Skocz do zawartości
wladimir34

c328 a c330

Rekomendowane odpowiedzi

Witam ! Mam zamiar kupić C330 i mam pytanie jak odróżnić silnik c328 od c330 bo mam jedną c330 na oku: http://otomoto.pl/pl-c-330-A21511.html ale podobno silnik był kiedyś w niej wymieniany. Koleś twierdzi że to c330 ale mi nie pasuje ten filtr oleju wydaje mi się że takie były montowane w c328 ale nie znam się tak dobrze więc proszę o radę jakiegoś fachowca aby napisał jaki to silnik i czy da się to w ogóle sprawdzić wizualnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ok dzięki bardzo za link. A czy te filtry były montowane w nowszych c330 czy starszych ? bo ten ciągnik jest niby z 1982r.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W jakich latach był montowany ,to nie wiem.Ale to nie problem ,bo można dokupić podstawę i zamontować filtr jednorazowy.Ja do swojego(C-328) mam zamontowany od C-330 z filtrem jednorazowym.A silnik był montowany ok.1980r.Ten w ogłoszeniu wygląda na C-330,porównując zamontowanie przedniej osi, obudowy sprzęgła,oraz rozrusznika.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

panowie fachowcy od mechaniki mam pytanie-czy jest opcja żeby do 328 założyć rozrusznik szybkoobrotowy od 330/? co zrobić zeby lepiej kręcił bo ten r5 to krrrrrrrrrręci krrrrrręci i krrrrrrrrręci?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi