kiciak 0 Napisano 4 Kwietnia 2007 a skąd jestes kiciak? Ja nastawiam się na piatek na siew ale jeszcze się zobaczy. Dolnośląskie 60km na południe od Wrocławia. A w piątek to my nie robimy więc i ciebie nie zachęcam. Powodzenia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marek607 0 Napisano 4 Kwietnia 2007 Przygotowania idą nawet nieźle ale siać będę dopiero po świętach ;-D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
buchaj 0 Napisano 5 Kwietnia 2007 Ja też zasieję po świętach, bo przed chyba się nie wyrobię. Tym bardziej, że swojego siewnika nie mam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
adam69b 0 Napisano 5 Kwietnia 2007 Połowa zasiana ,ale jak nie popada deszcz może być smutno , na górkach mam normalnie puder , chyba wiatr go nie wywieje . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
center 0 Napisano 5 Kwietnia 2007 ja ruszam jutro, dziś uprawiałem i ziemia schnie w oczach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grześ 0 Napisano 6 Kwietnia 2007 No ja już mam 3 ha posiane mam jeszcze do posiania koło 2,5 ha ale nie spieszę się bo jak mi popada na tamtym polu to bedę miał beton a na świeta zapowiadają deszcze. Siało i uprawiało się ładnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
buchaj 0 Napisano 6 Kwietnia 2007 U mnie zmana planów. Jednak posieję jutro. Już zamówiłem siewnik. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sławek 0 Napisano 7 Kwietnia 2007 a moje juz od wtorku rosna w sumie ok 10 ha tylko ciekawe jak będą wschodziły bo w polu był totalny popiół -tak wyschło a deszczu jak nie było tak nie ma Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grześ 0 Napisano 7 Kwietnia 2007 Ja dziś resztę posiałem tylko jak Pyraminem polecieć jak tak wieje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
buchaj 0 Napisano 7 Kwietnia 2007 Ile u was kosztuje siew siewnikiem punktowym? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piootr 0 Napisano 7 Kwietnia 2007 A ja za tydzień będe siał nie ma co się spieszyć po co ma za dużo urosnąć Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
adam69b 0 Napisano 7 Kwietnia 2007 Sławek jak ci tak rosną , to chyba przerosną , ja dopiero skończyłem siać mam nadzieję że może trochę popada . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Macin2 0 Napisano 10 Kwietnia 2007 Ile u was kosztuje siew siewnikiem punktowym? 70 zł/ha Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hihot1 0 Napisano 11 Kwietnia 2007 dolnyslask 100zł/ha yy 6.04.07 juz buraki zasiane:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
buchaj 0 Napisano 11 Kwietnia 2007 O k...a! Ja za niecałe 3 ha zapłaciłem 380zł!!! Ale co zrobię, skoro w mojej wiosce jest kilka siewników, ale tylko jeden sieje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
center 0 Napisano 11 Kwietnia 2007 ja posiałem piatek - sobota i roską:D deszczyk pokropił ładnie czekamy wschodów:D hehe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Merk 0 Napisano 12 Kwietnia 2007 Ja w tym roku sieje punktowym i biore 80zł/ha. A u siebie buraki zasiałem już 31 marca. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hihot1 0 Napisano 13 Kwietnia 2007 Merk a dotychczas to jakim siałeś? nie punktowym? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piootr 0 Napisano 15 Kwietnia 2007 U mnie od wczoraj rosną buraki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
center 0 Napisano 15 Kwietnia 2007 znaczy zeszły czy posiałeś dopiero ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Merk 0 Napisano 15 Kwietnia 2007 do hihot: zawsze siałem punktowym ale jak widziałem wcześniejsze wypowiedzi to większośc zaznaczała, że punktowy, a tak wogóle to nie wiem czemu się czepiasz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piootr 0 Napisano 15 Kwietnia 2007 znaczy zeszły czy posiałeś dopiero ? co to znaczy dopiero i mnie wszyscy sieli pod koniec tygodnia tzn wczoraj siałem a jęczmień w piatek 13-go posiałem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
center 0 Napisano 15 Kwietnia 2007 ja zasiałem przed świętami i dlatego pytam... ehhh Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grześ 0 Napisano 15 Kwietnia 2007 Moje po tygodniu w ziemi zaczeły puszczać kiełki. Za tydzień pewnie wyskoczą z ziemi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
center 0 Napisano 15 Kwietnia 2007 moje tak samo ale zobaczymy jak bedzie.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach