korsarz 0 Napisano 10 Listopada 2010 Panowie ma ktos z was maszyne do robienia peletu? Chętnie skorzystałbym z porad kogoś kto ma jakąś wiedze na ten temat. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
alina5678 0 Napisano 30 Grudnia 2010 A co to takiego jest? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tekmie 0 Napisano 30 Grudnia 2010 Obrazowo-to coś jakby maszynka do mięsa z sitkiem.Tylko że wielokrotnie większe ciśnienie.Np.coś podobnego http://www.marketeo.pl/Oferta/Peleciarka-pelleciarka-pellet-pelet-pellets-biomasa-biopaliwo-biopaliwa-324123.html Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jaro8038 0 Napisano 3 Stycznia 2011 Chcesz to robić na własne potrzeby czy dla zysku? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
korsarz 0 Napisano 7 Stycznia 2011 Tak sobie myślałem ze 100ton rocznie sobie przerobić zimą jak jest więcej czasu w tamtym roku mase ludzi kupilo odemnie owies do palenia w tym roku dzwonili ale cena już była za wysoka żeby owies spalić Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
korsarz 0 Napisano 3 Grudnia 2011 Odświeżam temat, może ktoś byłby zainteresowany granulowaniem paszy?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 6 Lutego 2012 Jaki jest pobór mocy maszyny do produkcji. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
korsarz 0 Napisano 7 Lutego 2012 Ja będe robił na silniku 15 kw granulator. Do lini potrzeba jeszcze paru silników do podajników kondycjonera i wentylatora ale to są małe silniki. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grześ 0 Napisano 8 Lutego 2012 Sam ją robisz? Ja kiedyś myślałem o zrobieni czegoś takiego z prasy mimośrodowej wolnobierznej. Przeróbka na jakiś tłok myślałem od MF, podajnik,rozdrabniacz. Kondycjoner musi być? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
korsarz 0 Napisano 8 Lutego 2012 Taki koleś robi mi rysunek części dorobi mi zakład ślusarski a złoży to wszystko w całość wujek, z tego co sie dowiedziałem do słomy musi być ten kodycjoner tam trzeba czasami podać wode i on powinien to ładnie wymieszać i równo podać do peleciarki. Wydaje mi sie że można troche przyrobić do gospodarstwa, choć nieukrywam że myśle już o trocinach i zrobieniu tego na ciut większą skale. Wszystko zależy jak mi wyjdzie ta peleciarka jesli będzie działać fajnie zrobi z 200kg na godzine to będzie motywacja do dalszego myślenia. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach