martin16245 0 Napisano 15 Lipca 2012 co polecacie do ochrony przed chwościkiem? na stanie mam tebukonazol, z czym i w jakiej dawce mógłbym to zmieszać? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grześ 0 Napisano 15 Lipca 2012 Na pierszy wczesny raz tebu w sam raz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sanczo110470 0 Napisano 26 Lipca 2012 panowie -- jle przed deszczem musi być aby zadziałało Yamato? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grześ 0 Napisano 27 Lipca 2012 Sporo najlepiej 6 h ale 2 też wystarczą jak dobrze pokryty liść to coś się wchłonęło. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
center 0 Napisano 10 Sierpnia 2012 lecicie już buraki na chwościka 2 raz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grześ 0 Napisano 10 Sierpnia 2012 zdałoby się ale ciągle wieje albo przepaduje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
center 0 Napisano 16 Września 2012 Witam,Kto kopie juz buraki? jak tam plon sucho dobrze się kopie? jaka polaryzacja u was? walą mocno zanieczyszczenia w taka suszę? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grześ 0 Napisano 16 Września 2012 U mnie planowany odbiór grudzień. Jak robicie w tym roku kasa z góry czy czekacie na zyski. Czy jest prawdą że ci co poczekali na zyski ze sprzedaży dostali pod 200zł? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
center 0 Napisano 16 Września 2012 U mnie odbiór na początku października i w tym tygodniu reanimuje kleinego;) u nas w KSC płacili kasę chyba w 4 ratach do maja obligatoryjnie nikt nic nie wybierał. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
martin16245 0 Napisano 22 Września 2012 Czemu nikt się nie chwali wynikami? U mnie po próbach polaryzacja 16, plon oceniam na ok 50 ton, jeszcze rosną ale chwościk w tym roku był niedoopanowania pomimo wysokich dawek i różnych środków (3 zabiegi). Jeżeli ktoś ma niezarażone nazywam go "mistrzem". Chodzi mi oczywiście o południe Polski, bo wiadomo ze na pólnocy nie ma takiego zagrożenia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
center 0 Napisano 2 Października 2012 jakie macie polaryzacje z wczesnego wrześniowego terminu ? Z okolic Lubelskiego ? Zauważyliście że w tym roku wszystkie auta maja niewielkie różnice w polaryzacji jakoś dziwnie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
thug 0 Napisano 4 Października 2012 ja jestem z dln śląskiego polaryzacja 17.3 oddane końcem września Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
osa21 0 Napisano 10 Października 2012 U mnie dziś do godziny 5 rano kopał buraki a o godzinie 6.30 dostałem tel. ze o 7 zabierają. W ciagu 10 godzin było po robocie z burakami (od kopania po wywózę) a miałem 4,8ha. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sanczo110470 0 Napisano 10 Października 2012 A co powiecie na TAKĄ plantację buraków cukrowych? http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/11391324704b5337.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/51547c4128e62b8b.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/c84edc7d9608370a.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
center 0 Napisano 14 Października 2012 po niszczeniu gorczycy broną talerzową zauważyłem że sporo się wydobywa takiej ciemnej słomy gnijącej. Dałem 100kg saletry amonowej na ściernisko czy to za mało? może poprawić to jakimś UG maxem? jak dam fosforan na jesieni 18kgN na h to dopije te resztki ? Po ile u was sól potasowa? jakie stawki ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
osa21 0 Napisano 14 Października 2012 Polaryzacja wyszła 16,9 a znieczyszczenie 6,9%. W tym roku lepsze były buraki niz w zeszłym a kopane były 3 tygodnie wcześniej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kissmy... 0 Napisano 14 Października 2012 a jaki plon i cena? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tktomek74 0 Napisano 25 Października 2012 Buraczki odstawione, plon 60 , polaryzacja 17,36 , zanieczyszczenia 7. KSC Werbkowice. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
osa21 0 Napisano 25 Października 2012 U mnie cena po 175,12zł kontraktowane a reszta po 74zł. (netto) plon 64t/ha. KSC Kluczewo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ansu 0 Napisano 28 Października 2012 Wykopałem 1/4 nalało deszczu teraz pada śnieg Może w listopadzie dokończę Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grześ 0 Napisano 28 Października 2012 No ja też zaczołem. Masakra niedosyć że duże buraki to jeszcze nie w ziemi i zatykają się na szczocce. Muszę podnieś ją bo nie idzie ujechać. Co do plonu zapowiada się nieźle. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rybka2485 0 Napisano 30 Października 2012 u mnie plon wyszedł 62t/ha polaryzacja 16,5%a cena 142zł .... a za poza kwotowe 82zł/t.tak wyszło w Seudzucker.. mam pytanie czy Wam też potrącili jakieś 3,7% z buraka kwotowego w tej złodziejskiej cukrowni?? ponoć niesprzedali jakiegos cukru z tamtego roku i każdemu potrącili takie coś. czy komuś też zabrali?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
center 0 Napisano 30 Października 2012 W KSC jest dopłata do zeszłorocznych buraków ale ile to Ci nie powiem. Niemcy... Odnośnie waszych wyników plon i cukier miałem odbiór 1 października i cukier 16,5 jak tu widzę piszecie że po 17 to luxus nas ograbili jak nic... Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ansu 0 Napisano 2 Listopada 2012 Albo ulewa albo śnieżyca odbiór 12 listopada, a ja buraków nie wykopałem zaczynam nieć stresa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
thug 0 Napisano 2 Listopada 2012 Wykopałem 1/4 nalało deszczu teraz pada śnieg Może w listopadzie dokończę to u Was nie ma firm kopiących buraki u nas ropa czy holmer deszcz śnieg kopią tylko gwiżdze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach