da 0 Napisano 25 Października 2010 Witam mam problem nie wiem jak sie wyjmuje i wkłada tuleje w c-360. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zonk28 0 Napisano 25 Października 2010 Normalnie........od dołu odkręc mise olejową , kawałek drewna twardego i bij młotem , wyjdą na 100% Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
da 0 Napisano 25 Października 2010 a jak nowa tuleje wbic Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zonk28 0 Napisano 25 Października 2010 normalnie wysmaruj towotem załóż gumki i bij młotem tak by równo siadły Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
da 0 Napisano 25 Października 2010 wybice uda ssie bez wyjmowania wału Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jarki 0 Napisano 25 Października 2010 uda się Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
da 0 Napisano 25 Października 2010 a sa jakieś inne sposoby wybicia i wbicia tulei Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tekmie 0 Napisano 25 Października 2010 Witam.Możesz zastosować ściągacz(wyciągacz) do tulei.Fragment instrukcji napraw http://i52.tinypic.com/zup9wp.jpg Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zonk28 0 Napisano 26 Października 2010 tekme nie każdy ma taki ściągacz dlatego szybciej i wygodniej jest wybić drewnem od dołu , wychodzi jak masełko Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
da 0 Napisano 26 Października 2010 mam pytanie :czy pod tulejkę wtryskiwacza podkłada się podkładkę, uszczelkę lub jakiś inny uszczelniacz w c-360 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tekmie 0 Napisano 26 Października 2010 Jeżeli chodzi o tulejkę w głowicy http://i51.tinypic.com/xc8yn7.jpg to osobiście tego nie rozbierałem,ale w katalogu występuje uszczelka.Jeżeli chodzi o uszczelkę pod kompletny wtryskiwacz który jest mocowany w tej tulejce,to w oryginale nie występuje uszczelka. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grześ 0 Napisano 27 Października 2010 a sa jakieś inne sposoby wybicia i wbicia tuleiZnajomy lewarkiem od dołu podnosi a blok zapiera o sufit. Natomiast super zakłada się tuleje po wcześniejszym ich schłodzeniu w zamrażarce z pół godziny wysmarować założyć uszelniacze i klocek dębowy. Nawazniesze aby dobrze oczyścić gniazdo tulei tak aby do końca weszła bo potem usiądzie i wydmucha uszczelkę. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach