rooolnik 0 Napisano 31 Maja 2011 rzepinka przepraszam zle odczytalem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
luki21 0 Napisano 31 Maja 2011 Nie zgodzę się! U mnie rzepak jest zajebis** jutro zamieszczę zdjęcia bo nie mam chwilowo kabla żeby podłączyć aparat!to było dawno temu i nie prawda jestem picer i chwalipięta Zioła czy spirytualia dedukujesz widze ale ani jedno ani drugie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
S-Piotr 0 Napisano 31 Maja 2011 Czyżbyś dostał wysokie odszkodowanie za Swój rzepak ? A może kopa w tyłek od ubezpieczyciela? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lanz buldog 0 Napisano 31 Maja 2011 Nie zgodzę się! U mnie rzepak jest zajebis** jutro zamieszczę zdjęcia bo nie mam chwilowo kabla żeby podłączyć aparat!to było dawno temu i nie prawda jestem picer i chwalipięta Zioła czy spirytualia dedukujesz widze ale ani jedno ani drugie Zawód miłosny, skołatane nerwy, meteoryt ? Nie trzymaj nas dłużej w napięciu, zdradz tajemnicę lub chociaż uracz jakąś podpowiedzią Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rooolnik 0 Napisano 31 Maja 2011 Luki 21 co Ci się stało wiem ze masz bardzo zniszczony rzepak ale to nie powód do takiej reakcji , chłopie bać mężczyzna Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
losiak81 0 Napisano 2 Czerwca 2011 7 maja dostałem potwierdzenie zarejestrowania szkody w concordii, i jeszcze nie byli jutro do nich dzwonię.. czy u kogoś też jeszcze nie byli?jakie mają konsekwencje jeśli nie dojadą?wie może ktoś? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
luki21 0 Napisano 2 Czerwca 2011 Kolega dzwonił i się dowiadywał na pytanie " a co z umową że macie być w ciągu 14 dni od daty zarejestrowania szkody" Pani odpowiedziała - no trudno mamy bardzo dużo zgłoszeń ale w przyszłym tygodniu będziemy u Państwa. A stwierdzenie że już nigdy nie dam się namówić na Concordie bo konkurencja już dawno wypłaciła Pani odp. a wie Pan nie można tak mówić mogą zawsze przyjść jakieś anomalia pogodowe.... ogólnie do niczego nie możemy ich zmusić umowa obowiązuje tylko w jednym kierunku..... - i to nie w naszym. Na koniec chciałbym poinformować że posty pisane od niedzieli 30.05 nie były moimi postami. Jakiś dowcipniś wbił się na moje konto i zabawiał się z wami. Także ktokolwiek myślał że to ja był w błędzie. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
thug 0 Napisano 2 Czerwca 2011 7 maja dostałem potwierdzenie zarejestrowania szkody w concordii, i jeszcze nie byli jutro do nich dzwonię.. czy u kogoś też jeszcze nie byli?jakie mają konsekwencje jeśli nie dojadą?wie może ktoś? słuchaj ja mam podobną sytuację szkoda zgłoszona 4 maja sms 8 i narazie zero odpowiedzi dzwoniłem do niech i wg nich mają 30 dni roboczych na oszacowanie szkody a tutaj u sąsiadów to praktycznie nic nie uznali po kilka % czyli nie kwalifikują się do wypłaty Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
luki21 0 Napisano 2 Czerwca 2011 Ja też zgłosiłem 4 i 5 już SMS Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
S-Piotr 0 Napisano 2 Czerwca 2011 Dzwoniła już do mnie likwidatorka w tamtym tygodniu,i jak się wyrobi to w przyszłym powinna się u mnie pokazać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
men2face 0 Napisano 2 Czerwca 2011 czas działa na ich korzysc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
korsarz 0 Napisano 2 Czerwca 2011 U nas w okolicy concordia wybiła z glowy rolnikom odszkodowania. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
luki21 0 Napisano 2 Czerwca 2011 Odpowiedź będzie prosta nie wypłacą nic to już u nich nie ubezpieczymy to jest mój apel do was! Koleś za miedzą miał w PZU przyjechali tydzień po zgłoszeniu i dostał 17%! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
malkolm2 1 Napisano 4 Czerwca 2011 a ja w ogóle nie ubezpieczam, jak by nie liczyć to i tak się nie opłaci, z tymi ubezpieczalniami jest tak samo jak z kołami łowieckimi, do nich nic nie dociera i zawsze mają rację Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
korsarz 0 Napisano 4 Czerwca 2011 Niema sie co dziwić tam niesiedzą tępaki co dokładają do interesu Ja ubezpieczyłem pierwszy raz myślałem że będe spokojnie miał 3tony z ha jak nie z plonów to z ubezpieczenia a tu (słowo zostało usunięte) niema plonu i niema szkody hahahah Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rooolnik 0 Napisano 4 Czerwca 2011 a ja w ogóle nie ubezpieczam, jak by nie liczyć to i tak się nie opłaci, z tymi ubezpieczalniami jest tak samo jak z kołami łowieckimi, do nich nic nie dociera i zawsze mają rację Załóż im sprawę sytuacja się odmieni Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
luki21 0 Napisano 5 Czerwca 2011 Obyś się nie zdziwił.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
losiak81 0 Napisano 5 Czerwca 2011 mam pytanie,zauważyłem że mam w rzepaku owies głuchy,co mogę jeszcze zrobić żeby podczas kombajnowania oddzielić go od rzepaku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rzepinka 0 Napisano 5 Czerwca 2011 mam pytanie,zauważyłem że mam w rzepaku owies głuchy,co mogę jeszcze zrobić żeby podczas kombajnowania oddzielić go od rzepaku. chyba pozostaje kupic dobre sito i ogień na przyczepie;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
anton 0 Napisano 6 Czerwca 2011 witam. pilnie potrzebuje odpowiedzi na pytanie w jaki sposób liczy szkody w rzepaku wywołane przymrozkami . czy liczy sie wszystkie łuszczyny zdrowe i uszkodzone, czy jest przyjeta jakas szztywna liczba ile powinno być łuszczyn czy ewen. łuszczyny tylko z głównego pędu ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Przemek21 0 Napisano 6 Czerwca 2011 prawdopodobnie w gminnym ODR maja książkę do wyliczeń Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
korsarz 0 Napisano 6 Czerwca 2011 umnie liczył uszkodzone luszczyny od mrozu jeszcze wydziwiał że jedne uszkodzone są od czegoś innego są itd. A wyplata w concordi była od 60 uszkodzonych łuszczyn, niewiem ile pożądny rzepak ma wszystkich łuszczyn Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mateusz2811 0 Napisano 6 Czerwca 2011 po rzepaku posieję pszenicę i moje pytanie brzmi czy po tej pszenicy mogę siać buraki czy lepiej posiać jeszcze raz pszenicę i wtedy buraki napiszcie jak u was wygląda płodozmian rzepaku i buraków Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
luki21 0 Napisano 6 Czerwca 2011 Dziś się zjawili z Concordii koleś na jednej działce o powierzchni 3 ha wymyslił tak że podzielił ją sobie na pół i na 1,5ha dał 11% uszkodzenia a na reszcie 6% i dał do zrozumienia że jest łaskawy bo chociaż mi się za ubezpieczenie zwróci....! Odwołałem się od jego decyzji i zobaczymy co będzie dalej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
korsarz 0 Napisano 6 Czerwca 2011 to jak umnie srednio było 12 luszczyn uszkodzonych to ile to jest %? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach