MONI 0 Napisano 8 Października 2011 rzepak usycha szyjka korzeniowa gruba chyba kiła kapusciana Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lanz buldog 0 Napisano 8 Października 2011 kiła=mogiła Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
GandalfII 0 Napisano 8 Października 2011 czy jeszcze mozna i czy warto pryskać na skrócenie i choroby grzybowe? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bazyl 0 Napisano 9 Października 2011 Miał ktos z Was do czynienia z Caryxem w zeszłym rokui?Ja zastosowałem go w tym na odmianie Goya i nie wiem czy to przez ten fungicyd czy przez odmiane rzepaku z głównego pedu wyrasta mi nastepny a na nim kolejna para liści.Ten sam preparat zastosowany na odmianie Visby już tak nie zadzialał. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
GandalfII 0 Napisano 12 Października 2011 no to juz chyba po ptokach ? dzień krótki temperatury niewysokie , mysle ze nie powinien juz rosnąć ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zibiA7 0 Napisano 13 Października 2011 CZY KTOŚ POSIADA NAMIARY NA FACHOWCA DO NAPRAWY SPRZĘGŁA I HAMULCY CIĄGNIKA DEUTZ 135 PROSZE O POMOC Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
thug 0 Napisano 13 Października 2011 CZY KTOŚ POSIADA NAMIARY NA FACHOWCA DO NAPRAWY SPRZĘGŁA I HAMULCY CIĄGNIKA DEUTZ 135 PROSZE O POMOC SPRAWDZ GOŚCIA W jANUSZKOWICACH Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
malkolm2 1 Napisano 13 Października 2011 dziś byłem przy rzepaku po 2 tygodniowej przerwie, i o zgrozo rdest wyszedł nad rzepak, ale nieładnie to wygląda, tam gdzie był ładniejszy i gęściej poschodził w czasie suszy jest ok ale w barylisku już rzepaku nie widać, ciekawe czy przezimuje, chyba za bardzo go skróciłem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
david.dk 0 Napisano 13 Października 2011 czy jest jeszcze możliwość zwalczenia larw śmietki kapuścianej która żeruje na korzeniach rzepaku? 1 l dursbanu wystarczy, czy sobie odpuścić? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
center 0 Napisano 14 Października 2011 daj bi58 0,8l/h i pójdzie ja tak daję, a co to znaczy za mocno skrócić rzepak ? ja nie skracałem wogólę i moja szyjka jest prawie przy ziemi wogólę kiedy ten zabieg powinien być wykonywany? to konieczne takie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zibiA7 0 Napisano 14 Października 2011 masz namiary na tego gościa w januszkowicach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
thug 0 Napisano 14 Października 2011 masz namiary na tego gościa w januszkowicach daj jakiś namiar do siebie to Ci podam numer tel żebyś mógł się z nim skontaktować Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zibiA7 0 Napisano 15 Października 2011 masz namiary na tego gościa w januszkowicach daj jakiś namiar do siebie to Ci podam numer tel żebyś mógł się z nim skontaktowaćztkaczyk@interia.pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
malkolm2 1 Napisano 15 Października 2011 u nas ostatnio wiele osub pryska snajper + protugan, po litrze na ha Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sławek2209 0 Napisano 15 Października 2011 snajper i protugan w rzepaku?kolega sie chyba pomylil Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
malkolm2 1 Napisano 16 Października 2011 chyba tak miało być to w pszenicy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zibiA7 0 Napisano 17 Października 2011 masz namiary na tego gościa w januszkowicach daj jakiś namiar do siebie to Ci podam numer tel żebyś mógł się z nim skontaktowaćztkaczyk@interia.pl dzięki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
snopek 0 Napisano 19 Października 2011 Panowie jest sens pryskać jeszcze tebukonazolem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grześ 0 Napisano 19 Października 2011 Nie poza może grzybobujczym. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
panborys 0 Napisano 20 Października 2011 panowie ubezpieczał już ktoś swój rzepak?? znacie może jaki plon i cenę za tonę można ubezpieczyć maksymalnie np. w PZU. dzięki za odpowiedź Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
osa21 0 Napisano 20 Października 2011 W Con... jest max stawka 6000 zł. wiec albo 3t x 2000zł/t albo 4t x 1500zł/t. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kserkses 0 Napisano 20 Października 2011 W Con... jest max stawka 6000 zł. wiec albo 3t x 2000zł/t albo 4t x 1500zł/t.Jeśli dasz cenę 2000 a na rynku będzie 1500 to pewnie i tak w razie szkody ci 2000 nie dadzą. U nas PZU podniosło stawkę na 6% z 5,3% rok temu, czyli po dotacji trzeba zapłacić 3,5% Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JarekSz 0 Napisano 20 Października 2011 Panowie jest sens pryskać jeszcze tebukonazolem ja się nie znam, piszą że efekt skracający to max 4-6 liści. U mnie rósł (i rośnie) jak porąbany więc przy 8-9 liściu na częsci zabieg powtórzyłem połową dawki - i teraz widać różnicę. Żałuję, że nie dałem na całość. Wczoraj poszła druga ( a na część trzecia dawka). A co będzie to zobaczymy na wiosnę Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tracer 0 Napisano 20 Października 2011 Triazole wymagają co najmniej 12 °C, a o taką temperaturę teraz trudno... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sławek2209 0 Napisano 21 Października 2011 juz za pozno na jakiekolwiek zabiegi grzybobojcze.za zimno i przymrozki w nocy .szkoda kasy pchac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach