redlordiW9 0 Napisano 22 Stycznia 2014 Stosowałem kiedyś to połączenie i nie pamiętam znaczących wad. Ale to było jakiś czas temu, może ktoś ze świeższą pamięcią napisze więcej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mikmik 0 Napisano 22 Stycznia 2014 unas pojawiła sie kiła rzepak robi sie fioletowy Widziałeś korzeń?Kolor nie świadczy o kile,raczej o niedoborze mikro i makro elem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mikmik 0 Napisano 22 Stycznia 2014 Kiłe to mamy i będziemy mieli cenową. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MONI 0 Napisano 22 Stycznia 2014 widziałem i to w tych miejscach gdzie najbardziej zielony na jesien 200 kg polifoski 6 , 300 kg wapna 100 kg saletrosan bor/ tprex i 0,3 antywylegacza Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dawidlubelskie 0 Napisano 24 Stycznia 2014 u nas na Lubelszczyźnie ładna okrywa ze śniegu minimum 15cm i ma dopadać więc na razie mrozy nie straszne a jak u was sytuacja z okrywą wygląda? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
S-Piotr 0 Napisano 24 Stycznia 2014 1-1,5 cm liście nie przykryte ale i mrozy łagodne w nocy -6 st co bedzie to bedzie ale ma ubezpieczony. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
damian9871 0 Napisano 24 Stycznia 2014 w wlkp -12 bez śniegu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marbar 0 Napisano 24 Stycznia 2014 nie w całej wlkp. powiat wągrowiecki ze śniegiem i lodem. Co kto lubi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sławek2209 0 Napisano 25 Stycznia 2014 okolice Lublina dzisiaj rano -20.Sniegu 10 cm razem z lodem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
malkolm2 1 Napisano 25 Stycznia 2014 a u mnie 2 cm lodu na tym 2 cm śniegu i -14 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MONI 0 Napisano 25 Stycznia 2014 dolnoslaskie -14 śniegu z 2 cm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gregorfik 0 Napisano 25 Stycznia 2014 kuj-pom 2-3 cm śniegu a właściwie bardziej lodu. Wczorajsza noc, -17,7 przedwczorajsza -16,7. Byłem na rzepaku liście całkowicie przemarznięte, te pod lodem również. To tylko liście, ale może być cienko z rzepakami. Zboża w 80% pod śniegolodem więc nie powinno być z nimi aż tak tragicznie. Zobaczymy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
korsarz 0 Napisano 25 Stycznia 2014 Panowie zamarznoł mi środek na grzyba czy takie coiś nadaje sie jeszcze do użytku? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
śledzik 0 Napisano 25 Stycznia 2014 No niestety ale nie bardzo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szu 0 Napisano 26 Stycznia 2014 unas pojawiła sie kiła rzepak robi sie fioletowy http://www.kali-gmbh.com/plpl/fertiliser/advisory_service/deficiency_symptoms/oilseed_rape-n.html to co prawda wiosnne zdjecia ale to Ciebie boli kiła ma inne objawy http://www.farmer.pl/produkcja-roslinna/rosliny-oleiste/plantacje-rzepaku-likwidowane-z-powodu-kily,43461.htmltakie cos musisz miec ale to dobrze wiosna widac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dawidlubelskie 0 Napisano 10 Lutego 2014 jak tam wyrywa się ktoś już z azotem na razie zimy nie widać więc jak tylko wyschnie zacznie się sypanie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
korsarz 0 Napisano 10 Lutego 2014 Jeszcze coś o zimie pieprzą w końcu lutego Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grześ 0 Napisano 10 Lutego 2014 Ja z N czekam. Aby posiałbym sól pod qq i po zbożach jak zrobię dźwig do bb. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
malkolm2 1 Napisano 10 Lutego 2014 za niedługo w grudniu zaczniecie siać Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marbar 0 Napisano 10 Lutego 2014 póki co tylko potas Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
S-Piotr 0 Napisano 11 Lutego 2014 OJ korci mnie na wyjazd z N,ale plantacje są ładnie zielone i to mnie wstrzymuje,zresztą RSM zawsze zdąży zadziałać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grześ 0 Napisano 12 Lutego 2014 A za chwilę popada i będzie błoto na polu. Wtedy będziemy sobie pluli w brody że nie pojechaliśmy.Dereczka w NU piszę że najlepiej 1 N zapodać od połowu lutego do połowy marca. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marbar 0 Napisano 12 Lutego 2014 A jeszcze połowy nie ma, wiec luźna guma, jeszcze zdąży zadziałać Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
flamenko 0 Napisano 13 Lutego 2014 Dzis jeden z kolegow siał nawóz na rzepak . A jak w waszych stronach koledzy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
malkolm2 1 Napisano 13 Lutego 2014 chyba z samolotu ja nie myślę wcześniej niż w połowie marca Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach