damian9871 0 Napisano 29 Czerwca 2006 planuje koniec przyszłego tygodnia, zastosować Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
czars 0 Napisano 29 Czerwca 2006 U nas zbiór pewnie 25-30.VII. Glifosat stosujemy około dwa tyg. wcześniej gdy ziarniaki w łuszcynie w pełni nabiorą i zaczynają brązowieć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
luki21 0 Napisano 1 Lipca 2006 Byłem na swojej dzialce i tez na pryskanie jest jeszcze za wczesnie ziarenka sa jeszcze zieloniutkie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
luki21 0 Napisano 6 Lipca 2006 Widziłem dzisiaj pierwszego rolnika pryskajacego rzepak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
damian9871 0 Napisano 9 Lipca 2006 w poniedziałek jade z klinikiem w rzepak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
czars 0 Napisano 9 Lipca 2006 Jakie są wasze opinie na temat skuteczności działania SPODNAMu i opłacalności "sklejania"? A może stosował ktoś Nu Film? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
damian9871 0 Napisano 9 Lipca 2006 spodnam zastosuje po raz pierwszy w tym roku też jestem ciekawy wyników.słyszałem opinię że łuszczyny nawet na hederze nie pękają ale w bajki nie wierzę Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kserkses 0 Napisano 9 Lipca 2006 Ja spodnam dałem raz , niestety rzepak gradowi się specjalnie nie oparł , ale jeszcze 21 q / ha omłóciłem , a przed gradem wyglądał na co najmniej 50 q . Co byloby bez tego oprysku to trudno powiedzieć Ostatnio rzepak ubezpieczam , wychodzi taniej od oprysków , a i bólu głowy mniej gdy z niepokojem patrzysz na byle chmurkę ( tylko że na ubezpieczony grad u mnie jeszcze nigdy nie spadł więc też nie wiadomo ) . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grześ 0 Napisano 9 Lipca 2006 No a ile kosztuje ten środek "do klejenia" łuszczyn. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tom 0 Napisano 10 Lipca 2006 Ja ustawić strumiennice powietrza w kombajnie John Deere 940 (nieco dłuższy podsiewacz niż w Bioznie) oraz pozosałe podzespoły przy zbiorze rzepaku? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grześ 0 Napisano 10 Lipca 2006 Sita zamukasz prawie do oporu strumienice ja mam pół na pół na sita chociaż można dać więcej na górne a wiatr to zależy ja ustawiam na granicy strat tak że leci czyste do zbiornika i nie ma za dużo wysiewy za kombajnem. To już trzeba trochę pokręcić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
luki21 0 Napisano 10 Lipca 2006 Panowie ja nie pryskam -mam dziwne przeczucie ze wszystko bedzie ok Wydaje mi sie ze wiecej zniszcze niz zyskam tym pryskaniem bo widziałem jak w sobote sąsiad zmasakrował swoje pole az sie łza w oku kręcila taki piekny rzepak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
czars 0 Napisano 10 Lipca 2006 No a ile kosztuje ten środek "do klejenia" łuszczyn.Spodnam 0.6l/ha około 25zł wykonujesz go razem z desykacją. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
luki21 0 Napisano 11 Lipca 2006 Poprawka jednak doszedłem do wniosku ze pryskam ale samym Randapem 2,5 L/H Tylko przestawie T-25 na Srednie połozenie i jazda w pole -świetny ciągnik do tego Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kserkses 0 Napisano 11 Lipca 2006 jak już i tak będziesz jechał to chyba nie zrujnujesz się dolewając cos na sklejenie łuszczyn, tylko zrób jakieś rozdzielacze przed koła , tylko że z rozdzielaczem skręcać w dobrym rzepaku jest raczej ciężko . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jacko 0 Napisano 11 Lipca 2006 luki - jak już robisz roundap - to daj skejacz - bez niego szybciej się może osypać - przy byle mocniejszym deszczuJa tam wole poczekać aż sam dojdzie - czuję, że w przyszłym tygodniu - chociaż raczej w następnym pójdzi california jako pierwsza pod kosę - na razie wygląda OK - czego nie można powiedzieć o pszenicy , jeno turkis się jakoś trzyma Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DOMINATOR 0 Napisano 12 Lipca 2006 Ja nię będę dosuszał chemicznie rzepaku, bo nie mam czym wjechać za bardzo. A wy jakim sprzętem dosuszacie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
czars 0 Napisano 12 Lipca 2006 1224+krukowiak goliat 3000l/18m radzi sobie bez problemu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DOMINATOR 0 Napisano 13 Lipca 2006 A czy w 1224 masz standardowe koła czy międzyrzedzia? Ile masz ha rzepaku? Masz jakąś płachtę w 1224, aby tak nie darło roślin? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pietrek 0 Napisano 13 Lipca 2006 U mnie wlasnie sasiad wyjechal kosic 2 rekordami zobaczymy na efekty Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DOMINATOR 0 Napisano 13 Lipca 2006 Dosuszany rzepak czy nie, może z pokosów? Rekordy ze stołami do rzepaku? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
czars 0 Napisano 13 Lipca 2006 @Dominator. 1224 z ogumieniem w standardzie 14.9/24 i 18.4/34 nie czyni rzepakowi dużej "krzywdy"( w krukowiaku też szeroki kapeć). Oczywiście pod spód cięgnika naciągamy plandekę ( od przodu 1224 aż po łamany dyszel goliata) i zdejmuję hicza. Praktykuję to od kilku lat na powierzchni około 80-100ha rocznie i uważam ze straty poniesione w wyniku uszkodzeń po przejeżdzie sa niewielkie w porownaniu do korzyści uzyskanych w wyniku desykacji i sklejenia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DOMINATOR 0 Napisano 13 Lipca 2006 A schodków nie zamierzałeś ściągać? Dosuszałeś już? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
damian9871 0 Napisano 13 Lipca 2006 jakie ceny proponują u was?u mnie 930+vat Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pietrek 0 Napisano 14 Lipca 2006 niestety rekordy bez stolow a efektow koszenia niestety nie zobaczylem kosili na pniu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach