mateusz2811 0 Napisano 10 Marca 2011 w nakle też podpisywaliśmy na jesień Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Camry 0 Napisano 10 Marca 2011 traciłem już nadzieje że minister podpisze to rozporządzenie ,ale jest podpisane i to bardzo cieszy, uff spadł mi kamień z serca ,jeszcze zostaje dokładnie doczytac i zapoznac się z tym rozporządzeniem w dzienniku ustaw Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Camry 0 Napisano 10 Marca 2011 zaraz idę nalac sobie pół szklany czystej ,w końcu trzeba to uczcic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ptyś 0 Napisano 11 Marca 2011 nieraz dobra jest taka wypowiedz dla rozluźnienia się Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maskin 0 Napisano 11 Marca 2011 chodzą też słuchy że Polski cukier ma nam dopłacić do wyprodukowanego cukru coś około 40 zł do tony. Ma ktoś takie wiadomości? Podobno mamy taki zapis w umowie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
center 0 Napisano 11 Marca 2011 W przyszłej kampanii to na bank tak będzie ale za ubiegłą to nie doczytałem;/ hmm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Alek 0 Napisano 12 Marca 2011 to jest dobre jak ktos ma cukrownie pod nosem, bo dla mnie koszt transportu wysłodkow wyniesie z 6000 tys. minus 2000 tys.koszt obsługi to jestem 4000 w plecy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Maciek 0 Napisano 12 Marca 2011 ile to 6000tys ?,powinieneś pójść do szkoły i powiedzieć żeby zwrócili kasę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
center 0 Napisano 15 Marca 2011 stosował ktoś luboplon ten pod buraki ? jaki jest efekt? ma poro mikroelementów, ogólnie polecę polifoską ale zastanawiam się czy na takich gorszych skrawkach nie posypać tym co wy na to ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Camry 0 Napisano 15 Marca 2011 jeśli nikt jeszcze nie czytał to można sobie poczytac dokładniej co zostało podpisane http://kzpbc.com.pl/files/File/pdf/rozp_10032011-1.pdf Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marb80 0 Napisano 16 Marca 2011 Jakie srodki polecacie na chwsty przedwschodowo a jakie na powschodowo? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
snopek 0 Napisano 23 Marca 2011 Coś strasznie cicho się zrobiło. Jak tam u was idzie kontraktacja? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Camry 0 Napisano 23 Marca 2011 u nas jest już po kontraktacji,sieje już ktoś buraki? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grześ 0 Napisano 24 Marca 2011 U nas już po zawodach 30 E za t i jeszcze nie wiedzą jak dokońca będzie z płatnością za transport i załadunek oraz doczyszczenie. Ja może w przyszłym tygodniu jak będą nasiona i pogoda to posieję. Jak narazie to jutro posieją zboża. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
osa21 0 Napisano 24 Marca 2011 u nas jest już po kontraktacji,sieje już ktoś buraki?U nas w okolicy już w tamtym tygodniu posiali buraki około 50ha, ale to jakis wielko obszarowy niemiec. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawlo36 0 Napisano 26 Marca 2011 jeśli nikt jeszcze nie czytał to można sobie poczytac dokładniej co zostało podpisane http://kzpbc.com.pl/files/File/pdf/rozp_10032011-1.pdf za załadunek i transport nie będziemy płacić ale zapomnieli wyszczególnić czyszczenie podczas tego załadunku i tu powstała luka którą cukrownia wykorzysta i bedzie kasować za czyszczenie i dowalą taką stawkę że i tak może na jedno wyjdzie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marian7k 0 Napisano 26 Marca 2011 To prawda co pisze pawlo inspektorka ma do wyboru dwie umowy starą i nową wg starej płacimy za czyszczenie i transport 2,5 euro a wg nowej płacimy za czyszczenie więcej.Ale czy możliwe żeby cena wg nowej umowy była 26,29 euro a wg starej 30,29 euro dokładnie nie wiem, byłem w polu ,nie rozmawiałem z insp.A cena za transport wysłodków prawdopodobnie 10 euro za tonę po nowemu.No to proszę wybierać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maskin 0 Napisano 26 Marca 2011 To prawda co pisze pawlo inspektorka ma do wyboru dwie umowy starą i nową wg starej płacimy za czyszczenie i transport 2,5 euro a wg nowej płacimy za czyszczenie więcej.Ale czy możliwe żeby cena wg nowej umowy była 26,29 euro a wg starej 30,29 euro dokładnie nie wiem, byłem w polu ,nie rozmawiałem z insp.A cena za transport wysłodków prawdopodobnie 10 euro za tonę po nowemu.No to proszę wybierać. Mówisz o "niemcu", a jak jest w KSC? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marian7k 0 Napisano 27 Marca 2011 KSC nie wiem pisałem o Suedzuker. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
alina5678 0 Napisano 27 Marca 2011 Panowie ,jaki środek jest najlepszy na samosiewy rzepaku w burakach? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
osa21 0 Napisano 27 Marca 2011 Safari i goltix tych srodków uzywam i moge polecić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ansu 0 Napisano 27 Marca 2011 Widział ktoś umowę KSC na 2011?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
osa21 0 Napisano 27 Marca 2011 Ja podpisałem taka umowe juz w październiku ale do tej pory cukrownia mi egzemplarza nie odesłała. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
center 0 Napisano 28 Marca 2011 Umowy są takie same jak były tylko do tych umów mają być aneksy zrobione. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sławek 0 Napisano 29 Marca 2011 a mi dzisiaj udało sie juz zasiać buraczki a w polu o dziwo o tej porze jest istny popiół oby szybko popadał jakiś pożadny deszcz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach