men2face 0 Napisano 14 Stycznia 2011 jary 3,5t?! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
damian9871 0 Napisano 14 Stycznia 2011 tyle to ozimego w zeszłym roku nie namłóciłem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
osa21 0 Napisano 14 Stycznia 2011 jary 3,5t?! chyba z 2ha. Mam tekiego sąsiada co jak jedzie siać nawóz to mówi że ma 3ha, a jak jedzie kosic to wtedy mówi ze pola jest 2 ha i dlatego ma takie dobre plony Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mateusz2811 0 Napisano 15 Stycznia 2011 jak tam ceny/ ma ktoś jeszcze z was rzepak ?ja sprzedałem po żniwach . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krzyno 0 Napisano 16 Stycznia 2011 jak ceny nie wiem ale zastanawiam sie ile moze kosztowac rzepak za rok, zasiewy male, zapotrzebowanie duze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mateusz2811 0 Napisano 16 Stycznia 2011 jak ceny nie wiem ale zastanawiam sie ile moze kosztowac rzepak za rok, zasiewy male, zapotrzebowanie duze za rok to znaczy w żniwa 2011 ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rechu1 0 Napisano 16 Stycznia 2011 Na Ukrainie z zasiewami cienko,mi się marzy 2000 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
osa21 0 Napisano 16 Stycznia 2011 2000 kg/ha czy 2000zł/t? Słabo wygląda rzepak jeżeli na wiosne bede miał co najmiej 20-30 roślin na m2 to bede go ratował wszytskimi sposobami bo cena bedzie napewno około 2tys/ta moje przepowiednie sie sprawdzaja , nawet to co cytowali w agrobiznesie to sie sprawdziło, że na wiosne pszenica bedzie po 1000zł/t, ziemniaki po 1zł/kg a rzepak za 1700zł/t (tu nawet jest lepiej niz myślałem). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
men2face 0 Napisano 16 Stycznia 2011 ja sie boje tylko tej odwilży bo śnieg znikl wiec mróz może zrobić swoje.jeśli idzie o wiosnę jestem spokojny obsadę mam więc bede w niego ładował ile wlezie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rechu1 0 Napisano 16 Stycznia 2011 Wczoraj zauważyłem,że trawa i pszenice jakies bardziej zielone się zrobiły,chyba wegetacja delikatnie ruszyła a to zły znak.Też mam takie postanowienie jak Men,jeżeli przezimuje to będę go faszerował jak gęsi tuczyli Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
men2face 0 Napisano 16 Stycznia 2011 na stłuszczone wątroby Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krzyno 0 Napisano 16 Stycznia 2011 panowie, kazdy bedzie ladowal bo cena bedzie pewna. tylko jeden warunek..musi jakos przezimowacja tez stawiam na cene ok.2000/t Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rechu1 0 Napisano 16 Stycznia 2011 Nigdy tego nie robiłem,ale w tym roku zamierzam magazynować rzepak,myślę,że za rok może się po 2500zł sprzedać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grześ 0 Napisano 16 Stycznia 2011 Jak będziesz miał such najlepiej po randapie to mozesz się bawić ale jak spiepszysz przechowywanie to i 1000 nie dostaniesz jak się zrobi biały. Najlepiej puścić przez suszarnię jak coś podejrzany bedzie ale to koszty a i cena nigdy nie wiadomo wszystko zależy jak poleci do zbiornika. Wystarczy że dobre 4 tony będą to zaraz cena poleci w dół. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Maciek 0 Napisano 17 Stycznia 2011 Wystarczy że część rolników postawi dodatkowe silosy i zacznie przechowywać rzepak ,tak około 30% to cenę będziemy mieli na żniwa z matif ,albo nawet 10 euro więcej ,firmy masowo wykorzystują fakt że sytuacja gosp.jest cienka i rzepak idzie prosto z pola a kasa z niego na odtworzenie zasiewów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
men2face 0 Napisano 17 Stycznia 2011 a ja może oddam na przechowanie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jarki 0 Napisano 17 Stycznia 2011 to kosztuje około 10 zł od tony/miesiąc + wsyp no i ewentualnie wysyp też coś koło tego Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
przem 0 Napisano 19 Stycznia 2011 Dziś miałem oferte kupna po 2200 netto, szkoda że musiałem rzepak sprzedać w grudniu po 2020 netto, pare złotych przeszło koło nosa.Stosował ktoś saletrosan? bo kupiłem to cudo i mam zamiar dać 400kg/ha na pierwszą dawke, wie ktoś jak to sie sieje i jakie sa efekty po tym nawozie, warto się w to bawic czy lepiej dać wiosna saletre a siarke jesienią pod korzeń? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Przemek21 0 Napisano 19 Stycznia 2011 a ja może oddam na przechowanie. apotem zniknie jak z magazynów u DUDY na dolnym sląsku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
śledzik 0 Napisano 20 Stycznia 2011 Pytanie do osób które przechowują rzepaczek. Chciał bym się dowiedzieć jak wyglądała cena przez ostatnie parę lat do tyłu, mianowicie jaka była różnica w cenie o żniwa a jaka załóżmy w styczniu. Pytam bo zastanawiam się czy nie warto zacząć magazynować i sprzedawać w późniejszym okresie na wolnym rynku. A ja sieję rzepak od nie dawna, i się nie interesowałem cenami w późniejszym okresie. ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
nehco 0 Napisano 21 Stycznia 2011 dziś rzepak magazynowany w skupie od żniw rozliczyłem po 2100 netto, po żniwach był po 1300 - kolego "śledzik" na to nie ma reguły. Trzeba obserwować co rośnie na polach i słychać jak się plony udają w innych częściach kraju i przede wszystkim za granicą. Jak rzepaku mało zasiane, lub warunki wegetacji słabe były to na pewno warto przetrzymać, a jak na odwrót, to oddać swój rzepak na zaufanego sąsiada który ma umowę z gwarantowaną ceną i tyle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jarki 0 Napisano 25 Stycznia 2011 ZAŁOŻYŁEM TEMAT W DZIALE PRODUKCJA ROŚLINNAnasze forum Exclamation Exclamation Exclamationzajrzyjcie bo to jest chyba koniec tego BAGNA Idea Idea Idea Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
korsarz 0 Napisano 25 Stycznia 2011 Czlowieku co to jest? Daj jakis konkretny adres a nie jakies dziwadła rozsylasz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ikcomas 0 Napisano 25 Stycznia 2011 Proszę:http://www.ppr.pl/forum/viewtopic.php?t=13600 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jarki 0 Napisano 25 Stycznia 2011 Czlowieku co to jest? Daj jakis konkretny adres a nie jakies dziwadła rozsylaszspoko KOLEGO Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach