snopek 0 Napisano 28 Listopada 2010 Ja w tamtym roku zastosowałem tą polifoske na 1 strzał i powiem, że siarka zrobiła swoje ziarenka były bardzo duże. Myśle że to jej zasluga Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Maciek 0 Napisano 29 Listopada 2010 nie pisz o ziarenkach tylko o plonie, ze swoich obserwacji widzę że siarka bardzo poprawia jakość ,nie ma tych brązowych ziarenek tylko wszystkie są czarne wyższa zawartość oleju ,poprawia przez to gęstość nasion -duża zwyżka plonu na stanowiskach lekkich z niedoborami siarki a na cięższych próchnicznych ziemiach wzrost może być nieduży,także w pobliżu dużych kominów typu bełchatów nawożenie siarką może być zbędne.Pamiętajmy że nie tylko rzepak potrzebuje siarki ,także zboża kukurydza i buraki ,musimy potem pole obowiązkowo wapnować ,siarczan amonu to dobry i tani nawóz ale źle go rozsiewać,ja zaopatrzyłem się w saletrosan 13proc S, jest mieszaniną w jednej granulce saletry i siarczanu dając odpowiednią dawkę po ruszeniu wegetacji mamy 1 przejazd po polu,saletrzaki z siarką tylko 4 proc S są dobre pod zboża . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rooolnik 0 Napisano 29 Listopada 2010 ja dodam jeszcze od siebie ze siarka ma wplyw na kolor kwiatostanow sa bardzie zolte co z tym idzie w parze bardziej zacheca nasze pszczolki do zapylania Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
malkolm2 1 Napisano 29 Listopada 2010 ja dodam jeszcze od siebie ze siarka ma wplyw na kolor kwiatostanow sa bardzie zolte co z tym idzie w parze bardziej zacheca nasze pszczolki do zapylania i słodyszka też Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maciej.goo 0 Napisano 29 Listopada 2010 slodyszek kolego rowniez zapyla kwiaty. wiec gdy rzepak kwitnie robak nie jest juz szkodnikiem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
osa21 0 Napisano 29 Listopada 2010 ja dodam jeszcze od siebie ze siarka ma wplyw na kolor kwiatostanow sa bardzie zolte co z tym idzie w parze bardziej zacheca nasze pszczolki do zapylania i słodyszka też ale to wpływa kożystniej na plon, a pozatym to słodyszka można zwalczyc chemicznie, tylko po co tak jak napisał @maciej.goo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maciej.goo 0 Napisano 29 Listopada 2010 a siarka to glownie jest potrzebna roslinom aby mogly pobierac wszystkie inne potrzebne skladniki z gleby Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
malkolm2 1 Napisano 29 Listopada 2010 slodyszek kolego rowniez zapyla kwiaty. wiec gdy rzepak kwitnie robak nie jest juz szkodnikiemu mnie zawsze rzepak kwitnie dość długo, może u ciebie jest inaczej:) robal jak wpierdzieli wszystkie kwiatki to i za pąki się weźmie wolę aby go nie bylo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maciej.goo 0 Napisano 29 Listopada 2010 moze mam inny rzepak lub innego slodyszka jak juz sa kwiaty to nie pryskam na robaka. tak juz kilka lat. zabija sie wszystkie owady ktore zapylaja Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maciej.goo 0 Napisano 29 Listopada 2010 chyba ze lan ma malo intesywny kolor. wtedy robak moze sie brac za paki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jarki 0 Napisano 30 Listopada 2010 mnie chodziło o rozkład i działanie polifoski 21 np. w porównaniu do siarczanu amonu bo o kiezerycie nie wspomnę chyba że potrzeba Mg Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
raaaf82 0 Napisano 30 Listopada 2010 Do kiedy mozna ubezpieczac rzepak od przezimowania? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
damian9871 0 Napisano 1 Grudnia 2010 chyba do połowy listopada Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jarki 0 Napisano 1 Grudnia 2010 chyba do połowy listopadateoretycznie tak jak piszesz ale słyszałem od znajomego{w ubiegłym tygodniu} że jeszcze idzie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
romeooo 0 Napisano 1 Grudnia 2010 CONCORDIA skróciła z 15 listopada do końca pażdziernika. a inni to niewiem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
luki21 0 Napisano 1 Grudnia 2010 E nie mogła skrócić bo ja ubezpieczałem 4 listopada w Concordii a termin był do 15 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiciak 0 Napisano 1 Grudnia 2010 E nie mogła skrócić bo ja ubezpieczałem 4 listopada w Concordii a termin był do 15 Przedłużyli do 30 listopada Wczoraj ubezpieczałem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
S-Piotr 0 Napisano 1 Grudnia 2010 E bajki piszesz ja dopiero przypomniałem sobie 25 listopada i upespieczyłem jak zawsze w concordii.o rzepaku pisze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
luki21 0 Napisano 1 Grudnia 2010 Eeee Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
erolnik 0 Napisano 1 Grudnia 2010 Jarki, tutaj masz coś o polifosce 21 http://www.polifoska.pl/lang-pl-module-Oferta-IDOferta-29.htmlSam tego jeszcze nie stosowałem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jarki 0 Napisano 2 Grudnia 2010 coś mało popularny ten nawóz a skład ma ciekawy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sławek 0 Napisano 2 Grudnia 2010 ja z innej beczki stosował ktoś FALKON w rzepaku niby nie jest zarejestrowany ale moze ktoś już eksperymentował pytam bo mam mozliwośc kupna po dośc atrakcyjnej cenie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
buczek 0 Napisano 3 Grudnia 2010 panowie na start wiosenny lepiej siarczan amonu czy saletrosan?? (obydwa z siarka) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
erolnik 0 Napisano 5 Grudnia 2010 Tutaj masz coś o tych nawozachhttp://azoty.tarnow.pl/pl/category/index/450http://azoty.tarnow.pl/pl/category/index/167Ja stosuje siarczan i saletrzak (ze względu na niskie pH) w stosunku 1:1, (również na pszenice) najwceśniej jak się da w pole wjechać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
edzio777300 0 Napisano 6 Grudnia 2010 siarczan zaleca się stosować na odczyn zbliżony do zasadowego na niskim ph nie powinno go się stosować bo bardziej zakwasza Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach