henio2 0 Napisano 30 Lipca 2013 Masz rację ziemi oszukać sie nie da ale siebie oszukiwać też nie ma sensu a ceny nawozów spadną bo to jest naturalna kolej rzeczy cofnij się pamięcią cztery lata wstecz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grześ 0 Napisano 30 Lipca 2013 Jak narazie ceny nawozów wzrosły. I nie sądzę że doczekamy się korekt w tym roku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
INFOZA 0 Napisano 30 Lipca 2013 Jak narazie ceny nawozów wzrosły. I nie sądzę że doczekamy się korekt w tym roku.Też tak myśle że nie wtym roku a w przyszłym już wszyscy zapomną o niskich cenach ze żniw.Ale oby "henio2" się nie mylił Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dawidlubelskie 0 Napisano 4 Sierpnia 2013 Mnie martwi w moich okolicach brak deszczu już 3 tyg. nie pada żniwa płynnie z rzepakowych przeszły na zbożowe i już są na ukończeniu, a prognozy nadają ekstremalne upały przez cały przyszły tydzień, i jak tu rzepak siać? jeśli pogoda dłużej tak pociągnie to dam sobie w tym roku spokój z tą uprawą, pewne jest jedno areał na pewno zmniejszam !!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grześ 0 Napisano 4 Sierpnia 2013 U mnie przepaduje i na polu pod rzepach jeszcze zboże stoi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
malkolm2 1 Napisano 4 Sierpnia 2013 a ja nie pamiętam nawet kiedy ostatnio u mnie padało, najgorsze są warzywa, brokuł leży już plackiem na ziemi, jakoś trzeba będzie pewnie nawadniać ja zwiększam zasiewy rzepaku, Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
INFOZA 0 Napisano 4 Sierpnia 2013 Umie pod rzepak narazie stależowane 4h czeka na orkę,ale jak tak dalej pójdzie to nie wyobraam sobie siewu.A deszczu nie widać już prawie miesiąc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gregorfik 0 Napisano 4 Sierpnia 2013 Rzepak u mnie Visby ok 5t/ha, Kolumb, Artoga ok 5,1-5,2t/ha, Exquisite 4,7-4,8tha. Z wyglądu ten ostatni był zdecydowanie najlepszy. Ale jak widać rzepak co ma 2m miejscami nie zawsze najlepiej sypie. Ogólnie rok pod względem plonów bardzo udany więc satysfakcja jest szkoda tylko, że ceny nie ma...Trzeba trzymać. A cena to tylko kwestia spekulacji, trzeba tanio kupić i zrobić propagandę że jest pełno, żeby potem drożej opylić. PS. A to co się dzieje w pkt skupu, aż prosi o pomstę. A to robaki jakieś nie takie, a to 2 szt przytuli przykleiły się do spodni, a to jeszcze coś innego.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wisla 0 Napisano 5 Sierpnia 2013 a u mnie jeszcze rzepak stoi i czeka na cenę Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
INFOZA 0 Napisano 5 Sierpnia 2013 [quote=wisla]a u mnie jeszcze rzepak stoi i czeka na cenę powodzenia,oby się opłaciło Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wachus 0 Napisano 6 Sierpnia 2013 Zapraszam na nowego bloga o tematyce agronomicznej: http://agronomiczny.blogspot.com/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
INFOZA 0 Napisano 7 Sierpnia 2013 Panowie kiedy zaczynacie orać pod rzepak? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marbar 0 Napisano 7 Sierpnia 2013 Pierwszego sierpnia zaorałem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wisla 0 Napisano 9 Sierpnia 2013 skosiłem arot 4.2 t z ha cena 1340 netto Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dawidlubelskie 0 Napisano 9 Sierpnia 2013 chęci do zasiewu mam ale ta pogoda zniechęca, puki co czekam na deszcz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kissmy... 0 Napisano 9 Sierpnia 2013 ja już się oduczyłem orki z wyprzedzeniem, siewnik idzie bezpośrednio za pługiem z wałami Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ivanekk1994 0 Napisano 9 Sierpnia 2013 ja rowniez oram dzien dwa przed sianiem ewentualnie wczesniej jak zapowiadaja deszcze wtedy dobrze jak popada na orane Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
men2face 0 Napisano 9 Sierpnia 2013 Rzepak u mnie Visby ok 5t/ha, Kolumb, Artoga ok 5,1-5,2t/ha, Exquisite 4,7-4,8tha. Z wyglądu ten ostatni był zdecydowanie najlepszy. Ale jak widać rzepak co ma 2m miejscami nie zawsze najlepiej sypie. Ogólnie rok pod względem plonów bardzo udany więc satysfakcja jest szkoda tylko, że ceny nie ma...Trzeba trzymać. A cena to tylko kwestia spekulacji, trzeba tanio kupić i zrobić propagandę że jest pełno, żeby potem drożej opylić. PS. A to co się dzieje w pkt skupu, aż prosi o pomstę. A to robaki jakieś nie takie, a to 2 szt przytuli przykleiły się do spodni, a to jeszcze coś innego....KOMAGRA? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gregorfik 0 Napisano 9 Sierpnia 2013 Rzepak u mnie Visby ok 5t/ha, Kolumb, Artoga ok 5,1-5,2t/ha, Exquisite 4,7-4,8tha. Z wyglądu ten ostatni był zdecydowanie najlepszy. Ale jak widać rzepak co ma 2m miejscami nie zawsze najlepiej sypie. Ogólnie rok pod względem plonów bardzo udany więc satysfakcja jest szkoda tylko, że ceny nie ma...Trzeba trzymać. A cena to tylko kwestia spekulacji, trzeba tanio kupić i zrobić propagandę że jest pełno, żeby potem drożej opylić. PS. A to co się dzieje w pkt skupu, aż prosi o pomstę. A to robaki jakieś nie takie, a to 2 szt przytuli przykleiły się do spodni, a to jeszcze coś innego....KOMAGRA? Pytasz czy twierdzisz? Jeśli tam odstawiałeś to powinienes wiedzieć czy tam tak jest... Skąd pomysł że Komagra? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maroLEK 0 Napisano 10 Sierpnia 2013 U mnie nawet dawni koledzy ze studiów dzwonili sie pytac co to za zamieszanie z tymi cenami na wsi, bo mowili o tym w radiu i tv, i kto za to odpowiada Ja w tym roku tam gdzie moge to zasieje tylko w talerzowke, bez orania, polifoski, skracania, nasion z centrali itp. .Tylko Ca, N i oprysk od samosiewow. Na mojej 4 b nie ma sensu inwestowac bo roznica tylko kilka kilogramow. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MONI 0 Napisano 10 Sierpnia 2013 25 l na m2 przez noc żniwa jeszcze nieskończone Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rechu1 0 Napisano 10 Sierpnia 2013 Ja bym i 50 przyjął Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
malkolm2 1 Napisano 10 Sierpnia 2013 u nas skała , nie da się talerzówki w ziemię wbić, wszelakie warzywa leżą na ziemi plackiem, nawet marchew padła Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maroLEK 0 Napisano 11 Sierpnia 2013 W moich stronach 0 deszczu, od miesiąca nie padało, maliny jesienne usychają, ale kilka 1000 l beczek wody i mozna je jeszcze podlać. Na zasiew rzepaku na "borowinach", jeżeli wierzyć długoterminowym prognozom pogody nie ma szans. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gregorfik 0 Napisano 11 Sierpnia 2013 U nas co 2-3 dzien przepaduje 2-3l. Ogólnie nie jest sucho nie jest mokro. Jest akurat na talerzówka jak najbardziej. Tylko CI co nie skończyli żniw a jeszcze sporo jest takich osob mają teraz nerwówke... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach