osa21 0 Napisano 19 Maja 2008 dzis pyskałem drudi raz na chwasty Saferi10g Sisko 1hg, Akord 1l. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maskin 0 Napisano 19 Maja 2008 dzis pyskałem drudi raz na chwasty Saferi10g Sisko 1hg, Akord 1l.a dlaczego safari tylko 10 g? myslisz ze to zadziala? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
osa21 0 Napisano 19 Maja 2008 dzis pyskałem drudi raz na chwasty Saferi10g Sisko 1hg, Akord 1l.a dlaczego safari tylko 10 g? myslisz ze to zadziala?safari daje sie w ilości 10-15g. ale przy mieszaniu z innymi daje tylko minimalną dawke Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Glebiusz 0 Napisano 19 Maja 2008 safari daje sie w ilości 10-15g. ale przy mieszaniu z innymi daje tylko minimalną dawke Z tego co mi wiadomo Safari stosuje się zawsze w dawce 30 gr/ha. Ta dawka 10-15g to Twój pomysł? Czy może znalazłeś gdzieś w zaleceniach? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Glebiusz 0 Napisano 19 Maja 2008 Tuż przed północą skończyłem pryskać buraki. II zabieg nalistny (12 dni po poprzednim).Na jednym polu Lontrel 300 SL + Betanal Elite 274 EC (0,22 l/ha + 1,08 l/ha), a na drugim Safari 50 WG + Kemifam Super Koncentrat 320 EC + Trend 90 EC (30 gr/ha + 0,7 l/ha + 0,05 %).Mówią coś o przymrozkach ale mam nadzieję, że oprysk podziała. W sobotę powinien już być widoczny efekt. Zobaczymy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
osa21 0 Napisano 20 Maja 2008 safari daje sie w ilości 10-15g. ale przy mieszaniu z innymi daje tylko minimalną dawke Z tego co mi wiadomo Safari stosuje się zawsze w dawce 30 gr/ha. Ta dawka 10-15g to Twój pomysł? Czy może znalazłeś gdzieś w zaleceniach?gosciu z cukrowni zalecał taką dawke 30g stosowałem kiedyś przy dużym zachwaszczniu i pryskałemtylko z betanolem. gosciu powiedział ze jak daje sisko i akord to 10g wystarczy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piootr 0 Napisano 22 Maja 2008 Co za pogoda nie moge 2x opryskać a dzisiaj już 10 dzień i na dodatek poszedł mi WOM w 360 którą pryskam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
damian9871 0 Napisano 22 Maja 2008 no to zwiększyć dawkę tylko pozostanie w 2 zabiegu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Glebiusz 0 Napisano 22 Maja 2008 no to zwiększyć dawkę tylko pozostanie w 2 zabiegu Niby proste ale jak wschody są nierówne to co ze "spóźnialskimi" burakami? Mogą paść! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
damian9871 0 Napisano 23 Maja 2008 a tak dziabotox Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
center 0 Napisano 23 Maja 2008 do beetup extra mozna dac przylepiaz a jesli tak to jaki? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
center 0 Napisano 23 Maja 2008 PS. Ktoś z okolic łęcznej dostał dopłatę cukrową już ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
osa21 0 Napisano 23 Maja 2008 dzis popryskałem buraki na robaka bo inspektor z cukrowni zalecał a pryskałem "Bi 58 Nowy" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Glebiusz 0 Napisano 23 Maja 2008 damian9871, czy ten dziabotox to nie to samo co Babopielik? Beetup Extra 191 EC można stosować łącznie z Atpolan 80 EC lub Olbras 88 EC. Dawka tych przylepiaczy to 1 l/ha. osa21, ten robak to pchełka burakowa czy coś innego? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
erdem 0 Napisano 24 Maja 2008 PS. Ktoś z okolic łęcznej dostał dopłatę cukrową już ?Dopiero w telewizji mówili że nie dostały tylko jednostki. ale wychodzi na to ze te jednostki to wszyscy z mojej okolicy bo nie słyszałem żeby ktoś ze znajomych dostał co kolwiek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
osa21 0 Napisano 24 Maja 2008 damian9871, czy ten dziabotox to nie to samo co Babopielik? Beetup Extra 191 EC można stosować łącznie z Atpolan 80 EC lub Olbras 88 EC. Dawka tych przylepiaczy to 1 l/ha. osa21, ten robak to pchełka burakowa czy coś innego?teraz dobrze nei pamiętam czy to była śmietka czy pchełka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piootr 0 Napisano 25 Maja 2008 PS. Ktoś z okolic łęcznej dostał dopłatę cukrową już ? Niby ja też te okolice i nic a jak składałęm w Piaskach wniosek o dopłaty na ten rok to mówiła mi że już niedługo bedą dawać decyzje - poprostu bajzel @damian9871 wiadomo że dam wiekszą dawke tylko etofumesat małe wywali przy 100g sporo poskręcało , kiedyś ojciec z sąsiadem pryskał 1 x buraki i zrobili 4 rządki mijaka i za 2 podejściem powałiło wszystko Takiego środka do odchwaszczania jak GRACOL nie używam , Stoll da rade wykopać Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
damian9871 0 Napisano 25 Maja 2008 100g już skręcało? to tylko 0,2l/ha np. kemironu 500 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
adam69b 0 Napisano 25 Maja 2008 W moim powiecie dopłaty cukrowe+obszarowe od tygodnia na kontach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grześ 0 Napisano 25 Maja 2008 100g już skręcało? to tylko 0,2l/ha np. kemironu 500To zależy jak do tego dodasz 1l kemifamu to w fazie 2 liści już zrobią się trąbki. Jak jeszcze dodasz z 1l goltixu to te wschodzące na liścieniach spali. U zawsze jest ruletka. Sąsiad mówił że jego szwagier spalił buraczki dawką 1,2l elity. Jakoś nie wierzę w to coś jeszcze musiał domiszać no chyba że były na liścieniach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
damian9871 0 Napisano 25 Maja 2008 zgodzę się jak dodasz 1l kemifamu ale dawką 0.6-0.7 kemifamu 320 + 0,2 kemironu 500 + 1kg sisko (goltix 700) nigdy mi nie poskręcało niezależnie od fazy w jakiej były buraki. a co do betanalu to u sasiada po 1l się męczyły wszystko zależy od roku. betanale mnie nie przekonują wolę zrobić mieszankę z kemifamu i kemironu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piootr 0 Napisano 25 Maja 2008 No właśnie nie dopisałem że jeszcze był kemifam w sumie 400l cieczy na 1,72ha a środków to 2l kemifamu + 0,4 kemironu Elita pokona buraki ale raczej w większej dawce ja tak zrobiłem tylko dawka pod 1,5l , gdzieś pisałem w tym temcie o tym Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
damian9871 0 Napisano 25 Maja 2008 to raczej kemifamu było za dużo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
asia78 0 Napisano 25 Maja 2008 agencja w piaskach juz wydaje decyzje cukrowe ale nie wiem według jakiej kolejnosci .czy babopielik stosuje se w ej samej dawce co gracarz lub U12 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maskin 0 Napisano 25 Maja 2008 agencja w piaskach juz wydaje decyzje cukrowe ale nie wiem według jakiej kolejnosci .czy babopielik stosuje se w ej samej dawce co gracarz lub U12 babopielik jest równie skuteczny co "nakolantus motyczkantus" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach