erdem 0 Napisano 3 Listopada 2008 Jedź do Krasnegostawu tam na wadze chyba nr 3 dogadujesz sie z gościem lub panienkami zależy kto jest i zostawiasz kluczyk , a oni szukaja chętnych lub popytaj kierowców TIRów oni równiez kupują. Ja sprzedałem po 20zł/t ale później goscio mówił ze spadły na 16zł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grześ 0 Napisano 3 Listopada 2008 U mnie cukrownia sprzedaje po 75 zł za t. Z innych cukrowni dowożą na miejsce po 60-65 zł za t oczywiście 20%. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
www.babcia.com.pl 0 Napisano 5 Listopada 2008 Po ile sprzedajecie hektar liści buraczanych???? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
adam69b 0 Napisano 6 Listopada 2008 Po ile sprzedajecie hektar liści buraczanych????Przedostatni numer topagrar(bodajże 10) wyliczono wartość nawozową liści buraczanych czyli N-P-K-Ca-Mg ,okazało się że to tylko 1700 zł ,więc tyle są warte . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piootr 0 Napisano 6 Listopada 2008 Byłem dzisiaj w cukrowni Lublin i plac fajnie wygląda Detki 2 sa do sprzedania jeden ze spychem za 10000 a bez za 8000 zł przetarg jakoś pod koniec listopada Polaryzacja średnia w krasnymstawie na dzień wychodzi w granicach 16,5% Ile mają sm. wytłoki w Krasnymstawie , u mnie co brali z rozruchu cukrowni to lipa strasznie się psuja Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Alek 0 Napisano 10 Listopada 2008 lej w nich wodę Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
buchaj 0 Napisano 11 Listopada 2008 Moje buraczki już w cukrowni. Plon ok.63t/ha przy polaryzacji ok.16%. Myślę, ze nie jest najgorzej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ansu 0 Napisano 12 Listopada 2008 Właśnie się dowiedziałem że Cukrownia Krasnystaw ma opóźnienie z odbiorem buraków 10 dni i się wydłuża ponieważ jedna z firm doczyszczających buraki zrezygnowała. Ciekawe czy będą płacić kary umowne czy się wyłgają i przeniosą straty na rolników? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
center 0 Napisano 12 Listopada 2008 witam wszystkich no to moje buraczki też już są w cukrowni:-D wczoraj miałem Cięzką noc i dziś do ołudnia tez hardcor:P Ploń średni to 55ton z h ale spokojnie były kawałki co dawało ponad 60 ton:-D a teraz uwaga uwaga:-D POLARYZACJA = 17,6 hehe pozdrawiam i życze udanych plonów:D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maskin 0 Napisano 13 Listopada 2008 ja polowe tez odprawilem sugar 17,56. plon 65 q sprzedam wytloki 100 t. 18 zl za 1q. piszemy na pw Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grześ 0 Napisano 16 Listopada 2008 Mi średni plon Netto 2 wyszedł 56t/ha przy średnim zanieczyszczeniu 7,5% i polaryzacji 17,9%. Jak na taki rok to super nawet cukrownia brała wszystkie buraki jak leciało. Mi przy tej polaryzacji zapłacili prawie 110zł/t. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PIOTR FARMER 0 Napisano 19 Listopada 2008 sprzedam wysłodkisuche brykietowane po 650 zl tona ok wrocławia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
asia78 0 Napisano 20 Listopada 2008 Czy kto Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
asia78 0 Napisano 20 Listopada 2008 Czy ktos sie orientuje jak wyglada w tym roku dostawa wysłodków przez cukrownie krasnystaw ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Glebiusz 0 Napisano 22 Listopada 2008 Około 870 m2 włókniny i z 200 - cie worków z piachem, no i pryzma okryta!Pozostaje cierpliwie czekać do 21 grudnia na odbiór. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
NataszaX 0 Napisano 24 Listopada 2008 Marne szanse na kupca przy tych cenach zbóż. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maskin 0 Napisano 24 Listopada 2008 Marne szanse na kupca przy tych cenach zbóż. ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
NataszaX 0 Napisano 25 Listopada 2008 Odnośnie wysłodków suchych za 650zł. Jeśli pszenica paszowa jest poniżej 400 i reszta zbóż zgodnie z tendencją, to po co to kupować? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
osa21 0 Napisano 25 Listopada 2008 jak w tym roku przebieło odwóz buraków z pola, u mnie nawet dobrze nie musiałem ciągać zadnego tira same wyjechały, bo w zeszłym roku t ciągaliśmy na 3 ciągniki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piootr 0 Napisano 27 Listopada 2008 Dzisiaj byłem w Krasnymstawie napisać oświadczenie że przeszedłem na VAT Mam takie wrażenia do cukrowni trzeba jechać w "Gumofcach " nawet żeby do biura dojść nie mówiąc na wage w Lublinie to była kulturka Brał ktoś wytłok z Krasnegostawu (mokry) ile wołają kierowcy za przewóz bo podobno sporo , u mnie będą kiprować koło pryzmy buraków Biorą buraki z sąsiedniej miejscowości Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
center 0 Napisano 27 Listopada 2008 do mnie jak przywozili to 100zł krzyczei ale im na dobra sprawwe to nic sie nie powinno dawac:-D hehe no bo taka prawda. No kierowcy mówili ze w Krasnymstawie to na placu można koło od Tora urwac:-D hehe no zostawili nam takie dziadostwo...i co zrobic... a dzis jak parkowałem pod politechniką to słyszałem tylko odgłosy jak by coś się waliło po cukrowni... szkoda... naprawde... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piootr 0 Napisano 27 Listopada 2008 Ja gdyby miał jechać od pryzmy do gosp pare kilometry to widziałbym sens płacenia u mnie będą wywalać prosto z szosy kiedyś jak na składzie zwalali to nic kasy nie dostawali jak byłem w cukrowni krasnystaw to ktoś zażartował co to za błoto że w Lublinie było lepiej a Dyr. mówi ze jest co poprawiać podejście do rolników jest jak dla mnie takie że raczej nie zachęca mnie do siania buraków Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
asia78 0 Napisano 29 Listopada 2008 u nas kierowcy śpiewają od 50 do 100 zł w zależności od humoru Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piootr 0 Napisano 30 Listopada 2008 jeszcze jedna pryzma i będą brali chyba u mnie jak będzie taka kolejność ja w tamtym roku Ja więcej jak 50 zł to im nie dam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Maciek 0 Napisano 30 Listopada 2008 Moje buraki poszły do cukrowni tydzień temu ,a efekty były takie plon 61t/ha,zawartość cukru 16,9% która wydaje mi się wielce nieprawdopodobna. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach