rzepinka 0 Napisano 7 Lutego 2012 dzieki za info widzisz moj inspektor nic na ten temat nie mowi....dlatego nic nie wiem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ptyś 0 Napisano 14 Lutego 2012 jakie 27 zl do tony??o co chodzi?Masz do wyboru albo 40 zl do tony bierzesz teraz albo w wrzesniu bierzesz kase zalezna od ceny cukru. Mozesz dostac 60zl do tony a mozesz dostac 1 zl....cos jak gielda. ja wybralem kase teraz 27 zl (13 wyplacili awansem wxczesniej a kieedy to sie wybiera??? w ogole jestem nie poinformowany w temacieja mialem spotkanie z inspektorem w sprawie wyboru czy chce teraz kase czy ryzykuje i czekamTo tylko tak jest w zachodnich koncernach bo CUKIER POLSKI nie dzieli się zyskami z plantatorami. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grześ 0 Napisano 14 Lutego 2012 No u mnie P&L łaskawie dołożył do 40zł i podniósł poza kwotowe do 100zł. Nie wiem co ich zmusiło konkurencja czy brak zainteresowanych na siew. U mnie ispektor mówił że możesz zakontraktować wiecej ale po 125zł bez dopłat na dzień dzisiejszy. Ja zmniejszam areał na kożyść qq. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mf3085 0 Napisano 16 Lutego 2012 No u mnie P&L łaskawie dołożył do 40zł i podniósł poza kwotowe do 100zł. Nie wiem co ich zmusiło konkurencja czy brak zainteresowanych na siew. U mnie ispektor mówił że możesz zakontraktować wiecej ale po 125zł bez dopłat na dzień dzisiejszy. Ja zmniejszam areał na kożyść qq.Chętnie bym dokupił limitu ok 50ton, bo inaczej nie chcą mi więcej zakontraktować, jeśli ktoś ma na zbyciu niech pisze na priv Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rzepinka 0 Napisano 16 Lutego 2012 a moze ktos powie cos madrego o nasionach? na ten rok? jak z nasionami pobudzonymi? lepsze efekty? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grześ 0 Napisano 16 Lutego 2012 No u mnie P&L łaskawie dołożył do 40zł i podniósł poza kwotowe do 100zł. Nie wiem co ich zmusiło konkurencja czy brak zainteresowanych na siew. U mnie ispektor mówił że możesz zakontraktować wiecej ale po 125zł bez dopłat na dzień dzisiejszy. Ja zmniejszam areał na kożyść qq.Chętnie bym dokupił limitu ok 50ton, bo inaczej nie chcą mi więcej zakontraktować, jeśli ktoś ma na zbyciu niech pisze na privU mnie w zeszłym roku gościu chciał sprzedać po 60 zł za tonę. Jak dla mnie za dużo. Ja zamówiłem stare Cassino chciałem electrona ale nie mieli. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ansu 0 Napisano 21 Lutego 2012 Uprawa w mojej okolicy stoi pod znakiem zapytania. Zamiast remontów dróg przybywa znaków B-18 (zakaz ruchu pojazdów, których rzeczywista masa całkowita jest większa od )12 , 10, a nawet 8t. Mieszczuchy się mądrzą, przeszkadza im hałas itp itd. Skarżą gorzej jak za komuny. Inspekcja, policja, ochrona środowiska, przewrócisz kamień, który położy przy drodze zaraz afera. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
center 0 Napisano 21 Lutego 2012 Witam, to jest pikuś gorzej wygląda sprawa że kupiliśmy w KSC akcji tylko 40% i może nie wyglądać zbyt dobrze ta prywatyzacja... jak jest u was ? Kto coś ciekawego napiszę odnośnie uprawy buraków bez obornika ? jakaś technologia itp ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lesniakos 0 Napisano 22 Lutego 2012 Koledzy mam pytanie ile trzeba zapłacić u was za limit produkcyjny KSC bo mi trochę brakuje i czy jest sens kupowania Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
paweł0128 0 Napisano 23 Lutego 2012 Ja we wtorek kupiłem po 20 zł okolice Zamościa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maskin 0 Napisano 23 Lutego 2012 To jeszcze rozsądna cena jak na 2 lata limitowania, w ubiegłym roku można było kupić po 1 zł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
osa21 0 Napisano 23 Lutego 2012 Ja w zeszłym roku płaciłem po 20zł/t i juz w po roku mi sie to zwróciło z nawiązką. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
franek525 0 Napisano 24 Lutego 2012 WitamOdkupię 0,5kg nasion buraka cukrowego , najlepiej sprawdzonych 2,3 odmian.Jestem z mazowieckiego i nigdzie nie mogę znaleźć nasion w takiej ilości:)Proszę o cenę i odmianyMail franek525@poczta.onet.plPozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grześ 0 Napisano 22 Marca 2012 Noooooo pobudka bo u mnie już sieją!!!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maskin 0 Napisano 22 Marca 2012 wariaci!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
center 0 Napisano 23 Marca 2012 jakie odmiany polecacie na średni termin odbioru początek listopada ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rzepinka 0 Napisano 23 Marca 2012 a ja nie sieje w tym roku bo KSC olalo ludzi daleko od cukrowni jak w tamtym roku nie mial kto siac to inspektor zachecal jak mogl siejcie bo warto bo zmianowanie itd. jak w tym roku ludzie poczuli kase z burakow to heja na buraki i powracali wszyscy co mielki kiedy limity a ze sa blizej cukrowni to po co wozic po 150 km.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
thug 0 Napisano 25 Marca 2012 WitamOdkupię 0,5kg nasion buraka cukrowego , najlepiej sprawdzonych 2,3 odmian.Jestem z mazowieckiego i nigdzie nie mogę znaleźć nasion w takiej ilości:)Proszę o cenę i odmianyMail franek525@poczta.onet.plPozdrawiamja coś mogę mieć tylko ile dokładnie tego chcesz pól kilo to ile to jedna jednostka? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grześ 0 Napisano 25 Marca 2012 Ni i zwariowałem wczoraj posiane jako ostatni w wiosce. Tak wcześnie jeszcze nie siałem.Miał ktoś canaste chciałem cassino ale nie mieli i dali to. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
josef03 0 Napisano 25 Marca 2012 U nas póki co nasion nie ma, a raczej inspektor jeszcze nie wydał. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
damian9871 0 Napisano 27 Marca 2012 miałem spoko odmiana Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
josef03 0 Napisano 27 Marca 2012 http://www.suedzucker.pl/plantatorzy/64310.xml Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
center 0 Napisano 27 Marca 2012 Witam kto stosował jakiś program ochrony buraka oparty na samym safari + .... coś. Ewentualnie co do tego domieszać żeby było pełne spektrum zwalczania chwastów dwuliściennych Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
josef03 0 Napisano 28 Marca 2012 Samo Safari trochę "ciężkie" dla buraka. Przy niedużym zachwaszczeniu fenmedifam+desmedifam+etofumesat i safari (niepełne dawki). Polecany dodatek metamitronu. Wszystko zależy od spektrum chwastów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grześ 0 Napisano 28 Marca 2012 Safari najlepsze na rzepak i inne chwasty wrażliwych jak przeskoczą fazę w dawkach dzielonych Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach