center 0 Napisano 11 Maja 2007 fakt lipie wygląda ta przyszłosć cukru naszego.. Ale co innego siać ... hmm Pytanie co mozna dać na takie nietypowe chwasty żadko spotykane liscie w kształcie serca lekko brązowaoe co to takiego ? spore te lisćie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grześ 0 Napisano 13 Maja 2007 Szarłat szorstki ale musiałbyć dokładnie obejrzeć, nie masz jakiejś broszury o torero tam maja atlas popularnych chwasów. Moje 3 l Betanalu am11 położyły ładnie komosę a na uwrociach gdzie przypadło 6l położyły chabra i bodziszka ale buraczki też pomarszczyło trochę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
buchaj 0 Napisano 13 Maja 2007 U mnie owsik jeszcze się trzyma, ale już go trochę bierze. Gorzej z burakami. Szczególnie tymi na glinie. Te na gorszych ziemiach nawet mogą być. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
center 0 Napisano 13 Maja 2007 ja też mam kłopoty na glinie bo słabe wschody no ale co zrobić... Mogłem croskilem gline uprawić to mozę lepiej by było ale będzie nauczka na za rok:D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
buchaj 0 Napisano 13 Maja 2007 Z gliną to jest tak: jak jest normalny rok to wszystko rośnie ładnie, jak jest mokro to uprawiać źle, jak znowu sucho to nic nie rośnie. W zeszłym roku na tym samym polu, kiedy była susza to zebrałem ok 3t pszenicy z ha Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piootr 0 Napisano 13 Maja 2007 Liści sercowych to nie ma przypadkiem któryś z rdestów Ja też mam na glinie buraki i jest OK tylko że ja mam agregat z croskilem i siewnik ma gwiazdy , przy łące wiadomo że na czarnej ziemi lepiej rządki widać @ Grześ dlaczego akurat dałeś AM 11 ja z tego względu że taniej wyszedł od kemifamu i w tamtym mi spoko podziałał zresztą w tym też Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grześ 0 Napisano 13 Maja 2007 U mnie tańszy był AM 11(180zł) od Kemifamu(430zł). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jozekrej 0 Napisano 13 Maja 2007 czym awalczyć powój polny w buraczkach ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wiesLaw 0 Napisano 15 Maja 2007 Powoj polny zwalczysz jak opryskasz na jesieni sciernisko na ktorym na wiosne bedziesz sial buraki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hihot1 0 Napisano 16 Maja 2007 sucho z 30% jeszcze nie zeszło jedynie na lżejszej ziemi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
buchaj 0 Napisano 16 Maja 2007 Ale u nas w nocy dolało Miałem dzisiaj siać sletrę w burakach ale nie ma mowy, zeby wiechać ciągnikiem, bo nawet jak się wchodzi pieszo to buty zapadają się miejscami po kostki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
center 0 Napisano 16 Maja 2007 tak wcześie saletre? A ile lisci mają twoje buraki ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
buchaj 0 Napisano 16 Maja 2007 Ile liści do nie wiem, ale zawsze tak stosujemy (ok. 200kg na ha). Teraz pora jest dobra bo po pierwsze nie jest sucho a po drugie będziemy chodzić wielorakiem, więc przy okazji saletrę wymiesza się z glebą. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jozekrej 0 Napisano 16 Maja 2007 randap nic nie daje na powój bo ten powschodził z nasion a u mnie troche przetrzebiło gradem i pozmywało dwa tygodnie w plecy zanim sie donowią mysle im po gradzie zaplikować coś dolistnie szybciej sie odnowią co proponujecie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
buchaj 0 Napisano 16 Maja 2007 My zawsze pryskamy basfoliarem i jest ok. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
center 0 Napisano 16 Maja 2007 jak dla mnie za wczęsnie pocżtek czerwca mozę sypne... Amonową lecicie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piotrfire 0 Napisano 17 Maja 2007 jak dla mnie za wczęsnie pocżtek czerwca mozę sypne... Amonową lecicie? O ile się nie mylę to wg. zaleceń cukrowni w czerwcu już nie można sypać azotowych pod korzeń. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
buchaj 0 Napisano 17 Maja 2007 Dzisiaj sypneliśmy saletrą amonową. Trochę już przeschło i pojutrze przejdziemy wielorakiem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
center 0 Napisano 17 Maja 2007 kurcze ja dzis prysnełem taką jedną działke buraczków 2h torero i za jakieś godzine moze 2 zaczą padać deszcz jak mysłicie co z opryskiem zadziała? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wiesLaw 0 Napisano 17 Maja 2007 Bedzie lepsze dzialanie bo metamitron ietofumensat pobierany jest przez korzenie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
center 0 Napisano 17 Maja 2007 dzieki dobże wiedzieć:D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
center 0 Napisano 18 Maja 2007 co dajecie na chwastnicę ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
BONIEK 0 Napisano 19 Maja 2007 JEST KTOŚ ZAINTERESOWANY METAMITRONEM W BARDZO DOBREJ CENIE?? TYLKO WIĘKSZE ILOŚCI Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
BONIEK 0 Napisano 19 Maja 2007 Posiadam też inne substancje na buraki. Szybka dostawa towaru. Proszę pisać na gg Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wiesLaw 0 Napisano 19 Maja 2007 Jaka illosc ipo ile czy to sa orginalne opakowania? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach