dudek 0 Napisano 2 Kwietnia 2006 czy moze ktos mi powiedziec jakie herbicydy urzywa w uprawie aby zniszczyć hwasty? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PIOTR FARMER 0 Napisano 2 Kwietnia 2006 czy moze ktos mi powiedziec jakie herbicydy urzywa w uprawie aby zniszczyć hwasty?treflan stomp azogard Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dudek 0 Napisano 3 Kwietnia 2006 czy moze ktos mi powiedziec jakie herbicydy urzywa w uprawie aby zniszczyć hwasty?treflan stomp azogardDzieki.A czy możesznapisać mi cos wiecej na temat uprawy?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pol 0 Napisano 9 Kwietnia 2006 Fasola najlepiej rośnie na stanowisku słonecznym, osłoniętym od wiatruJest rośliną ciepłolubną, wrażliwą na chłody. Optymalna temperatura dla prawidłowego wzrostu roślin wynosi 20-25°C. Najlepsza jest ziemia żyzna i średnio żyzna, nie zakwaszona. Wysiewamy roślinę w drugiej połowie maja, albowiem roślinie szkodzą niewielkie nawet przymrozki. Nasiona najlepiej kiełkują w temperaturze 15-22°C.To teoria a w praktycePierwszy wysiew można rozpocząć od ok. 15.kwietnia najlepiej pod włókninę, następny15.Maja i później, co dwa tygodnie do końca lipca.Nawożenie N-40, P-55-80, K-80-120Odmiany warte polecenia to, PARIDOL, UNIDOR ewentualnie polska reprodukcja(unidora) UNIKOM są to fasole żółtostrąkoweg.Herbicydy bezpośrednio po siewie AFALON, ale z dawką ostrożnie!!!Nie jest on, co prawda zarejestrowany dla fasoli (tylko dla grochu), ale jest najskóteczniejszNa chwasty jedno liścienne polecam SELEKT SUPER 120EC Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wjacek 0 Napisano 9 Kwietnia 2006 Polecam odmianę SONESTA piękne długie żółte strąki i najwsześniejsza.Najwyższej jakości produkt holenderskiej firmy Pieterpikzonen. Jeśli chodzi o herbicydy to jeśli już to polecam STOMP 330EC lub PANIDA środki doglebowe należy opryskać przed sadzeniem (sianiem) i wymieszać kultywatorem na głębokość 10 cm szczegóły w etykiecie[/img] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dudek 0 Napisano 11 Kwietnia 2006 Ciekawi mnie też jaki macie zbior z hektara żóltej a jaki zielonej bo w teorii wyczytałem że powinno być 10 ton Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wjacek 0 Napisano 6 Maja 2006 10 t a wiesz jak to zebrać??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Herbert 0 Napisano 10 Maja 2006 witamjakie odmiany zielonej fasoli polacacie do uprawy??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
saper 0 Napisano 16 Maja 2006 nawet 10t przy cenie 80gr/kg to nie rentowny interes biorac pod uwage koszty produkcji i zbioruCzy jest jakas odmiana ktora moze dluzej polezec po zerwaniu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wjacek 0 Napisano 17 Maja 2006 Po zerwaniu fasole możesz przetrzymać ale tylko w chłodni kilka dni. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Stachu 0 Napisano 25 Grudnia 2006 prawda mozna dostac po 10ton fasoli szparagowej z 1ha ja mam 10ha fasoli i zbior odbywa sie mechanicznie zrywarka samojezdana lub na ciagniku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dudek 0 Napisano 7 Stycznia 2007 Stachu a jakie odmiany siejesz pod zbiór kombajnem żeby równo dojrzewala? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adam1978 0 Napisano 22 Marca 2008 Ja pod kombajn uprawiam Pauliste i Excalibur 10 t z ha to normalka a cena w 2007 to średnio 72 gr ale co zrobić? Chętnie kupię kombajn do FaSOLI Środki ochrony jakie stosowałem treflan, stomp, panida, fusilade, basagran, Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
M.Cholojczyk 0 Napisano 23 Marca 2008 Ja pod kombajn uprawiam Pauliste i Excalibur 10 t z ha to normalka a cena w 2007 to średnio 72 gr ale co zrobić? Chętnie kupię kombajn do FaSOLI Środki ochrony jakie stosowałem treflan, stomp, panida, fusilade, basagran, Mam do sprzedania kombajn FMC Matter & Platt BH6100 Stan bardzo dobry, Wydajność ok. 200ha/sezon. CENA 95000zł z transportem na miejsce, nie pracował w POLSCE !!Zdjęcia, Kontakt i dokładny sprzedawanej maszyny na stronie:http://www.allegro.pl/item334257269_kombajn_samobiezny_do_zbioru_fasoli_szparagowej_.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Alfl 0 Napisano 11 Kwietnia 2008 W tym roku cena fasoli zielonej ma sie ksztaltowac nastepujaca:1 klasa 72gr2 klasa 68gr...i gdziet u kalkulacja Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
metiu 0 Napisano 30 Lipca 2008 panowie a czym teraz zastępujecie basagran? u mnie obyło się bez mechanicznego odchwaszczania bo trafiłem z rundupem po siewie i pola czyste były ale co bedzie za rok?? macie jakies doświadczenia?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dzidosław 0 Napisano 13 Sierpnia 2008 metiu zone 480 poszukaj Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mateo_81 0 Napisano 18 Sierpnia 2008 Witam.Mam pytanie odnośnie wymienionych w temacie palców zbierających do kombajnu FMC Matter & Platt. Gdzie można zdobyc zamienniki lub oryginały tych palców, bo obecnie stosuję robione przez jednego gościa i można je sobie o d...e rozbic. Z góry dziękuję za pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adam1978 0 Napisano 7 Października 2008 A co to jest to"metiu zone 480" i gdzie to dostać? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Alfl 0 Napisano 11 Lutego 2009 Sprzedam kombajn dwurzedowy zaczepiany do ciagnika, 1,5 ha/10 h zbiornik pojemnosc 1 tona tel 601 065233 http://ale.gratka.pl/ogloszenie/1826939_kombajn_do_fasoli_szparagowej_bleinroth.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
center 0 Napisano 14 Grudnia 2009 Witam mam pytanie odnośnie siewu fasolki szparagowejczy mozna by ja posiać siewnikiem zbozowym np w rozstawie 46cm? biorąc pod uwagę to że zbiór będzie kombajnem samobierznym. No i co powiecie na stanowisko po burakach cukrowych ? pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szowim 0 Napisano 6 Lipca 2011 Tak z ciekawości. Piszecie, że 10t z ha przy cenie nawet 0,8 zł/kg to nieopłacalny interes. Jakie są zatem koszty produkcji fasoli? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adam1978 0 Napisano 11 Sierpnia 2011 Sprzedam kombajn do fasoli szparagowej Magda firmy Weremczuk jednorzędowy stan dobry tel 781808101 cena do negocjacji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piter2611 0 Napisano 17 Kwietnia 2016 Witam proszę mi wytłumaczyc dlaczego jest napsiane że okres wegetacji fasoli wynosi np 60 dni od siewu lub sadzenia rozsady? przeciez nasionko zanim wykiełkuje to troche minie czasu a flanca ma juz swój rozmiar ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach