center 0 Napisano 28 Września 2009 mógł by być jak bym burt dostawił:D ale troszke za nisko będzie sypac:/ Coś musze innego wykombinowac:/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kuropatwik 0 Napisano 9 Października 2009 Czy zastanawialiście się nad uprawą ogórka cukrowego ale na zasadach ekologicznych. Czy u was są chętni na takie buraki. Tutaj ciekawie piszą:http://www.uprawyekologiczne.pl/438_Uprawa_Buraka_cukrowego.html C myślice na ten temat? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MMDD 0 Napisano 9 Października 2009 Ogorek czy burak Kuropatwik? Do tej pory widzialem kilka ekologicznych gospodarstw i jedno co zapamietalem to to, ze jak juz nie zmona bylo sobie poradzic z czyms, to i tak szla chemia byle plon uratowac. Takze ja dziekuje. Poza tym jak uprawiac buraka bez nawozu? Na nowym polu, ktore nie widzialo burakow to moze sie udac, ale tak co 4 lata - to raczej nie wyjdzie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
center 0 Napisano 11 Października 2009 Ktoś wie po ile wytłoki chodza z Krasnymstawie? Znacie jakiegos chętnego?:D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maskin 0 Napisano 11 Października 2009 nie wiem po ile są wytłoki, ale mamy do sprzedania ok 1500 ton, szukamy klienta na kazdą ilosc. a jaki Wam cukier wychodzi? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bookovsky 0 Napisano 12 Października 2009 Cukier 17,19 , zanieczyszczenia 7,98 , plon ok 50t/ha. Kopane 01-10 , odstawa 06-10. KSC o/Kluczewo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
josef03 0 Napisano 15 Października 2009 Cukru jeszcze nie znam. Natomiast plon w granicach 65 t/ha. Czy opłaca się wziąć wapno defekacyjne z cukrowni w cenie 10,70 zł/t brutto? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
damian9871 0 Napisano 15 Października 2009 to dobra cena Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
josef03 0 Napisano 15 Października 2009 Jeszcze muszę zobaczyć to wapno. Dochodzi jeszcze transport. Z transportem wyniosłoby mnie jakieś 18-19 zł/t. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Glebiusz 0 Napisano 15 Października 2009 Około 7 godzin kopania kombajnem Ropa Euro Tiger i +/_ 400 ton buraków wykopane z powierzchni 5,62 ha. Koszt usługi 738 zł za hektar.Teraz czekam na przyjazd doczyszczarki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
josef03 0 Napisano 15 Października 2009 A u mnie 850 zł/ha Holmerem... Orientujecie się może jaką reaktywność ma wapno defekacyjne z cukrowni? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tktomek74 0 Napisano 16 Października 2009 Cukier 18,2% , zanieczyszczenia 14,7% , plon 55t/ha , oDebra1ne 15-10 KSC/o WERBKOWICE Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
1 aga1 1 Napisano 20 Października 2009 jak tam u was z plonami burakow , moje właśnie zabrali wczoraj plon 75 t cukier 16,8 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maskin 0 Napisano 21 Października 2009 ale walą na procentach w weerbkowicach....od 15 do 27 zanieczyszczen, normalnie złodziejstwo, chyba chca nam uwalic na masie zeby premii nie było....cukru dokladnie nie znam, ale rewelki tez nie ma Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
josef03 0 Napisano 21 Października 2009 U mnie cukier był 17,8 %. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maskin 0 Napisano 22 Października 2009 u nas cukier 15,8-16,8 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sławek 0 Napisano 23 Października 2009 a moje buraczki jeszcze rosną mokną czekają na holmera w polu bagno i ciągle dolewa termin odbioru miną 17 pażdziernika ciekawe czy cukrownia nie potrąci sobie za nieplanową odstawe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maskin 0 Napisano 27 Października 2009 "Wysokie plony cukru27.10.2009 Dotychczasowy przebieg kampanii potwierdził wcześniejsze prognozy wysokich plonów wynikające z prób zbioru buraków . Wielu z plantatorów, którzy zakończyli dostawy buraków osiągnęło plon biologiczny cukru z 1ha przekraczający 10 ton. Przebieg pogody sprzyja także dobrej kumulacji cukru w korzeniach, którego dotychczasowa średnia polaryzacja wynosi 17,4 %."i co z tego ze biologiczny 10,5 t/ha jak cukrownia zabiera 1/5 plonu w zanieczyszczeniach, a po drugie to gdzie są zwiazki zawodowe? po co ja im place? czy nie widzą skad biorą wytłoki? moze krawaty mielą? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
1Hubert2005 0 Napisano 27 Października 2009 U mnie buraki zabierali 24 X plon, 55t/ha, zanieczyszczenia od 4% do 7%, cukier 18,5%, Cukrownia Krasnystaw, ale to dopiero połowę zabrali reszta jeszcze rośnie a deszcz ciągle pada Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maskin 0 Napisano 27 Października 2009 hubert to jaka odmiana miala u ciebie taki cukier? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
osa21 0 Napisano 27 Października 2009 u plon około 65t/ha zanieczyszczenia 5-9% cykier od 16 od 17,5 taka rozrzutność bo z dwóch róznych pól Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pirgreg 0 Napisano 30 Października 2009 Panowie gorczyca urosła mi na pół metra, zaorać teraz czy na wiosne? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
osa21 0 Napisano 30 Października 2009 co za paranoja juz dostałem umowe na odstawe buraków w 2010r, a w tym roku bede miał za duzo o około 70-80ton niż w kontraktacji, ciekawe czy tą nadwyżke przerzucą mi na 2010r. i wtedy bedzie nowa umowa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maskin 0 Napisano 30 Października 2009 lepiej bylo sprzedac po 7 zł za gotówke Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
1Hubert2005 0 Napisano 30 Października 2009 Większość to odmiana Picasso z Hilleshoga ,oraz Agent z Sesvanderhave (nasiona pobudzane dostałem w prezencie jedną jednostkę) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach