center 0 Napisano 15 Października 2008 dawał ktos z was pod buraki sól kuchenną? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
damian9871 0 Napisano 16 Października 2008 sól kuchenna NaCl jak wiadomo Cl -chloru buraki nie lubią a Na sód aż takich braków chyba nie masz?lepiej coś z sodem dolistnie podać Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wiesLaw 0 Napisano 16 Października 2008 U nas dajemy sol kuchenna od 2 do 3q nic sie nie dzieje buraki rosna jaka macie polaryzacje bo zamierzam troche buraki przetrzymac moze sie podniesie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
damian9871 0 Napisano 16 Października 2008 i po co ta sól? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wiesLaw 0 Napisano 16 Października 2008 Na Cl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
center 0 Napisano 16 Października 2008 sporo dajesz tej soli ja myslałem dać 100kg ale pod orkę dajesz tą sól ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wiesLaw 0 Napisano 17 Października 2008 Jak sie uda to najlepiej dac pod orke Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
center 0 Napisano 17 Października 2008 no to spoko tak zastosuje:-D tylko muszę znaleźć gdzieś w lublinie jakąś tanią hurtownie pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
matii 0 Napisano 17 Października 2008 to jedz na mełgiewską tam za woką(odczynniki kiedys tam były) sol kiedyś konfekcjonowali i mozna bylo kupic bardzo tanio a nawet takie brudne zmiotki tam pewnie kupisz na pole ok. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gargamel 0 Napisano 17 Października 2008 i po co ta sól? Pewnie jak zakisi liście to kiszonka smaczniejsza. .Może warto by tak z 10 kg pieprzu do kompletu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
damian9871 0 Napisano 18 Października 2008 i papryka oczywiście chili Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
masfer5455 0 Napisano 19 Października 2008 czy znacie zasady agrotechniki??? przeciez sol zakwasza glebe to tyle zachodu o utrzymanie stuktury gleby a wy sobie solicie do smaku...!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gargamel 0 Napisano 20 Października 2008 Buraki są tanie,to napędzimy bimbru.Musisz przyznać że doprawiona kiszonka będzie wyśmienita na zakąskę,a w momencie degustacji nikt nie będzie sobie zaprzątał głowy jakaś strukturą. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wiesLaw 0 Napisano 22 Października 2008 center pytaj o sol u drogowcow oni maja po jekies 340 zl za tne moze taniej . Zakwasza a niech tam zakwasza mam ph pow 7 tak wiec wolalbym aby bylo obojetne.Na drugi rok kto bedzie sial buraki??Wystarczy ze w tym dalismy dupy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maskin 0 Napisano 24 Października 2008 mam pytanie czy jest u was zainteresownie na wyslodki? bo u mnie zgroza nikt nawet nie zapyta.... przyjdzie chyba samemu w...ć, i jak jest z ceną? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
erdem 0 Napisano 24 Października 2008 W Krasnymstawie sprzedałem po 20zł/t kupił gościo który jeździ tirem z burakami. Cokrownia sprzedaje po 13zł . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
masfer5455 0 Napisano 24 Października 2008 mam pytanie czy jest u was zainteresownie na wyslodki? bo u mnie zgroza nikt nawet nie zapyta.... przyjdzie chyba samemu w...ć, i jak jest z ceną?HETNIE KUPIE ALE DO LODZKIEGO POWIAT PODDEBICKI ZA TAKA CENE Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
center 0 Napisano 24 Października 2008 ktoś z was sieje buraki po burakach? jaką stosujecie agrotechnikę i nawożenie w takich przypadkach ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
farmer11 0 Napisano 24 Października 2008 ktoś z was sieje buraki po burakach? jaką stosujecie agrotechnikę i nawożenie w takich przypadkach ? Nie ma sensu siać buraki po burakach ,po prostu to się nie opłaca , aczkolwiek pierwszy raz ziemia to daruje , ale w pózniejszych latach ziemia odpłaca się pięknym za nadobne , spadkiem jakiego kolwiek plonu , i muru tu głową nie przebijesz pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grześ 0 Napisano 25 Października 2008 Największym problemem będzie chwościk tego nie przeskoczysz. Widziałem już kilka razy gdzie buraki trafiły po burakach tylko ze 2 siewniki bo rok wsześniej były obok to tam liści nie było a i burak mniejszy. Lepiej zamień się z jakimś sąsiadem. Oboje dobrze na tym wyjdziecie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piootr 0 Napisano 26 Października 2008 @center miałeś nie siać buraków ??? Jak na polu nie było pare lat buraków to można powtórke zrobić a jak buraki były siane co 2 lata to nie ma sensu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
center 0 Napisano 26 Października 2008 No Miałem nie siać i jak narazie nic nie podpisuje dpiero może na wiosne się zdecyduje jeśli się zdecyduje:/ ale planować już trzeba co pod co będzie. Myślę że nie macie racji buraki po burakach bywały lata że lepiej plonują na drugi rok a czasami tak samo:/ no i są mniejsze problemy z chwastami a co do chwościka wystarczy przypilnowąc go i nie stosować tych samych środków. Pisząc to chciałem się dowiedzieć czy ktoś takie coś praktykuje i jak przy nawożeniu uwzględnia plon lisci. pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
osa21 0 Napisano 27 Października 2008 buraki oddawałem 14 X plon 48t/ha polaryzacja 17,4%, jeszcze nie tak źle przy minimalnej dawce nawozów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ansu 0 Napisano 30 Października 2008 Jednak nie wytrzymałem wykopałem w ostatnim tygodniu października Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
center 0 Napisano 2 Listopada 2008 Po ile w Krasnymstawie chodzą wytłoki mokre? Chce ktoś kupić?:D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach