arturr 0 Napisano 27 Lutego 2012 Przyznam się, iż na forum po raz pierwszy kopiuję numer strony i coś się nie otwiera, stąd druga próba. http://www.procam.pl/.../72-oferta-handlowa-rzepaku-ozimego-procam-20...Kopia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wicherek 0 Napisano 27 Lutego 2012 Mój profesor kiedyś mówił żeby nie wierzyć w napisy ,ja też Ci mogę powiedzieć ze jestem piękny i młody a nawet ze jestem dziewczyną ----wierzysz ? jeszcze raz Ci mówię opieraj sie na badaniach COBORU Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szopen72 0 Napisano 27 Lutego 2012 Mój rzepak pięknie przezimował pod śniegiem Liczę że jutro po nocnych mrozach uda mi się rozsiać saletrę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grześ 0 Napisano 27 Lutego 2012 No ja dziś próbowałem i wtopa. Za słaby mróz u mnie zamarzło z 5 cm i 914 tonoł. Zobaczymy jak tej nocy będzie. U mnie jeszcze nie odmarzła ziemia głębiej z piątku ma sobotę sporo popadało i na wierzchu jak przeorana tak błotko. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
S-Piotr 0 Napisano 27 Lutego 2012 Raczej mrozu nie będzie ,czeka Cię ręczne sianie,no może gdy obeschnie za dwa tygodnie to wjedziesz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
meknam 0 Napisano 27 Lutego 2012 Ja dzisiaj siałem saletrę na mój rzepak, liście zółcizna ale środek zielony szyjka twarda a nie galareta. Ogólnie wtopy nie było tylko na jednym polu 5 metrów kolein to był ostatni dzień dzisiaj u mnie żeby posiać bo idzie deszcz a rano było minus 5. woj.Opolskie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tomek85 0 Napisano 27 Lutego 2012 Panowie jak myślicie można już siac siarczan amonu i saletre nie zawcześnie???? doradzcie po sieje rzepak dop 2gi rok i niemam zbytniego doświadczenia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
malkolm2 1 Napisano 27 Lutego 2012 moja plantacja wygląda ładniutko, aż szkoda z nawozem w nią wjeżdżać. u nas zapowiadają jeszcze ponad -10 więc przy tych wiatrach jeszcze różnie może być, chyba wstrzymam się jeszcze z nawozami z tydzień Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
paweł0128 0 Napisano 28 Lutego 2012 malkolm2 cześć nie wiem jak u Ciebie ale u mnie wczoraj napadało do 10 cm śniegu a rano -9 było okolice Zamościa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szopen72 0 Napisano 28 Lutego 2012 Prognozy pogody się sprawdziły, mróz 8oC wiatru zero i rzepak zasilony. Ale na pszenicę nie mogłem wjechać na polu obok rzepaku. chyba dlatego, że nie pryskałem jej jesienią i nie było wygniecionych ścieżek. Pszenżyto też zasilone ale ścieżki były wygniecione. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
śledzik 0 Napisano 28 Lutego 2012 A ja się wstrzymuję z azotem. Pisałem o moim rzepaku jakiś czas temu. Robiłem próbę z rośliną w doniczce (opisywałem co i jak). I wiecie co się okazało. Otóż rośliny które niby przetrwały bo puściły ze stożka wzrostu liście. Liście te były normalne, po prostu rosły. Ale teraz zaczęły schnąć. Po dokładniejszej oględzinie rośliny okazało się że wszystkie stożki wzrostu są przemarznięte. Tak więc pozostały tylko niektóre rozgałęzienia boczne z kącików przy listkowych. I jestem trochę w kropce. Na polu, liście żółte a serca zielone. Ale serca są zielone bo chyba jeszcze nie zaczęły wysychać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
anton 0 Napisano 28 Lutego 2012 A ja się wstrzymuję z azotem. Pisałem o moim rzepaku jakiś czas temu. Robiłem próbę z rośliną w doniczce (opisywałem co i jak). I wiecie co się okazało. Otóż rośliny które niby przetrwały bo puściły ze stożka wzrostu liście. Liście te były normalne, po prostu rosły. Ale teraz zaczęły schnąć. Po dokładniejszej oględzinie rośliny okazało się że wszystkie stożki wzrostu są przemarznięte. Tak więc pozostały tylko niektóre rozgałęzienia boczne z kącików przy listkowych. I jestem trochę w kropce. Na polu, liście żółte a serca zielone. Ale serca są zielone bo chyba jeszcze nie zaczęły wysychać.Mam podobne spostrzeżenia. uważam , że trzeba poczekać aż na dobre ruszy wegetacja wtedy wszystko będzie jasne Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
thug 0 Napisano 28 Lutego 2012 kto z kolegów uprawia bellvue nie wyglada on za dobrze na tle innych moich odmian a miał być taki idealny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
men2face 0 Napisano 28 Lutego 2012 u mnie nie wyglada gorzej od innych tzn. chyba żyje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sławek2209 0 Napisano 28 Lutego 2012 na jesieni zazdroscilem pogody na zachodzie kraju.u nas nie padalo przez prawie dwa miesiace jesienia ale teraz juz wam nie zazdroszcze.rzepaki dobrze wygladaja lepiej jak narazie niz w tamtym roku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
flamenko 0 Napisano 28 Lutego 2012 dwuch kolegow wczoraj rano posialo nawozy na rzepak. dzis pada od rana deszcz, ziemia glebiej jest zamarznieta az stach pomyslec co z tym nawozem sie stalo. wydaje mi sie ze splynal po gorkach do rowu. a ceny nawozu kosmiczne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
thug 0 Napisano 28 Lutego 2012 jak to gdzie nawóz w rowie u nas dzisiaj całe pola spływały ziemia zmarznięta Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grześ 0 Napisano 29 Lutego 2012 A u mnie puściło woda zaczyna płynąć rowami i znikać z pół.bellvue według badań monolit prof. Korbasa z PIB w Poznaniu ma duże szanse jak dobrze pamiętam to klaifornia, adriana, exotic, cabriolet, monolit i kilka innych też. Według w/w prof. ci którzy dali K na jesieni uratowali swoje rzepaki albo przynajmniej dali im większe szance. Twierdzi że dobrze żywiony rzepak w potas zniesie o 3-6 st. C więcej niż niedożywiony w ten skłdnik. No i generalnie każe jechać na opadanie płatka a nawet wcześniej na żółty pąk. Wspominał nawet że jak będzie do 20 roślin zdrowych na m 2 to zostawić bo cena będzie odpowiednia. To wszystko co najważniejsze z takiego spotkania z nim. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szopen72 0 Napisano 1 Marca 2012 U mnie woda z pól spłynęła w zeszłym tygodniu Poza tym jest bardzo płasko i nic nie spłynęło. Na pszenicy ziemia już była rozmarznięta wgłąb i dlatego nie dało się wjechać. Nie ma co porównywać zmarzliny jak u mnie było 25-30 cm śniegu a na zachodzie nic. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PHPiotr 0 Napisano 1 Marca 2012 Witam wszystkich dla zainteresowanych środkami ochrony roślin w dobrych cenach zapraszam na allegro lub kontakt telefoniczny 509341788 lub e-mail piotrph1989@tlen.plPrzedsiębiorstwo Handlowe PIOTR Piotr Rawicki http://allegro.pl/hu...2175231751.htmlhttp://allegro.pl/granstar-ultra-sx-50-sg-240g-trend-0-5l-nie-chisel-i2175232098.html Mam więcej w ofercie środków ochrony roślin tylko reklamowo wystawilem na allegro huzara i granstara ultra. Preferuję sprzedaż poza systemem allegro ponieważ można opryski zakupić wtedy taniej, ponieważ do ceny nie jest doliczany 6zł+3% wartości sprzedaży np: Huzar Activ 5l bedzie kosztować 620zł+przesyłka kurier lub poczta polska Towar mogę wystawić na portalu www.tablica.pl wtedy zainteresowanym wysyłam linki do ogłoszeniaSprzedaję również nawozy dolistne i odzież ochronną przed pestycydami maski, rękawice, kombinezonywww.zaopatrzenie.artBHP.pl Jeżeli jest ktoś zainteresownay innymi opryskami proszę o kontakt e-mail piotrph1989@tlen.pl lub telefonicznie 509341788 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
malkolm2 1 Napisano 2 Marca 2012 a ja dziś byłem przy swoim, wygląda przepięknie, 15 cm rozmarznięte dalej gruda, nie liczę na szybkie wjechanie z nawozem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
thug 0 Napisano 2 Marca 2012 ja też byłem przy swoim wygląda na pięknie przemarznięty od samiuśkiej góry po sam dół Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
przem 0 Napisano 2 Marca 2012 mój niestety tez z kazdym dniem wygląda gożej ;/ jeszcze w ubiegły piątek rozeta była zielona, teraz zaczyna powoli żółknąć, niby kożeń trzyma się dobrze gleby i po przecięciu wygląda na zdrowy, ale nawet jak jakoś przeżyje to nic dobrego z niego nie urośnie ;/ @grześ nawet 15 roślin na metrze może dac zadowalający plon, pod warunkiem ze będą zdrowe, niestety jak 2/3 roslin wymarznie to zazwyczaj ta 1/3 które przetrwały też jest w nie najlepszej kondycji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wicherek 0 Napisano 2 Marca 2012 ja też byłem przy swoim wygląda na pięknie przemarznięty od samiuśkiej góry po sam dół tylko Bellivue czy wszystkie odmiany? a może spytam inaczej , która odmiana wygląda najlepiej ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
thug 0 Napisano 2 Marca 2012 bellvue najgorzej castille najlepiej ale ogólnie ten najlepiej hmm po takim mrozie co to da za plon 1.2T? o ile zostawie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach