rooolnik 0 Napisano 19 Października 2010 Co o nim sadzicie bo mi się wydaje jakby nie był za rolnikami cały czas broni aby nasze produkty nie szły w górę a o nawozach czy tez innych środkach podrażający produkcje nic nie mówi jest mu to obojętne Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jarki 0 Napisano 19 Października 2010 nie jest mu to obojętne choćby dlatego że zła sytuacja w rolnictwie nie sprzyja słupkom PSL-u był taki minister co wszędzie gdzie kamery to i on i co z tego wyszło Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rooolnik 0 Napisano 21 Października 2010 Tak tak ale tu nie chodzi o głupie uśmieszki tylko o robote ustawy i jego polityka sa beznadziejne Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ikcomas 0 Napisano 21 Października 2010 Myślę, że nie bardzo się orientuje co się dzieje na rynku. Ciągle twierdzi, że wzrosty cen zbóż nie mają żadnego uzasadnienia. Owszem mamy zapasy ale jeśli ich wystarczy to na styk bo zbiory zbóż są duuuużo niższe niż normalnie. Na moich terenach głównie uprawia się pszenżyto, które ŚREDNIO sypało 1-1,5 tony z ha U mnie 3,5 ale to był maks jaki można było osiągnąć - zima zrobiła swoje. Na wiosnę zastanawiałem się czy nie przyorać tak jak to wielu zrobiło. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ikcomas 0 Napisano 21 Października 2010 Jeśli jakiekolwiek podwyżki cen nie mają uzasadnienia to właśnie nawozy, o których się w telewizji nie mówi. Tak jak dwa lata temu - drożeje zboże to pośrednicy podwyższają ceny nawozów ale nikomu to na dobre nie wyszło bo magazyny w pewnym momencie przestały już sprowadzać. Kto da za fosforan amonu 3000 zł za tonę? W tym roku cena już niebezpiecznie zbliża się do tej magicznej granicy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JACUS 0 Napisano 24 Października 2010 a co moze zrobic minister w dobie globalnej gospodarki rynkowej-robic dobra mine do zlej gry,bezsensowne konferencje,brac pieniadze za darmo,glupie ustawy ktore sluzo tylko cwaniaczkom roznej masci itd.itp.min.rol. podobnie jak wiekszosc podobnych instytucji powinno byc zlikwidowane a biurokracii powiekszyc rzesze bezrobotnych,mysle ze nikt z rolnikow by nie poczul zmmiany Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jarki 0 Napisano 24 Października 2010 już tak było że nie było rządu i nikt nie odczuł Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach