sanczo110470 0 Napisano 13 Kwietnia 2016 Panowie -- w ile dni po siewie buraków , zastosowali byście pierwszy oprysk powertwinem ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szu 0 Napisano 13 Kwietnia 2016 do 4 dni po siewie spokojnie i 7 dni przerwy i znowu przyjacielu poczytaj post w pszenicy o nawożeniu sodem buraków to sie zdziwisz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sanczo110470 0 Napisano 15 Kwietnia 2016 Panowie -- w ile dni po siewie buraków , zastosowali byście pierwszy oprysk powertwinem ? Ale chodzi mi gdy buraki już wschodzą np. czy w 14 dni po zasianiu buraków, można zastosować powertwin w dawce 1l/ha - czy to nie zaszkodzi burakom ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szu 0 Napisano 15 Kwietnia 2016 a co tam jest substancja czynną ? jak to jest podobne do betanalu progresa to 14 dni od siewu to spokojnie można pryskać Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sanczo110470 0 Napisano 16 Kwietnia 2016 Powertwin 400 SC ----Zawortość substancji aktywnych:Fenmedifam (związek z grupy pochodnych kwasu karbaminowego)- 200 g w 1 litrze środka;Etofumesat meteanosulfonian (związek z grupy pochodnych benzofuranu)-200 g w 1 litrze środka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szu 0 Napisano 16 Kwietnia 2016 a jakie masz chwasty ? to jest najważniesze a nie mozesz dać na 1 zabieg btanlu progres bez wzgledu na rozwój buraka mozesz go dac a to daj na 2 i 3 zabieg to koncentat starego betanalu AM o ile dobrze pamietam ten tez mozesz dac to sa bardzo małe dawki przy takiej koncentracji zawsze dziel dawki tu nawet ktoś nie zle to opisał np OSA jak dzielił safari to inny srodek ale zasada dawek dzielonych jest ta sama łacznie dajesz pełna dawke lub trochę mniej ale w 3 a nawet 6 dawkach to powoduje ze burak ma mniejszy stres daj zdjecie zachwaszczenia napewno ktos Ci doradzi co najlepiej dac i najtaniej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grześ 0 Napisano 19 Kwietnia 2016 Panowie -- w ile dni po siewie buraków , zastosowali byście pierwszy oprysk powertwinem ? Ale chodzi mi gdy buraki już wschodzą np. czy w 14 dni po zasianiu buraków, można zastosować powertwin w dawce 1l/ha - czy to nie zaszkodzi burakom ?http://www.liz-herbizid.de/?lang=pl&herbconf=plpobaw się. Ja stosuję 70% zalecanych przez nich dawek i co 7 dni. Nie daję venzaru do 1 i 2 dawki. Do ostatniej dawki daję venzar na komosę bo dłużej trzyma porządek. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szu 0 Napisano 19 Kwietnia 2016 o widziś Grześ jest w branży to sie zna betanal juz nie jest of ale Elit ja Ci kolego mogę doradzić ze zawsze przed zabiegiem herbicydowym albo po dawaj nawozy dolistnie na buraki pomaga mu to bardzo w stresie po herbicydzie nigdy nie mieszaj nawozu z herbicydem Tyle pamietam z uprawy buraka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sanczo110470 0 Napisano 21 Kwietnia 2016 A ile dni odstepu dali byście miedzy zabiegami na chwasty dwuliścienne i jednoliścienne , zakładając wersję zabiegów dzielonych Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
flamenko 0 Napisano 21 Kwietnia 2016 3 dni Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szu 0 Napisano 23 Kwietnia 2016 przyjacielu nie bój sie dawek dzielonych to 20 lat temu przerabiałem i 1 raz moj senior to zobaczył zjebał mnie jak psa ze pryskanie samą wodą nic nie da ja sie dowiedziałem o tym od znajomego ze oni takie cos próbowali i było dobrze ja tylko na 3 dawki środek podzieliłem i było to tak w przeliczeniu na Twój srodek 0,4 l 1 zabieg0.8 l II zabieg 0.8 l III zabieg to Twoje dawki na 6 pewnie muszą byc podzielone na poł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szu 0 Napisano 25 Kwietnia 2016 ale musisz dodać Kemiron bo przytulie i inne chwasty ten Twój nie weżmie ale z tym ostrożnie w małych burakach jak beda mieć 4 liscie to juz mozesz byc spokojny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sanczo110470 0 Napisano 2 Sierpnia 2016 pryskacie już na chwościka ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grześ 0 Napisano 7 Sierpnia 2016 u mnie jeszcze nie ma Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gregorfik 0 Napisano 6 Lutego 2017 Czy ktoś uprawiał buraki po mieszance lumaxu i ikanosa w kukurydzy. Bo róznie piszą a specjaliści z syngenty też mają różne zdania co do bezpieczeństwa uprawy buraka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sanczo110470 0 Napisano 12 Marca 2017 Macie już nasiona bóraków ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szu 0 Napisano 12 Marca 2017 ja znam propozycje ceny za buraki 70 zł tona Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sanczo110470 0 Napisano 23 Kwietnia 2017 Jak tam u was buraki?- nie pomarzły ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szu 0 Napisano 7 Września 2017 Pany u nas buraków nie skolko ale w kujawsko pomoskim od zaje....bania w dolnośloskiem sa ale tyle chwstnicy to ja jeszcze nie widziałem i co ciekawe juz wykopki sie rozpoczeły Ja chyba na buraki tak jak kiedyś planowałem ale wyszło mi ze mam za mało pola by płodozmian był na 25% buraków bo ja juz w pierwszym roku miałem 60% Ale uprawa jest nadal opłacalna tylko pod pewnymi warunkami pzdr farmerów i ładne farmerki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sanczo110470 0 Napisano 28 Kwietnia 2018 Panowie - czy Perenal™ 104 EC stosowany w dawce 0.5 l / ha , w 14 dni po siewie buraków , niezaszkodzi burakom ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dawidlubelskie 0 Napisano 9 Maja 2018 Ludzie ratujcie...szarek komosnik niszczy plantacje no i susza....na to drugie nie ma wplywu a czym zwalczać tego robaka...proteus jest zawodny....macie sprawdzony inny sposób? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach