buczek 0 Napisano 27 Lutego 2011 Jak przyjdzie wiosna to ja miesiąc w pole nie wjadę.Maskin syberia syberią 4 dni słońca i gołe pola będąpanowie to że będą gołe pola wcale nie oznacza że wegetacja odrazu ruszy a azot nie pobrany przez rośliny to strata, jakoś na rychłe nadejście wiosny się nie zapowiada póki co przynajmniej u nas na północy;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szopen72 0 Napisano 28 Lutego 2011 Ja planuję saletrę w przyszłym tygodniu. Ziemia ma być jeszcze zamarznięta a powietrze do 5oC.Nawóz ma czekać na roślinę a nie odwrotnie. Jak saletra rozpuści się w wierzchniej warstwie to po rozpuszczeniu spodu będzie akurat dostępna dla roślin przy ruszeniu wegetacji. Na wypłukanie nie ma szans bo śniegu jest mało a ulew ani śnieżyc nie zapowiadają. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
nowy32 0 Napisano 28 Lutego 2011 Ha Ha Ha juz wam sie kuzwa w łepetynach pali . Za tuska i peselow kara wam sie teraz nagospodarzy fachowcy . Jest u paru rolnikow z malopolski podkarpacia jeszcze z nimi mozna porozmawiac . Teraz to juz po naszym rolnictwie ,pozdrawiam z mazowieckiego Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jarki 0 Napisano 28 Lutego 2011 nowy32 weź ty się lepiej za te twoje cipki bo o produkcji roślinnej to ty nie masz pojęcia ps. mądrzejszych zapraszamy www.forum.farmer.pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rechu1 0 Napisano 28 Lutego 2011 A w domu reszta zdrowa? Sam tą paszę z dioksynami żarłeś? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
luki21 0 Napisano 28 Lutego 2011 Ja z siarczanem myślę ruszyć w sobotę! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rafal387 0 Napisano 1 Marca 2011 Witam,Co polecacie Panowie na chwasty? bo jesienią nie opryskałem i kiedy pryskac? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szymekp 0 Napisano 2 Marca 2011 Wszystko zależy od chwastów które ci się pojawią na wiosnę, dwuliścienne: galera 334SL; jeśli nie masz przytuli czepnej i chcesz taniej to powinien wystarczyć np lontrel 300SL;jednoliścienne: samosiewy zbóż i perz wystarczy chizalofop-P-tefurylowy np pantera 040EC w odpowiedniej dawce;specyfikacje stosowania znajdziesz w ulotkach środków na necie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wicherek 0 Napisano 2 Marca 2011 Co sądzicie o dzisiejszej informacji agrobiznesu o 40 ----70 % wymarznięcia niektórych plantacji rzepaku ? ja miałem dzisiaj --- 18 ,5 stopnia ale jest 5 cm śniegu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maskin 0 Napisano 2 Marca 2011 dzis byłem na polu nieciekawie to wygląda, śnieg jest ale sypki i go zwiewa, rzepak jest jakiś taki obslizły, a było dziś u mnie o 6 rano -21 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jendrula36 0 Napisano 2 Marca 2011 ciekawie w tej telewizji gadają ,ciekawe jak oni w tej warszawce ocenili przeżywalność plantacji ,podobno to najbardziej korzeń decyduje o upadku plantacji,a jak go ten redaktorek z zamarzniętej gleby wyrwał ,pierdzielona propaganda,na pawia mnie ciągnie jak się słuch takich specjalistów (bynajmniej mnie).pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grześ 0 Napisano 2 Marca 2011 A o tym że plantacje pszenicy słabe to ani słowa bo by jeszcze podrożała. Propaganda i spekulaje nic innego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gospodar140 0 Napisano 2 Marca 2011 jeśli chodzi o chwasty ja proponuje po ruszeniu wegetacji Galera pełna dawka 0,35 i fusllade 0,7 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ekspert BGŻ 0 Napisano 2 Marca 2011 Ludzie!utworzyliśmy to forum dla Was, w celu ułatwienia Wam osiąganiu lepszych wyników w Waszej ciężkiej pracy. Forum ppr.pl służyć ma wymianie doświadczeń, poglądów oraz informacji na temat cen oraz rynków zbytu. Niestety, nie wszyscy dojrzeli do tej formy komunikacji. Są to działania nie tylko producentów, ale i naszej konkurencji. Chamstwo i niewybredne treści niektórych "użytkowników" zaszły zbyt daleko. Wiemy kto i z jakiego komputera wypisuje te obrzydliwe treści. Usuwamy bezpowrotnie tych, którzy do nas nie pasują, a konsekwencje będziemy wyciągali bezwzględnie. Prosimy o wszelkie informacje na temat naruszania regulaminu na adres admin@ppr.pl, lub z adresu, napisz do nas który znajduje się na stronach ppr.pl. Żywimy nadzieję, że szybko pozbędziemy się tych, którzy do naszej społeczności nie pasują. Na początek, został usunięty obywatel"przeor", którego dane już poznaliśmy.Pozdrawiam Was serdecznie i oczekuję wszelkich informacji o ludziach, których z naszego forum należy usunąć.administrator: admin@ppr.pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
damian9871 0 Napisano 3 Marca 2011 fajno powklejać wszystko we wszystkie wątki i luz a kto posprząta a chętni byli tylko brak odpowiedzi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
thug 0 Napisano 3 Marca 2011 u nas duzo rzepaku poszło to widać pozostawały tylko gołe pola i to odziwo wschodnia czesc dln śłaska no ale tu sniegu nie było nawet płatka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wicherek 0 Napisano 3 Marca 2011 dzisiaj na szkoleniu Dr Aryszak twierdził żeby nie likwidować pochopnie tylko walczyć saletrą bo będzie b dobra cena a jary wybić sobie z głowy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rechu1 0 Napisano 3 Marca 2011 Aż do Artisu dotarłeś spod Lublina? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wicherek 0 Napisano 3 Marca 2011 szkolenie uważam za udane i dobrze zorganizowane a Artis to po mojemu okolice Lublina Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sławek2209 0 Napisano 4 Marca 2011 blisklie okolice lublina liscie rzepaku brazowe ale srodki zielone.trzeba czekac az znacznie sie ocieplic i zobaczyc jak wznowi wegetacja.na razie wyglada ze rzepak nie wymarzl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
buczek 0 Napisano 4 Marca 2011 warmia podobnie liście żółte ale środki zielone bądzmy dobrej myśli:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grześ 0 Napisano 4 Marca 2011 No ja dziś sypnołem na oziminy saletrę. Rzepaki nie takie złe są miejsca gdzie są słabsze albo ich nie ma ale generalnie nie jest źle. Jak narazie u mnie najładniejsza jest Adrina. NK Bold cieniutki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sławek2209 0 Napisano 4 Marca 2011 sypales na zamarznieta glebe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rechu1 0 Napisano 4 Marca 2011 A z jakich okolic jestes Grzesiek? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sławek2209 0 Napisano 4 Marca 2011 na lubelszczyznie jeszcze poczekamy.dopiero snieg znika a i pogody nie zapowiadaja.pewnie pod koniec miesiaca sie wyjedzie jak bedzie do czego Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach