja się też nie bawię w szukanie czekam do jutra bo jest ciepła pogoda i liczę na to że więcej tego syfu naleci...! Bo jak jest pogoda mieszana to ciężko załatwić jednym zabiegiem...! PZDr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
men2face 0 Napisano 3 Kwietnia 2009 Róbta co chceta jak to mówi Owsiak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jarki 0 Napisano 3 Kwietnia 2009 caramba za pare dni nie jusz ,od począdku wzrostu a własiciwie zagrożenia chorobami. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
men2face 0 Napisano 3 Kwietnia 2009 caramba za pare dni nie jusz ,od począdku wzrostu a własiciwie zagrożenia chorobami.optymalny termin to wysokość buta gumowego.no chyba że nic nie robiłeś jesienią a zagrożenie jest bardzo duże.ale raczej nie tedy droga bo CARAMBA(metkonazol) to triazol i potrzebuje do prawidłowego działania 12st.C nie wiem jak u Ciebie ale u mnie dziś znowu był rano przymrozek.oprysk w tych warunkach =wylanie środka na próżno. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach