marbar 0 Napisano 18 Stycznia 2013 @Maciek jesli ktoś sieje w kwietniu sól, czy jak ktoś tam wspomniał polifoski to na pewno nie dla rzepaku i wtedy to się zgodzę, leży bo niedobór opadów jest.Jesli wysypać to zaraz jak się da wjechać po zimie to wody wystarczy zeby to sie rozpuściło. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sanczo110470 0 Napisano 19 Stycznia 2013 panowie - jakie są u was ceny saletry potasowej i saletrzaku ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
malkolm2 1 Napisano 19 Stycznia 2013 saletrzak ostatnio widziałem po 1140 , ale co do cen to jest osobny temat. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Maciek 0 Napisano 19 Stycznia 2013 wszystko ok. przeważnie w kwietniu parowanie przewyższa opad znacznie i woda wtedy wędruje ku górze a nie ku dołowi i nawóz nawet jeżeli się rozpuści to podejrzewam że więcej jak 3- 4 cm gleby nie wejdzie a rośliny największą ilość systemu korzeniowego mają od. 10 -15 cm wgłąb. podobnie jest z nawozem zastosowanym pogłównie na jesień w wypadku suchej zimy, jaka była np.ta 2011/2012. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MONI 0 Napisano 20 Stycznia 2013 stosowałem saletrzak w rzepaku efekt dobry w tym sezonie 100 kg saletrosannastepnie rsm 32 200l nastepnie 100kg saletrzak i na koniec 200kg saletra 34 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
men2face 0 Napisano 20 Stycznia 2013 i po co tyle razy jezdzic?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rooolnik 0 Napisano 20 Stycznia 2013 Rzepak potrzebuję jak najwcześniej azot i w dość krótkim czasie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
przem 0 Napisano 21 Stycznia 2013 jakie są aktualne ceny rzepaku?? bo na mazowszu mieszalnia pasz proponuje 1950+vat transport po stronie sprzedającego, a pośrednik 1970+vat z jego transportem, jak jest w innych rejonach?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
śledzik 0 Napisano 23 Stycznia 2013 Stosował ktoś boraks pieciowodny w dokarmianiu dolistnym ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
malkolm2 1 Napisano 1 Lutego 2013 jak tam wasze rzepaki?? , ja dziś byłem i nie jest źle, młode liście trochę blade, chyba z braku światła pod śniegiem i lodem, ale ogólnie ładnie to wygląda Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wicherek 0 Napisano 2 Lutego 2013 aby tak dalej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sławek2209 0 Napisano 2 Lutego 2013 troche liscie polamane od sniegu ale dobrze to wyglada. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grześ 0 Napisano 5 Lutego 2013 to co siejemy już N. Ja dziś też wjechałem na pole nawet te przerośniętę nie przemarzły. Pewnie w tym roku rzepak będzie po 900. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
osa21 0 Napisano 5 Lutego 2013 Poniżej 1500zł/t nie spadnie, nie wszędzie jest tak duzo rzepaku, pozatym zima sie jeszcze nie skończyła, 2 lata temu w naszej okolicy już po 10 lutym wjechali w pole z nawozami na rzepak, a po 15 przyszły mrozy i rzepak poszedł pod pług. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gregorfik 0 Napisano 5 Lutego 2013 O cene bym się nie martwił, tylko żeby Nas nic nie zaskoczylo tak jak Osa pisze.Po qq raczej za dużo tego rzepaku to nie zasiali . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mano 0 Napisano 5 Lutego 2013 to co siejemy już N. Ja dziś też wjechałem na pole nawet te przerośniętę nie przemarzły. Pewnie w tym roku rzepak będzie po 900.nie ma co sr....ć koksem jeszcze wiosny nie widać Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szopen72 0 Napisano 6 Lutego 2013 według prognoz ocieplić ma się ok 2o lutego, w dzień 5-6 oc w nocy przymrozki. Wtedy planuję wejść z azotem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wicherek 0 Napisano 6 Lutego 2013 W żniwa cena rzepaku strasznie spadnie i już dzisiaj trzeba się szykować do przechowania plonu ---myślę ze do listopada .Cała masa złodziei już myśli jak nas wy.......... ć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kissmy... 0 Napisano 6 Lutego 2013 i obciążyć kosztem magazynowania;] proponuję zawarcie kontraktu, jeśli już ceny spadną to nie będzie to płytka i krótkotrwała korekta, lecz raczej masakra Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wicherek 0 Napisano 6 Lutego 2013 masakra będzie dla tych ,którzy nie mają wyjścia ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grześ 0 Napisano 6 Lutego 2013 to co siejemy już N. Ja dziś też wjechałem na pole nawet te przerośniętę nie przemarzły. Pewnie w tym roku rzepak będzie po 900.nie ma co sr....ć koksem jeszcze wiosny nie widać"muchu srają wiosna idzie" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sławek2209 0 Napisano 6 Lutego 2013 niestety prognozy ceny na rzepak sa malo optymistyczne przez zasiewy soi.cene za rzepak 1800 bralbym w ciemno ale zobaczymy co pogoda pokarze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Maciek 0 Napisano 11 Lutego 2013 powinno być tak droga ropa ,drogi rzepak z tym że rzepak może tanieć jak to było końcem lipca 2009 roku a ropa będzie na swoim poziomie.Miejmy nadzieję że ropa bedzie wysoko już ten co oba ma powinien o to zadbać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
luki21 0 Napisano 13 Lutego 2013 Pierwszy wyjazd tuż tuż a ja jeszcze nie dostałem siarczanu........! I z czym no z czym - FUCK! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sławek2209 0 Napisano 13 Lutego 2013 polifoski 21 albo saletrosanu nie mozesz zastosowac? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach