thug 0 Napisano 1 Kwietnia 2011 na pierwszy zabieg w rzepaku polecam taką mieszninę Dursban + Sherpa lub inne takie jak np cyperkill otrzymujemy wtedy środek gazowy plus dodatek czyli Nurelle stare Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ROLAS 222 0 Napisano 1 Kwietnia 2011 ja juz nie musze sie martwic o chowacza dzis caly rzepak 7 ha potraktowalem gruberem poszlem na pole a tam puste pole i man pytanko stosowalem tam matazanex + kalif jakie zboze moge tam zasiac czy mieszanka tego oprysku zaszkodzi ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wicherek 0 Napisano 1 Kwietnia 2011 teraz trzeba to głreboko przeorać bo będzie palić korzenie ,a najpewniejsza jest kukurydza, A teraz moje pytanie ,przed chwilą miałem grad -jak PZU może to traktować w tej fazie wzrostu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
buczek 0 Napisano 1 Kwietnia 2011 ja mam zamiar zrobić podobnie jak kolega poniżej i zasiać jęczmień. stosowałem fuego z commandem urośnie cos po tej mieszaninie?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wicherek 0 Napisano 1 Kwietnia 2011 Tylko ORKA Was ratuje ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ROLAS 222 0 Napisano 2 Kwietnia 2011 A jakbym zasial rzepak jary zwolni mnie to z orki ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tekmie 0 Napisano 2 Kwietnia 2011 Witam.Cyt.z ulotki"NASTĘPSTWO ROŚLINW przypadku konieczności zlikwidowania plantacji rzepaku ozimego po wykonaniu orki natym samym polu można uprawiać wiosną: bobik, bób, cukinię, dynię, groch, fasolę, kapustę,kukurydzę, ogórki, pomidory z rozsady, słonecznik, soję, rzepak jary, pszenicę jarą, ziemniakilub tytoń. Gdy plantację rzepaku, na której zastosowano Kalif 480 EC w dawce 0,25 l/hazlikwidowano jesienią to po wykonaniu orki można uprawiać zboża ozime szczególniewysiewane w późniejszych terminach. W zbożach ozimych mogą wystąpić przemijająceprzebarwienia jednakże bez istotnego wpływu na plon.W przypadku konieczności zlikwidowania plantacji rzepaku jarego na tym samym polumożna uprawiać rośliny w których zaleca się stosować sam środek i jego mieszaninę z innymiherbicydami."Takie jest zalecenie,ale decyzja należy do Ciebie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
nowy32 0 Napisano 2 Kwietnia 2011 mietek aleś sie zestarzoł rulniku inteligencie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Qwerty1 0 Napisano 7 Kwietnia 2011 Chłopaki czy zamiast Nurelki można zastosować Reldan 400 w rzepaku? I w jakiej ilości ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ROLAS 222 0 Napisano 7 Kwietnia 2011 ja mam zamiar zrobić podobnie jak kolega poniżej i zasiać jęczmień. stosowałem fuego z commandem urośnie cos po tej mieszaninie?? Mam pytanko jakie zboze zasiales po rzepaku bo ja wykonalem orke i po starannej uprawie zostala zasiana mieszanka zboz tj. pszenica jeczmien owies mam nadzieje ze cos urosnie glownym powodem likwidacji rzepaku byly rozlewiska wodne ktore utrzymywaly sie bardzo dlugo a reszte zrobillutowy mroz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
buczek 0 Napisano 7 Kwietnia 2011 ja mam zamiar zrobić podobnie jak kolega poniżej i zasiać jęczmień. stosowałem fuego z commandem urośnie cos po tej mieszaninie?? Mam pytanko jakie zboze zasiales po rzepaku bo ja wykonalem orke i po starannej uprawie zostala zasiana mieszanka zboz tj. pszenica jeczmien owies mam nadzieje ze cos urosnie glownym powodem likwidacji rzepaku byly rozlewiska wodne ktore utrzymywaly sie bardzo dlugo a reszte zrobillutowy mrozja tylko puściłem grubera i sieje jęczmień w tamtym roku był ładny. pryskałem na jesieni chlomazonem także uważa że wykonywanie orki i "wyciąganie" tej substancji spowrotem na wierzch mija się z celem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
meknam 0 Napisano 8 Kwietnia 2011 Niestety nie masz racji orka nie wyciąga na wierzch, orka po takich herbicydach typu comand musi zostać wykonana przede wszystkim głęboko z wykorzystaniem PRZEDPŁUŻKÓW lub KROJI po to by wierzchnia warstwa został zarzucona na dno. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
men2face 0 Napisano 8 Kwietnia 2011 co ty chcesz wyciągać orka na wierzch.jesienne deszcze wyplukały wszystko w gląb.gruberek i jazda z siewem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
buczek 0 Napisano 8 Kwietnia 2011 co ty chcesz wyciągać orka na wierzch.jesienne deszcze wyplukały wszystko w gląb.gruberek i jazda z siewem.popieram w 100 procentach:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rooolnik 0 Napisano 9 Kwietnia 2011 no nie wiem cyt z ulotki ,,NASTĘPSTWO ROŚLINW przypadku konieczności zlikwidowania plantacji rzepaku ozimego po wykonaniu orki natym samym polu można uprawiać wiosną: bobik, bób, cukinię, dynię, groch, fasolę, kapustę,kukurydzę, ogórki, pomidory z rozsady, słonecznik, soję, rzepak jary, pszenicę jarą, ziemniakilub tytoń. Gdy plantację rzepaku, na której zastosowano Kalif 480 EC w dawce 0,25 l/hazlikwidowano jesienią to po wykonaniu orki można uprawiać zboża ozime szczególniewysiewane w późniejszych terminach. W zbożach ozimych mogą wystąpić przemijająceprzebarwienia jednakże bez istotnego wpływu na plon.W przypadku konieczności zlikwidowania plantacji rzepaku jarego na tym samym polumożna uprawiać rośliny w których zaleca się stosować sam środek i jego mieszaninę z innymiherbicydami." Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sławek 0 Napisano 9 Kwietnia 2011 panowie co lepiej zastosować na pierwszy zabieg w rzepaku CARAMBE czy TEBU a moze jeszcze cos innego Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sławek2209 0 Napisano 9 Kwietnia 2011 jak ladny masz rzepak to caramba jak slaby to tebu wystarczy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rechu1 0 Napisano 9 Kwietnia 2011 ja wziąłem toprex po 125 zł na ha caryx tez w takiej cenie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sławek2209 0 Napisano 9 Kwietnia 2011 toprex ladnie dzialal w tamtym roku.zakupilem caryx na ten rok .ciekawe jakie bedzie dzialanie w porownaniu z toprexem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sławek 0 Napisano 10 Kwietnia 2011 jutro jade z caranbą rzepak ma ponad 20 cm Ma może ktoś doswiadczenie z stosowaniem antywylegacza w rzepaku w jakim terminie i w jakich dawkach stosować i oczywiście czy daje zamierzone efekty Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piter401 0 Napisano 10 Kwietnia 2011 jutro jade z caranbą rzepak ma ponad 20 cm Ma może ktoś doswiadczenie z stosowaniem antywylegacza w rzepaku w jakim terminie i w jakich dawkach stosować i oczywiście czy daje zamierzone efektyaleś mnie ubawił w nocy -3 a ty regulatory wzrostu poczekaj tydzień idzie ocieplenie, w takich temperaturach nie dość że nic nie da to możesz zapsuć rzepak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grześ 0 Napisano 10 Kwietnia 2011 święte słowa teiazole działają od 7 st. ja jadę alertem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wicherek 0 Napisano 10 Kwietnia 2011 I jeszcze przy tym wietrze ------ powodzenia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grześ 0 Napisano 10 Kwietnia 2011 u mnie niby jutro ma być spokojnie więc pewnie będzie trzeba sie spieszyć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
meknam 0 Napisano 11 Kwietnia 2011 na chowacza poszło 0.6 Dursbanu + 0.1 Ammo + basfoliar z S co do ochrony grzybowej to na razie spokojnie czekam na lepszą temperaturę w nocy nie ma sensu przy temp w nocy 1-2 Stopnie pryskać . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach