piter401 0 Napisano 20 Lipca 2010 gdzie można sprawdzić dzisiejsze notowania rzepaku z matif Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
luki21 0 Napisano 20 Lipca 2010 https://www.ewgt.com.pl/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piter401 0 Napisano 20 Lipca 2010 luki niema tam z dzisiaj są z poniedziałku jestem ciekaw jak to się rozwinie bo mam rzepak na polu,jutro zaczynam kosić Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Przemek21 0 Napisano 20 Lipca 2010 sprzedaż po 360,50 euro z dostawą na sierpien 2010, 356 z dostawą na maj 2011, i 336 z dostawą na sierpień 2011 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
a1980 0 Napisano 21 Lipca 2010 gdzie można sprawdzić dzisiejsze notowania rzepaku z matifhttp://commodities.euronext.if5.com/commodities.aspx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
malkolm2 1 Napisano 21 Lipca 2010 Niedaleko mnie gościu skupuje po 110zł za t słomy. Moim zdaniem mało.130 to ja dostaje za tone w spalarni spresowane i zawiezione przeze mnieja mówię za zbożową a nie rzepakową, i sprasowaną, odbierają sobie sami, idzie to podobno na brykiet Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
korsarz 0 Napisano 21 Lipca 2010 Rzepak korekta ceny z 1400 do 1375 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Przemek21 0 Napisano 21 Lipca 2010 ile sypie z ha Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
korsarz 0 Napisano 21 Lipca 2010 2,9 t z hektara Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mateusz2811 0 Napisano 21 Lipca 2010 2,9 t z hektara skąd jesteś że już kosisz ja z pilskiego i jeszcze nikt nie ruszył a pgr dopiero pryskać dobrze skończyły ja też jestem z wielkopolski ale wiesz wielkopolska ma 200 km przekroju Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
romeooo 0 Napisano 21 Lipca 2010 Wykosiłem w sobotę z pnia bez zasuszania 3t z ha 7,2% wilgotności 1445zł za tonę zdany w sobotę Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
korsarz 0 Napisano 21 Lipca 2010 jestem z okolic Kępna ceny które podaje sa cenami netto, miałem odmiane satori wydaje mi sie że to jakaś wcześniejsza odmiana jest bo kolega terz ją już zkosił i był suchy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
śledzik 0 Napisano 22 Lipca 2010 Wykosiłem w sobotę z pnia bez zasuszania 3t z ha 7,2% wilgotności 1445zł za tonę zdany w sobotęGdzie odstawiałeś rzepak, cena jest interesująca ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
romeooo 0 Napisano 22 Lipca 2010 Zakłady Tłuszczowe w Bodaczowie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
korsarz 0 Napisano 22 Lipca 2010 A jaka to jest cena netto czy brutto? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
luki21 0 Napisano 22 Lipca 2010 U mnie spadek ceny na 1380 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
paweł0128 0 Napisano 22 Lipca 2010 umnie plon na najlepszym polu 3,5 tony a cena w Bodaczowie to 1360 netto już od tygodnia. Ja skosiłe już wszystko unas prawie koniec żniw rzepakowych jutro kosze kolesiowi chyba już ostatni w okolicy ale ma straszną lipe kupe zielonych odrostów może jakoś pujdzie:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Arturonas 0 Napisano 22 Lipca 2010 Ja juz po rzepaku...wilg 6,2%. zanieczyszczenia 1,8 %..technologiczny ;]...cena niestety kontrakt 1370 zl brutto...o plonach tam gdzie nie przeszedł grad 4,3 t...a gdzie przeszedł to 2 tony mniej ;[...zostawiłem pasy dla rzeczoznawcy z Concordi zobaczymy co powie ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
holender 0 Napisano 23 Lipca 2010 U mnie połowa żniw rzepaku! Wczoraj 10 hektarów plon 3,5 do 4 tonWilgotność 6,7-8% Zanieczyszczenia 1% Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bazyl 0 Napisano 23 Lipca 2010 Ten rok w plecy,dopiero zaczynam kosić plon 2,3 tony wilg 7 proc zanieczyszczenia połowkami 9 proc cena 1300 brutto.U ludzi niechroniony sypie po 1 tonie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grześ 0 Napisano 23 Lipca 2010 Ale mieliście super wilgotności pewnie po randapowaniu. U nas ci co nie randapowiali - większość dopiero wczoraj wilgotność poniżej 8% a tak to do 10 dochodziła. U mnie plon średni 3,4t/ha. Generalnie zawiodła Kalifornia jak nigdy. Najlepszy Exqusite 4t i o dziwo Vision też tyle samo. Ale ziarno jeszcze brązowe a wilgotność 8%. Może tak cecha odmianowa. Cena na przedwczoraj 1360 netto. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
śledzik 0 Napisano 23 Lipca 2010 a u mnie rzepaczek po 1250 netto i bardzo mi się to nie podoba, ale był zakontraktowany. Dlatego też poszukuję jakiegoś źródła gdzie można zakontraktować na przyszły rok, jestem z okolic Wielunia. Jak byście coś wiedzieli gdzie w tych okolicach można zakontraktować to dajcie znać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kdsz86 0 Napisano 24 Lipca 2010 Jak tak czytam sobie forum, to widze spore rozbierznosci w plonach!!! pogoda w polsce miala w tym roku mniej wiecej podobny przebieg, wiec mysle ze nie powinno byc az tak duzych wahnięć. No chyba ze gdzies lokalnie wystąpilo gradobicie badz jakas nawalnica. Ciekaw jestem jak to bedzie u mnie wygladalo, u mnie rzepak jeszcze nie ruszony, dopiero teraz po tych deszczach bedziemy go atakowac, desykowany juz bedzie ladnie uschnieta lodyga i wszystkie łuszczyny-dodam ze w tym roku rzepak bez NPK jesiennego takze nie wiem czego sie po nim spodziewac. Odmiany PR45D03, Visby, Vision, Wallery-ogółem 50ha pod kose. Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bazyl 0 Napisano 24 Lipca 2010 A ten Wallery miałeś już wcześniej?Dobry będzie na 4 klase żwirkowata? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pirgreg 0 Napisano 25 Lipca 2010 U mie plon 2,3dt przy wilgotności 9% i 2,1 przy wilgotności 7,4% , odmiana catana po zimie wymarznięty w 40% , a u mnie cena 1390 + VATI wczoraj gość sprzedawał pszenice nie chronioną i średnio nawożoną(tak przynajmniej mówił) z 0,90ha plon 3,3dt Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach