Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Dawka od 3 do 6 kg. Za 200g 16zł, czyli od 240zł do 480zł. Jakby działało tak jak trzeba można się skusić i zrezygnować z jesiennego zasilania nawozem tylko na wiosnę azot . Szkoda, że nie ma opakowań po 50 kg - byłoby taniej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rozpoznałem temat za op.10kg cena 450zł a za 25kg 1080zł.Do tego indywidualne szkolenie w sposobie użycia,ponoć ten produkt jest kupowany przez gospodarstwa rolne,a tu na 100-u czytających posta nikt tego produktu nie stosował?.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kto prowadzi te szkolenia? Sprzedawca? Jeśli tak to trzeba znaleźć sklep gdzie to sprzedają (oprócz internetowego oczywiście ). Dzisiaj jak będę miał chwilę to podskoczę do jakiegoś sklepu ze ŚOR i się zorientuję. Ale coś czuję, że ciężko będzie. Na moich terenach ciągle panuje taki schemat: jesień - orka, siew, glean, nawóz (nie zawsze), zima - odpoczynek, wiosna - więcej odpoczynku, lato - heder. Plon 1t/ha w porywach nie mówiąc o zanieczyszczeniach.

Ale to dobrze - im dłużej tak będzie tym lepiej dla nas

A czy naprawdę nikt nie stosował tego nawozu?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zadzwoń do przedstawiciela handlowego na dany rejon Polski,i u niego uzyskasz pomocy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobry pomysł. Chciałbym jednak znać niezależne opinie. Czy naprawdę nikt nie stosował? Byłem wczoraj w sklepie i mają na stanie w workach po 1 i 10kg. Cena za 10kg 487zł. Sprzedawca mówił, że biorą głównie sadownicy i nie narzekają. Fakt, że na zboża, okopowe, kuku itp. ma rejestrację dopiero od tamtego roku to pewnie dlatego małe zainteresowanie jest na razie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

u mnie stosowal ojciec jakies 3 lata temu. stosowal pod ziemniaki w dawce 3kg/ha. ciezko mi powiedziec o wynikach. ziemniaki nie byly gorsze od tych bez tego nawozu to moge powiedziec na pewno, czy wzrosl znaczaco plon, ciezko ocenic. wg.mnie podobna historia jak z em-ami. jestem zwolennikiem miedzyplonowo + obornik i wtedy wiem ze bedzie efekt. w takie magiczne preparaty srednio wierze

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dostałem takiego e-maila

Witam

Mam przyjemność poinformować Państwa, że pod koniec października 2010 r. Kapituła Programu Laur Konsumenta zdecydowała o przyznaniu Godła Zielony Laur Konsumenta 2010 nawozowi Rosahumus produkcji belgijskiej firmy Rosier, którego wyłącznym importerem i dystrybutorem na rynku polskim jest firma Agrosimex. Zielony Laur Konsumenta przyznawany jest tylko produktom powstającym w warunkach ekologicznych i działającym z poszanowaniem środowiska naturalnego. Istotny jest również prozdrowotny wpływ na konsumentów.

Nawóz Rosahumus posiada Świadectwo kwalifikacji produktu do stosowania w rolnictwie ekologicznym NE/133/2010 wydane przez IUNG-PIB Puławy. Został on zamieszczony w wykazie nawozów i środków poprawiających właściwości gleby i przeznaczonych do stosowania w rolnictwie ekologicznym. Produkt ten posiada również zagraniczne certyfikaty ekologiczne wydane m.in. przez FIBL – Forschungsinstitut fur Biologischen Landbau (Niemcy) oraz OMRI – Organic Materials Review Institute (USA).

Rosahumus to nawóz poprawiający żyzność gleby, to produkt ekologiczny, który dzięki działaniu naturalnych składników – kwasów humusowych – wpływa na poprawę struktury gleby, zwiększa dostępność składników pokarmowych i ich pobieranie, reguluje stosunki wodno-powietrzne, a dodatkowo przyspiesza humifikację resztek organicznych. W rezultacie przekłada się to na zwyżkę plonu roślin uprawnych i poprawę jego jakości, dzięki czemu i użytkownik i konsument otrzymują zdrowsze i bardziej dorodne płody rolne.

Poniżej załączam linki do informacji prasowych zamieszczonych na ten temat na portalach rolniczych oraz do strony Agrosimex – wyłącznego importera i dystrybutora ww. produktu.

http://agrosimex.pl/index.php?page=oferta&id_cat=6&id_prod=267

http://www.wrp.pl/Indhold/sider/show_article-7/default.aspx?id=9094

http://www.ppr.pl/artykul-zielony-laur-konsumenta-2010-dla-nawozu-rosahumus-159404-dzial-2.php

http://www.rolnictwo.com.pl/articles,1,7199,0,zielony_laur_konsumenta_2010_dla_nawozu_rosahumus.html

Krajowe Zrzeszenie Producentów Rzepaku

ul. Szkolna 2/4, lok. 403

00-006 Warszawa

tel.(22) 826 80 07

fax (22) 828 53 58

www.kzpr.com.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi