Skocz do zawartości
MFMarek

Wszystko o Massey Ferguson

Rekomendowane odpowiedzi

Dzień dobry. Panowie mam problem przy MF 3065 i proszę o pomoc, leci mi olej przy jednej z sekcji złączy, do których podpina się maszyny typu pług obrotowy i inne. Olej leci przez pęknięty korpus w miejscu, w którym jest nagwintowany,gdzie wkręca się te gniazda od szybkozłączy patrząc z tyłu na ciągnik, jest to złącze ( są cztery) to na górze po lewej stronie . Chciałem zapytać czy jest sens bawić się w naprawy typu spawanie i czy wogóle można ten metal spawać? Czy trzeba wymienić sekcję, czy cały rozdzielacz (nie wiem czy używam prawidłowych nazw ale myślę, że wiecie o co chodzi), ta sekcja jest przypisana do dźwigni numer 2, która jest w kabinie jest to ta pierwsza od fotela. Proszę o podpowiedzi jak to naprawić i gdzie kupić tanie części nowe lub używane. Czy trudno jest to wszystko rozkręcić i potem złożyć? Mam jeszcze jeden problem na dźwigni nr 1 tej środkowej, jak trzymam ją do przodu to olej idzie na złącze i na maszynę, ale jak ją cofnę na środek to przepuszcza olej i np. pług się odwraca ciężko go przewrócić. Proszę o pomoc i rady, mogę oddźwonić aby porozmawiać, dlatego proszę o sms lub o kontakt przez internet 663428788 z góry dziekuję.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak możesz to napisz do mnie na gg 5258001 tylko się przedstaw;) Dzisiaj będę dopiero po 19;) Albo teraz do 17;) Powiem ci o tych rozdzielaczach i wyśle schematy budowy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi