osa21 0 Napisano 2 Grudnia 2011 W KSC miało sie zmienić i mieli podnieść o 5zł, te dane co napisałem są z gazety. Tylko że ja mam jeszcze rozliczenie po 140 a oddawałem pod koniec pazdziernika. Pewnie przysla korekte. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ansu 0 Napisano 2 Grudnia 2011 Mają być aneksy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
center 0 Napisano 3 Grudnia 2011 Kto siał kiedyś buraki po rzepaku? jak to wygląda jest jakiś plon wiem że się tego nie powinno robić bo to ta sama roślina ale mi by pasowało tak zrobić, jakie poplony po rzepaku proponujecie posiać ? i jak walczyć z samosiewami ? Jak w tym roku stolle v100/202 radziły sobie z suchymi lisćmi na lekkich glebach ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rrkukielka 0 Napisano 3 Grudnia 2011 moje buraki przy 18,20 cukru wyszly po 180 zl. brutto Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grześ 0 Napisano 4 Grudnia 2011 Kto siał kiedyś buraki po rzepaku? jak to wygląda jest jakiś plon wiem że się tego nie powinno robić bo to ta sama roślina ale mi by pasowało tak zrobić, jakie poplony po rzepaku proponujecie posiać ? i jak walczyć z samosiewami ? Jak w tym roku stolle v100/202 radziły sobie z suchymi lisćmi na lekkich glebach ?Samosiewów powinno nie być dużo pozatym metamitron da radę. Za rok to będzie więcej samosiewów. Co do stanowiska jak nie ma mątwika to powinno być nieźle. Ja takiej opcji jeszcze nie stosowałem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gregorfik 0 Napisano 6 Grudnia 2011 Buraki odstawione plon w zależności od pola i odmiany od niecałych 60 do ponad 70t/ha zaw cukru od 18% do 19,4% i co ciekawe tam gdzie najwyższy plon tam i najwyższy cukier - odmiana Jonas. Sądze że plon byłby jeszcze wyższy lecz brakowało obsady ze względu na przymrozki wiosenne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
osa21 0 Napisano 6 Grudnia 2011 Kolego @gregorfik możesz opisać swoja technologie uprawy, co dawałeś i kiedy, jezeli to możliwe? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PIOTR FARMER 0 Napisano 7 Grudnia 2011 buraczki oDebra1ne wczoraj kopane 04-11-2011 sredni plon 78 ton polaryzacja 19.07% Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marian7k 0 Napisano 7 Grudnia 2011 Tak jak kol osa@21 jestem ciekawy waszej technologi aby uzyskać 72 t/ha i prawie 20% cukru.Miałem teraz ok.65 t/ha cukier 18,56,ale na jednym aucie 16,4% z tego samego pola-czym to tłumaczyć? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PIOTR FARMER 0 Napisano 8 Grudnia 2011 buraczki oDebra1ne wczoraj kopane 04-11-2011 sredni plon 78 ton polaryzacja 19.07% ja ich duzo nie siej ok7ha ale umnie idzie gruber siew gorczycy przed orka obornik ok 30ton na ha wiosna ok 400kg pk 20-30 +200 kg saletra i koniec wapnowanie rok wczesniej ok 5 ton wapno z cukrowni opryski na chwasty standart kemiron kemifam goltix i ochrona przeciw grzybowa sierpien orius buraki co 4-5 lat na tym samym stanowisku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marian7k 0 Napisano 8 Grudnia 2011 buraczki oDebra1ne wczoraj kopane 04-11-2011 sredni plon 78 ton polaryzacja 19.07% ja ich duzo nie siej ok7ha ale umnie idzie gruber siew gorczycy przed orka obornik ok 30ton na ha wiosna ok 400kg pk 20-30 +200 kg saletra i koniec wapnowanie rok wczesniej ok 5 ton wapno z cukrowni opryski na chwasty standart kemiron kemifam goltix i ochrona przeciw grzybowa sierpien orius buraki co 4-5 lat na tym samym stanowiskuJak to koniec,a pogłównie nic a bor też nic a mikroelementy też nic a może jakieś specyfiki tajne albo gleba w klasie 1plus bo inaczej niemożliwe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
thug 0 Napisano 9 Grudnia 2011 na 100% coś tam jeszcze dodaje w opryskach dolistnych poza tym burak tylko na dobrej ziemii a jak to koło wrocka to bankowo ma dobrą ziemię kolega Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
snopek 0 Napisano 21 Grudnia 2011 I po sprawie. Buraki sprzątnięte 380,4t zakontraktowane 250t plon około 68t/ha polaryzacja 17,77 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
center 0 Napisano 28 Grudnia 2011 kto stosował nawóz fosfan pod buraki ? co myślicie ? jak efekty? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
center 0 Napisano 17 Stycznia 2012 Widzieliście siarczan sodu na allegro? da się tym nawozić dolistnie ?:D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Alfl 0 Napisano 30 Stycznia 2012 Jaka odmiane polecicie na wczesny zbior, Mam miec odstawe na koniec wrzesnia.Myslalem o jakies odmianie typowo cukrowej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maskin 0 Napisano 30 Stycznia 2012 w ksc mowią ci ze masz odbior na początku kampani i wciskają ci odmiany niby wczesne, a tym którzy mają poźne wciskają te same... dla nich chłop był, jest i będzie ciemny... abysmy się tylko na prywatyzacji nie przejechali Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
center 0 Napisano 31 Stycznia 2012 Witam wam też teraz KSC wypłaciła na 2 racie jakieś grosze? Kiedy będzie kasa za ponad limitowe ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grześ 0 Napisano 1 Lutego 2012 Mi P&L wypłacił 80% kwoty z faktury teraz dostałem 10%, a reszta za miesiąc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tktomek74 0 Napisano 2 Lutego 2012 W KSC ponadlimitowe buraki wypłata w najlepszym razie czerwiec lub normalnie we wrześniu.Tak mi powiedzieli płacą według umowy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Alfl 0 Napisano 3 Lutego 2012 Mi P&L wypłacił 80% kwoty z faktury teraz dostałem 10%, a reszta za miesiąc. Pozakwotowe maja nam zaplacic do konca lutego, ia do 17 lutego maja dac kase po 27 zl do tony jesli kase bierzesz teraz nie czekajac na zyski cukrowni Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rzepinka 0 Napisano 6 Lutego 2012 Mi P&L wypłacił 80% kwoty z faktury teraz dostałem 10%, a reszta za miesiąc. Pozakwotowe maja nam zaplacic do konca lutego, ia do 17 lutego maja dac kase po 27 zl do tony jesli kase bierzesz teraz nie czekajac na zyski cukrowni jakie 27 zl do tony??o co chodzi? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Alfl 0 Napisano 6 Lutego 2012 Mi P&L wypłacił 80% kwoty z faktury teraz dostałem 10%, a reszta za miesiąc. Pozakwotowe maja nam zaplacic do konca lutego, ia do 17 lutego maja dac kase po 27 zl do tony jesli kase bierzesz teraz nie czekajac na zyski cukrowni jakie 27 zl do tony??o co chodzi?Masz do wyboru albo 40 zl do tony bierzesz teraz albo w wrzesniu bierzesz kase zalezna od ceny cukru. Mozesz dostac 60zl do tony a mozesz dostac 1 zl....cos jak gielda. ja wybralem kase teraz 27 zl (13 wyplacili awansem wxczesniej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rzepinka 0 Napisano 6 Lutego 2012 jakie 27 zl do tony??o co chodzi?Masz do wyboru albo 40 zl do tony bierzesz teraz albo w wrzesniu bierzesz kase zalezna od ceny cukru. Mozesz dostac 60zl do tony a mozesz dostac 1 zl....cos jak gielda. ja wybralem kase teraz 27 zl (13 wyplacili awansem wxczesniej a kieedy to sie wybiera??? w ogole jestem nie poinformowany w temacie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Alfl 0 Napisano 6 Lutego 2012 jakie 27 zl do tony??o co chodzi?Masz do wyboru albo 40 zl do tony bierzesz teraz albo w wrzesniu bierzesz kase zalezna od ceny cukru. Mozesz dostac 60zl do tony a mozesz dostac 1 zl....cos jak gielda. ja wybralem kase teraz 27 zl (13 wyplacili awansem wxczesniej a kieedy to sie wybiera??? w ogole jestem nie poinformowany w temacieja mialem spotkanie z inspektorem w sprawie wyboru czy chce teraz kase czy ryzykuje i czekam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach