thug 0 Napisano 22 Lutego 2011 no dzisiaj do..bało -15 dln ślask bez śniegu licze na cud Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
osa21 0 Napisano 22 Lutego 2011 U mnie juz po rzepaku, bede musiał posiać zboże jare, chciałem posiać jęczmień ale nie mogę bo na jesien prysakłem fuego + szabla i bede musiał posiac pszenice jarą. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grześ 0 Napisano 22 Lutego 2011 U mnie też coraz gorzej dziś oglądałem to zawiązki pąków jeszcze nie przemarzły ale są na wierzchu tylko miejscami przykryte śniegiem. Więc jak tak dalej potrzyma to też do orania. Naszczęście jechałem tylko galerą i graminicydem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sławek2209 0 Napisano 22 Lutego 2011 panowie jeszcze chyba troche za wczesnie aby twierdzic ze juz przemarzl. poczekajmy do wiosny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
thug 0 Napisano 22 Lutego 2011 U mnie juz po rzepaku, bede musiał posiać zboże jare, chciałem posiać jęczmień ale nie mogę bo na jesien prysakłem fuego + szabla i bede musiał posiac pszenice jarą. a jakie miałeś odmiany rzepaku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
buczek 0 Napisano 22 Lutego 2011 U mnie juz po rzepaku, bede musiał posiać zboże jare, chciałem posiać jęczmień ale nie mogę bo na jesien prysakłem fuego + szabla i bede musiał posiac pszenice jarą.w tamtym roku pryskałem fuego z commandem niestety wymarzł na wisone poszedł gruber, agregat i jęczmień był piękny:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dawidlubelskie 0 Napisano 22 Lutego 2011 powiat chełmski obecnie rzepak przykryty jakieś 5cm śniegu mrozy duże o poranku -15 przy ziemi na pewno , możliwe uszkodzenia plantacji są bardzo realne gdyż tydzień temu byly duże mrozy bez okrywy. czy jak pryskałem dewrinol 2l + 1l metaz to mogę jęczmień posiać Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
osa21 0 Napisano 22 Lutego 2011 U mnie juz po rzepaku, bede musiał posiać zboże jare, chciałem posiać jęczmień ale nie mogę bo na jesien prysakłem fuego + szabla i bede musiał posiac pszenice jarą. a jakie miałeś odmiany rzepakuodmiany to pegaz i fundus.Jak myślicie czy warto siac jęczmień po tych srodkach czy lepeij dac sobie spokój Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Przemek21 0 Napisano 23 Lutego 2011 powiat chełmski obecnie rzepak przykryty jakieś 5cm śniegu mrozy duże o poranku -15 przy ziemi na pewno , możliwe uszkodzenia plantacji są bardzo realne gdyż tydzień temu byly duże mrozy bez okrywy. czy jak pryskałem dewrinol 2l + 1l metaz to mogę jęczmień posiaću mnie wielkopolska północna tez najpierw mrozy bez sniegu a teraz jest skromna okrywa ale i -16 gwarantowane a roślinki małe były ciekawe jak inne kraje ?a tymczasem Matiff obnizki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mateusz2811 0 Napisano 23 Lutego 2011 przemek skąd jesteś ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tekmie 0 Napisano 23 Lutego 2011 Pytając innych o lokalizację wypadało by przedstawić swoją. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mateusz2811 0 Napisano 23 Lutego 2011 tekmie to nie jest forum porządkowe więc się nie wcinaj .ja jestem z okolic piły Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Robert_gr 0 Napisano 23 Lutego 2011 rzepak ponoć jak sniegiem przykryty to -15 mu nic nie zrobi... Takze powinno być ok. znajomy chce podpisać kontrakt na 50% ale bedzie czekał aż pogoda nieco na prostą wyjdzie... tak chyba najbezpieczniej.dla zainteresowanych mocznik najtaniej jak znalazłem 1290 + Vat + dostawa : http://www.nawozeo.pl/kupujacy.php?id=1073pozdrawiam i miłego wieczoru życzę Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gospodar140 0 Napisano 24 Lutego 2011 woj. swietokrzyskie jak na razie nie jest zle ,rzepak przykryty 10 cm kołderka ze sniegu, także badzmy dobrej mysli Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sławek2209 0 Napisano 26 Lutego 2011 panowie w tamtym roku po ostrej zimie rzepakak ok a po powrocie mrozow placowe wymarzniecia. w czasiew wegetyacji wszystkioe zabiegi .kwitniecie nie mozna bylo wykonac zabioegu.dopiero w koncowej fazie zabieg yamato.najlepszy jest zbior. rzepak super dopuki nie bylo gradu.sasiad mial samosiejkie zebral 400kg z ha ja 2.4t plantacje po sasiedzku i jeszcze nie wierzyl ze tyle bylo . odszkodowanie 2 tysie ha.modlmy sie o pogoge w tym roku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
thug 0 Napisano 27 Lutego 2011 Panowie u nas DLN ŚLĄSK słabsze rzepaki bankowo wypadły te wczesniej siane i mniejszymi dawkami herbicydów chyba bedą w szczególności odmiany liniowe a było dwa dni - 16 zero sniegu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
S-Piotr 0 Napisano 27 Lutego 2011 Gdzie na Dol.Śląsku nie było śniegu,ja planuje w tym tygodniu posypać azotem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jendrula36 0 Napisano 27 Lutego 2011 Witam ,panowie kiedy można posypać po rzepaku pierwszą dawkę azotu ,jaka temperatura powietrza ,myślę o saletrze wapniowej ,jakieś 200kg w ha.pytam bo to mój pierwszy raz ,( o ile go mrozy do reszty nie wykończą) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
thug 0 Napisano 27 Lutego 2011 Gdzie na Dol.Śląsku nie było śniegu,ja planuje w tym tygodniu posypać azotem. cała ściana wschód od wrocławia zero śniegu może u Ciebie był Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
thug 0 Napisano 27 Lutego 2011 a co do rozsiewu azotu ja planuje sprawdzać rozkład temp na portalach pogodowych ale takich profesjonalnych jak pogodynka twoja pogoda płb i wjade ostatnie dni mrozu przed pełną odwilżą u nas juz paru siało ale to za wczesnie wg mnie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rechu1 0 Napisano 27 Lutego 2011 W tym tygodniu chyba ruszymy z N Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
S-Piotr 0 Napisano 27 Lutego 2011 U nas śnieg był,ale dzisiaj zaczyna znikać,po dzisiejszych oględzinach na polu azot posypię w wtorek. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maskin 0 Napisano 27 Lutego 2011 rechu chyba raczysz żartować? mamy 2 tygodnie różnicy wegetacyjnej do np śląska, a poza tym u nas jeszcze syberia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sławek2209 0 Napisano 27 Lutego 2011 jak ma za duzo nawozu to niech sypie w zimie.jakos nie slyszalem ze idzie wiosna Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rechu1 0 Napisano 27 Lutego 2011 Jak przyjdzie wiosna to ja miesiąc w pole nie wjadę.Maskin syberia syberią 4 dni słońca i gołe pola będą Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach