tatoNastki 0 Napisano 13 Lutego 2014 dobrze, że trochę śniegu i mrozu było bo coś mi się wydaje, że co niektórzy 3. dawkę już by sypali. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rechu1 0 Napisano 13 Lutego 2014 Malkolm w moim przypadku nie dużo się pomyliłeś. 15 listopada rozsiałem 350kg mocznika i to koniec azotu.Jeszcze siarkę zapodam na wiosnę Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
malkolm2 1 Napisano 14 Lutego 2014 niektórzy chyba mają za dużo pieniędzy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wicherek 0 Napisano 14 Lutego 2014 Rechu to może być b .dobre rozwiązanie,robisz tak pierwszy raz czy może masz już w tym doświadczenie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marbar 0 Napisano 14 Lutego 2014 Nauczył się od niemców Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wicherek 0 Napisano 14 Lutego 2014 Niemcy mniej ryzykują ,Tomaszów Lubelski to inny klimat i inny świat . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rechu1 0 Napisano 15 Lutego 2014 Pierwszy raz tak zrobiłem.Wicherek a jakie widzisz ryzyko w tym rozwiązaniu? Gleby dobre, wymywania się nie boję.Azot był tani i jest już dostępny dla roślin,nie mam problemów z wjazdem.Obawiam się ruszenia wegetacji,szybkiego startu roślin i powrotu mrozów,ale czy jestem w gorszej sytuacji niż sąsiedzi ? chyba nie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szopen72 0 Napisano 15 Lutego 2014 W tym roku może to być niezłe rozwiązanie ze względu na małą wilgotność jesienią, małe opady zimą i małe przemieszczanie azotu w glebie. Mocznik potrzebuje temp. 8oC że by przejść w formę dostępną dla roślin, poniżej jest łatwo wymywany ale ze względu na wyjątkowe warunki powinien być wiosną dostępny. Na twoim miejscu zrobiłbym badanie azotu w profilu glebowym do 1,5m. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
malkolm2 1 Napisano 15 Lutego 2014 nie zapominajcie że zima się jeszcze nie skończyła Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wicherek 0 Napisano 15 Lutego 2014 Rechu -- no właśnie wszystko zależy od pogody i w tym roku to może być idealne rozwiązanie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sławek2209 0 Napisano 15 Lutego 2014 na poczatku marca nadaja 15 na plusie.wtedy mozna myslec o azocie.mało jest wilgoci w ziemi.szybko powinno dac sie wjechac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
malkolm2 1 Napisano 15 Lutego 2014 w tamtym roku też zima była sucha a wiosną zlikwidowałem rzepak bo wymókł, Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Albo 0 Napisano 15 Lutego 2014 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sławek2209 0 Napisano 16 Lutego 2014 w tamtym roku też zima była sucha a wiosną zlikwidowałem rzepak bo wymókł,u mnie nie ma szans aby wymókł .Za 2 tygodnie trzeba mysleć o azocie o ile pogoda pozwoli.Pytanie walic od razu 100 kg n czy mniej i czekac az dobrze ruszy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wicherek 0 Napisano 16 Lutego 2014 Jak widzisz Rechu dał już cały azot . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marbar 0 Napisano 23 Lutego 2014 Z nawozami szaleją, a czy położyli już pojemniki chwytne na "robaki" by spełnić wymogi integrowanej? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MONI 0 Napisano 23 Lutego 2014 wczoraj posiałem saletrosan 200kg na ha rzepak ma liscie fioletowe cos mu brakuje niewiem moze pk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
malkolm2 1 Napisano 23 Lutego 2014 a ja myślę że ciepła Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szu 0 Napisano 23 Lutego 2014 Z nawozami szaleją, a czy położyli już pojemniki chwytne na "robaki" by spełnić wymogi integrowanej? a Ty przyjacielu kurs 16 godz juz ukończyłeś ? by te wymogi spełnić Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grześ 0 Napisano 23 Lutego 2014 Niektórym wystarczy 8. Ja już posiałem i jakieś wiadro dla publiki będzie trzeba wyłożyć. Najlepiej przy drodze coby wszyscy widzieli. A narazie na robaka jest chwila spokoju - zimne nocki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
malkolm2 1 Napisano 23 Lutego 2014 i zaraz wiadro zaimają Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
S-Piotr 0 Napisano 23 Lutego 2014 Super się sprawdzają butelki po Mountain Dedow te ultra żółte. robale ciągną do nich nawet z sąsiedniej wsi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marbar 0 Napisano 24 Lutego 2014 Słychać coś o jakichś kontraktach na to czarne cudo?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rycho 0 Napisano 24 Lutego 2014 Słychać coś o jakichś kontraktach na to czarne cudo?? Słyszałem o cenie 1400 netto że była. A teraz ma być nieco niższa ale ile to dzisiaj to nie wiem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grześ 0 Napisano 24 Lutego 2014 A śruta po 1250 czysty zysk. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach