ROLAS 222 0 Napisano 22 Czerwca 2011 jeszcze za wczesnie umnie jeszcze caly zielony Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
korsarz 0 Napisano 22 Czerwca 2011 ja może czwartek piątek opryskam na usychanie, kurcze u nas jest taka susza że nawet lebioda ledwo że stoi. rzepaku jak namłuce 500kg z he to będzie dobże wiosenne przymrozki go napoczeły majowe dołożyły a susza zrobiła reszte. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
thug 0 Napisano 22 Czerwca 2011 Pryskacie już może sklejaczami na swoje rzepaki?ja słyszałem niepochlebne opinie o sklejaczach łuszczyn np ze utrudniają omłot zaklejając sita w kombajnach nie wiem czy to prawda ale ja chyba tylko polecę glifosatem myślę ze gdzieś koło piątek -poniedziałek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
czarko 0 Napisano 22 Czerwca 2011 Już tak daleko u Was z tym rzepakiem?U mnie zielony jak piorun,przez te przymrozki i suszę długo kwitł.Nie dość,że nierównomiernie i późno będzie dochodził to jeszcze rzadzizna jak cholera.Ale sklejaczem go raczej nie będę pryskał a na dosuszanie u mnie jeszcze sporo za wczesnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
luki21 0 Napisano 22 Czerwca 2011 S-Piotr co tak szybko? Przecież u nas to daleka droga Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
S-Piotr 0 Napisano 22 Czerwca 2011 Jakie szybko sklejacz trzyma 20dni mój w 70% pod żółknięty tylko przestanie padać (czytaj deszcz) to jadę z sklejaczem a desykacja w ostatniej chwili szkoda zasuszać plony (za wczesna desykacja zmniejsza MTZ) a cena zapowiada się wysoka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
paweł0128 0 Napisano 22 Czerwca 2011 ja też mam bardzo złą opinie na temat sklejaczy i nie stosuje osobiście ale co do zasuszania jak najbardziej ale u mnie za dwa tygodnie dopiero napewno nie wcześniej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
S-Piotr 0 Napisano 23 Czerwca 2011 Stosuje regularnie od trzech lat i nie zauważyłem jakiś problemów z omłotem.Co prawda zawsze sklejanie łączyłem z zasuszaniem na dwa tygodnie przed koszeniem,ale teraz te zabiegi chcę wykonać osobno,i zasuszanie wykonać na ostatnią chwilę aby nie obniżyć plonu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rooolnik 0 Napisano 23 Czerwca 2011 A zrobię tak na słomę RSM bo jeszcze mam,a przed siewem rzepaku saletrosan 200kg/ha + wigorS 40kg/ha.Taka dawka siarki załatwi całe zapotrzebowanie. trzeba pamietac ze rzepak pobiera mniej skladnikow na jesieni ja bym dal na wiosne Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
thug 0 Napisano 25 Czerwca 2011 to jak kto już jedzie glifosatem po rzepaku ja chyba po niedzieli pryskam glyfosem sklejacza sobie odpuszczam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ROLAS 222 0 Napisano 25 Czerwca 2011 u mnie jeszcze zielono planuje tak 10 lipca Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mateusz2811 0 Napisano 25 Czerwca 2011 co jest przyczyną tego że strąki robią mi się fioletowe nie mocno ale jak się przypatrzeć to łan jest lekko fioletowy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ROLAS 222 0 Napisano 26 Czerwca 2011 to slonce przypala rosline normalna reakcja rosliny na promienie sloneczne Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PEPSI 0 Napisano 26 Czerwca 2011 co jest przyczyną tego że strąki robią mi się fioletowe nie mocno ale jak się przypatrzeć to łan jest lekko fioletowyJest to cecha odmianowa niektórych odmian rzepakau np. Californium. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
men2face 0 Napisano 26 Czerwca 2011 co jest przyczyną tego że strąki robią mi się fioletowe nie mocno ale jak się przypatrzeć to łan jest lekko fioletowyJest to cecha odmianowa niektórych odmian rzepakau np. Californium.bzdura Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PEPSI 0 Napisano 26 Czerwca 2011 co jest przyczyną tego że strąki robią mi się fioletowe nie mocno ale jak się przypatrzeć to łan jest lekko fioletowyJest to cecha odmianowa niektórych odmian rzepakau np. Californium.bzdura A na jakiej podstawie kolego twierdzisz że to bzdura ?Proponuję wykonaj telefon do hodowcy odmiany np. Californium,a dostaniesz wyczerpującą odpowiedź. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
śledzik 0 Napisano 26 Czerwca 2011 U mnie jest odmiana monolit. I również strąki są fioletowe, ale tylko od góry czyli tam gdzie dostał ostro od słońca. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
men2face 0 Napisano 26 Czerwca 2011 każda odmiana w tym roku tak wyglada.wiec te opinie z dekalba włóż miedzy bajki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mateusz2811 0 Napisano 26 Czerwca 2011 ja mam vision Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
luki21 0 Napisano 26 Czerwca 2011 Ja mam Californium i faktycznie jest fioletowa - ogólnie lipa nie chodzę nie patrzę nie obserwuję. Jak ktoś zacznie dosuszać to wtedy zobaczę jak to wygląda. Po tym co zrobić śnieg nie straciłem zapał a Concordia dołożyła. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
men2face 0 Napisano 26 Czerwca 2011 to znaczy dobrze zapłaciła czy nie zapłaciła?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
luki21 0 Napisano 26 Czerwca 2011 nie zapłaciła odwołałem się mają 2 dni na przysłanie nowego likwidatora to się już miesiąc nie odzywają! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
śledzik 0 Napisano 26 Czerwca 2011 A powiedzcie mi ile dajecie glifosatu na desykację. mam taki kawałek no powiem nie ładny głównie zachwaszczenie i chciał bym to ususzyć. No i w jakiej fazie nasiono musi być. Pytam bo jeszcze nigdy nie desykowałem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sławek2209 0 Napisano 26 Czerwca 2011 na sama desykacje 3 litry wystarczy.jesli masz pole zaperzone to nalezaloby 5l dac aby wyczyscic pole przy okazji Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
thug 0 Napisano 26 Czerwca 2011 TO CO JESZCZE NIKT NIE WYSTARTOWAŁ Z DESYKACJĄ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach