Skocz do zawartości
marekkkk2

Ursus 1234 Wyjscie hydrauliczne

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Mam Ursusa 1234 i dwa wyjscia hydrauliczne i Przyczepe Krone ona potrzebuje trzech wyjsc hydraulicznych. Z kąd mam wyprowadzic trzecie wyjscie ?? pilne

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie masz 4 gniazd styłu ciągnika. Jeśli masz tylko 2 to zapewne przyczepa ma posów hydrauliczny i on potrzebuje jednego węża z ciśnieniem bo drugim jest swobodny powrót do skrzyni a 3 wąż zapewne jest od sterowania różnymi podzespołami przyczepy i tam masz powrót oleju grawitacyjny. To podłanczasz jeden przewód od posuwu(zwróć uwagę na kierunek przesuwu jeśli zły to zmień wąż) i ten od sterowania podzespołami. 3 wąż którym jest powrót wystarczy puścić do skrzyni biegów przez jakiś otrór nawet kolek wlewowy.

Możesz też kupić zawór trójdrożny i podłaczyć jeden wąż od przesuwu i ten od sterowania pod zawór ale ta opcja to koszt ponad 100zł.

Ja w 914 mam 4 gniazda i jedno to powrót do skrzyni więc nie ma problemu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zrobilem zawod trojdrozny i nie dziala przyczepaa kurcze i sie troche zdenerwowalem a moze powinien byc wyprowadzony od raazu z bloku ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale co nie działa?nie wiem jak jest w krone? Masz napęd hydrauliczny taśmy posuwu? Może pomyliłeś wężę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak dzialaja walki i wszystko reszta to nie dziala posow a jak zamienie weze to nie dzila nic a dziala posow niewiem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na zaworze trójdrożnym zakładasz na dojściu wąż z jednego z gniazd w ciągniku. Na wyściach zaworu zakładasz wąż od sterowania wszystkim i wąż który wysuwa ładunek. Wąż pozostały od taśmy podłanczasz pod opzostałe gniazdo ciągnika. Jak przełączysz zawór na posów to w zależności od tego jak pokierujesz olejem z ciągnika powinieneś uzyskać przesów taśmy w obu kierunkach. Jak skierujesz zawór na sterowanie podzespołami to uzyskasz to tylko wtedy gdy skierujesz olej do odpowiedniego gniazda a powrót masz swobodny (nie kierujesz oleju w żadne z gniazd tak jak opuszczasz wywrot przyczepy). U mnie to działa przy DF.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi