marhej 0 Napisano 11 Października 2010 witam, mam zamiar pisacć pracę magisterską która dotyczy tematyki żywienia drobiu. Mam taka prośbe czy mógłby ktoś mi podsunąć jakiś ciekawy temat. Chodzi mi o to że mam mozliwość sprawdzenia różnych przypuszczeń, spostrzezeń. Po zrobionym doświadczeniu jestem skłony udostepnić danej osobie wyniki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jola1 0 Napisano 25 Października 2010 spróbuj podjąć temat mykotoksyn - to jest dobry temat jeśli chodzi o żywienie drobiu, z tym problemem nagminnie zderzają się producenci drobiu tuż po żniwach i na tzw. przednówku( od marca każdego roku) gdy zboża są źle składowane - jest to poważny problem jeśli chodzi ożywienie drobiu i zdrowotność ptaków. pozdrawiam i życzę owocnej pracy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomsou 0 Napisano 2 Listopada 2010 Mykotoksyny są nie tylko ważne w żywieniu drobiu ale i każdego innego zwierzęcia gospodarczego.Może porównaj 2, najbardziej typowe mykotoksykanty, dostępone na polskim rynku - jeden oparty na glinokrzemianach a drugi na ścianach komórkowych drożdży? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach