bacasgor 0 Napisano 19 Sierpnia 2010 Witojcie młoji łostomili,witojcie;pewnikom sie trochy łospise,ale fkurwiuło mnie Polskie prawo,nie KRUSofskie,jeno Polskie.Tak sie złozoło że mom kryngosup zerznioty pszes doktorof i wystompiłek ło rynte,nie powiom bo dali jeno na jedon rocek ,bo puzni mom być zdrowy i dali se żyły wypruwać,ale nie tu problym.Jak kto składoł papiyry ło rento skutek utraty zdrowio pszy robocie ,to pewnikom zauwozoł jakie tam som durnowate pytania,jak choćby;jakie sprzynta som na gazdofce;jako robota jes robiono na gazdofce[jo nimoł sił bo ftej lezoł f szpytolu ale pewnikom bym wyjepcył ze dwaścia pinć zawodow jakie cza robić coby syćko na gazdofce grało,pewnikom jes zem jes i prezesom,ksiyngowym,kasjerom ,hydraulikom ,agronomom,weterynorzom,dojorzom ,traktorzystom i stolorzom,i ciulwiy kim jesce]Wozne lo KRUSU jes s kim miyszkom, kto mi pumogo[dobrze ze nie spytali na ktorym boku śpiem lebo kielo razy na miesionc babe śmigom] Jo sie pytom cy jo wystempujem ło rynte socjalnom cy co,kiego ciula ik łopchodzi kto f moji chałpie miyszko.Ale tero pszychodzi moment kiej kłozdy co staro sie cy to ło rynto cy emeryturo moze być wyjepcony i to w imioniu prawa,ale jeno gazda lebo gazdzino ,bo robociorz niy.Mianowicie jak kłozdy wiy nase rynty cy emerytury som s dwok cości,cynś składkowo i uzupełniajonco.Hocyk jes f cynści uzupełniajoncy [robotnik nimo takigo podziału jeno kielo se wyrobiuł telo dostanie] Wielkość te cynści uzupełniajonce zolezy łod poro cynnikofa to;;cy mos dali gazdofke;;no niekze, majom racyjo jak ześ lachcywy to nie powinineś robić na morgak.Ale cy to jes zgodne[z ustawom napewno] ale pytom sie cy skonstytucyjom?Moja baba nimoze mieć zonnego kawołka ziomi jakbym kcioł brać pełnom rynte,nimoze mieć nawet tego co ji ta zoraza teściowo dała.Musi sie wyzbyć syćkiego,jakim prawom pszecio łona jes zdrowo jak kłoń i moze robić ,locego zmuso sie jom do tego ,w imio jakiego prawa pozbywo sie jyj środkow do zycio.F tym wypadku jo dostane jeno czysta złotkof wiyncy na miesionc i momy we dwoje zyć zato? Locego jak robotciorzidzie na rynto a jego baba robi nikto nie kazuje jyj sie zwolniać ,jeno moze robić dali ,nie pozbawio sie jyj dochodu,a mojamusi gazdofki wogule nimieć .Jak kto mondry niek mi wytłomacy, a jo sie pytom cy to pszypadkom nie powinno sie łopszyć ło TRYBUNAŁ KONSTYTUCYJNY,bo jo tu rownego traktowanio ryncistow nie widzem,hej baca s gor Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tekmie 0 Napisano 12 Września 2010 Witam.Widzisz baca-takie prawo.Płacę składkę w KRUS raz na trzy miesiące,a legitymacja do lekarza jest ważna maksymalnie dwa miesiące.Ale ja zawsze mówię,tak "zdrowe"prawo jak zdrowi są ludzie którzy je uchwalają.Zajmują się "pierdołami",tworzą komisje śledcze które dotyczą tak naprawdę tylko gróbki ludzi,zamiast"uzdrawiać' ogólną sytuację prawną dotyczącą większości społeczeństwa. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach