Skocz do zawartości
Barwino

mtz 82 nie można przełączyć na tzw. szosowe biegi

Rekomendowane odpowiedzi

witam, niedawno kupiłem mtz 82 z 80 roku w dużej kabinie i od początku mam problem z odpaleniem , chcę go zaciągnąć , ale niestety jak na złość nie mogę przełączyć na szosowe biegi , a przy terenowych blokują koła nawet przy włączonym przodzie, mam prośbę o pomoc , co by można zrobić z tym fantem , jak odlokować biegi i jakby ktoś mił schemat rozmieszczenia biegów to chętnie skorzystam , pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak wrzucisz 9 to powinien zapalic bez problemu. nawet jak mam na polowych biegach i wrzuce 9 to sie zalaczaja szosowe. tyklo moj jest z 94 roku wiec nie wiem cczy u ciebie jest tak samo bo nie mialem nigdy stycznosci ze starszymi. a patrzac od lewej strony no to najpierw jest przelaczanie polowe szosowe pozniej do przodu ciagnika jest 4/7 do tylu 5/8, troch w prawo do przodu jest 9 do tylu 3/6 no j po samej przwej do przodu jest 1/2 do tylu r1/r2. nie stety nie mam czym zrobic zdjecia schematu. jezeli w starszych jest inaczej to prosze mnie poprawic.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki bardzo, czyli mam tak samo, tylko nie mam szosowych i nie mogę przesunąć wajchę , żeby właśnie je przełączyć, tak jak by w środku w skrzyni coś blokowało , pewnie wodzik, tylko nie wiem jak się zabrać do rozkręcania, może ktoś pomoże, pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi