Skocz do zawartości
Gość Kaziu

Kombajny buraczane

Rekomendowane odpowiedzi

no to masz PROBLEM

poszukaj lepiej innego u sasiada i dochodz co gdzie

ne wiem jak w kleine, ale u mnie w stollu w katalogu i instrukcji nie ma schematu kabelek po kabelku tylko jakies opisy przekaznik-elektrozawór

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hello

po wkreceniu kabla w przekażnik przy kleine 5002 jakoś doszedłem do ładu , ale niepytajcie ile kosztuje kabel w agromie .poszukuje nadal jakiegoś ktatalogu części więc jeśli ktoś by mugł pszesłać foto lub skan tego świerszczyka to będe wdzięczny. jak ktoś ma fantazje to moge podesłać odręczny schemat intalacji elektrycznej. Słyszałem że w Opolu jest gdzieś sklep z częściami do kleina? Wiecie może gdzie?

GG 12645237

POZDR

FLASH

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Potrzebuje elektromagnesu 5413/03-052 do kombajnu buraczanego Neptun Z413 Czy ktos wie gdzie mozna nabyc cos takiego? Prosilbym o adresy, strony www. I czy jest gdzies mozliwosc nabywania czesci uzywanych bo ta czesc ktora potrzebuje z tego co sie juz dowiedzialem sporo kosztuje Bylbym wdzieczny za informacje. Pozdrawiam

Kontakt gg 4732123 lub email przemek.mijagii@wp.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam!

Mam literature do -jednorzędowego kombajnu do zbioru buraków cukrowych Z413”Neptun”

Jeśli ktoś chce , mój mail : Comp4ct@wp.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wymienial ktoś może pasek od napędu pionowego podajnika buraków w Kleina 5000. Nie wiecie czy bedzie pasował od Neptuna ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie ma problemu będzie pasował tylko jak masz łańcuchy wyciagniete od wynośnika buraków tego co ładuje do kosza i na maxa jest naciąg to pasek bardzo sztywno będzie wchodził:/ i napewno już nie nie założysz tego napinacza u mnie tak było w kleinie :-/ i u wójka w neptunie też:/

Dzisiaj robiłem własnie łańcuchy te od wynośnika nowe kupiłem polskie i (słowo zostało usunięte)...:/ otwory nie pasują od tych metalowych łapek w neptunie są inne w kleinie inne:/ achh Ci producenci:/

Kiedyś ktoś wspominał o kole mniejszym do napędu koła kopiujacego które zwiększa obroty ile powinno mieć zębów i z czego to zrobić kupić?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja w zeszłym roku też wymieniałem łańcuch od tego przenośnika. I też miałem problemy z przyczepieniem zabieraków. Ale jakoś na siłe poszło i ładnie chodziło. Taśmę tę od liści tez mam od Neptuna

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzieki .

Łańcuchy mam wymienione kilka lat temu i też były problemy ale jakoś poszło

Miałem nie wymieniać bo chyba ostatni rok trudnie sie buraczkami ale mam jeszcze dwa ha do wykopania w tym roku a wkur.... mnie jak podajnik sie zatrzymuje gdy wetnie gdzies buraka a nie moge bardziej naciagnać paska. Tymczasowo miałem patent i smarowałem pasek smoła na krótką mete pomagało

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
nie ma problemu będzie pasował tylko jak masz łańcuchy wyciagniete od wynośnika buraków tego co ładuje do kosza i na maxa jest naciąg to pasek bardzo sztywno będzie wchodził:/ i napewno już nie nie założysz tego napinacza u mnie tak było w kleinie :-/ i u wójka w neptunie też:/

Dzisiaj robiłem własnie łańcuchy te od wynośnika nowe kupiłem polskie i (słowo zostało usunięte)...:/ otwory nie pasują od tych metalowych łapek w neptunie są inne w kleinie inne:/ achh Ci producenci:/

Kiedyś ktoś wspominał o kole mniejszym do napędu koła kopiujacego które zwiększa obroty ile powinno mieć zębów i z czego to zrobić kupić?

Odnośnie koła kopiującego nad nożem do liści to ja zwiększałem obroty to tam zakładasz o różnicy + - 1 ząbek.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kurde spoko Grzesiu w neptunie były takie koła kiedyś w standardzie ale jak dobrać taką zębatke od czego? Pozdrawiam:/ ile powinna mieć zebów ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Weź zdejemij tą która jest nabita na wałku który daje napęd czujnikowi. Policz zęby, zmierz otwór i jaki łańcuch tam idzie i już wszystko wiesz co potrzebujesz. W dobrym sklepie z częściami napewno coś znajdziesz. Ja przy posejdonie miałem w wyposarzeniu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja kupowałem tą małą zębatkę i pasowała mi z jakiegoś siewnika zbozowego tylko nie pamiętam czy ze starego poznaniaka czy mazura (bardzo twardy materiał) i chodzi do dziś tylko w tym sezonie ma wolne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ee no to glanc bende szukał coś w agromie czy w mirexie:/ ale jak od poznaniaka coś to bende jutro szukał bo te wysokie buraki troche sie wywracaja L. i gubia:/ ehhh

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam wszystkich moje stare kolo ma 26zębó a nowe od neptuna mają po 23zeby:/ myślicie żeby kupić je i będzie dobrze? nie za duża róznica? ile wy macie zębów? a od czego innego sięnie nada pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam literature do -jednorzędowego kombajnu do zbioru buraków cukrowych Z413”Neptun”

Jeśli ktoś potrzebuje , mój mail : Comp4ct@wp.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wymieniałem te koła i muszę powiedzieć że rewelacja jest:-D hehe nie gubi tyle jak wczesniej a mam tryba teraz tego Z23 polecam Tym co nie mają:-D albo maja za dużo zębów:-D hehe

Macie jakieś sposoby na stawanie liści mięzy wyorywaczem a czyszczarką? Czego to może być przyczyna ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dawałem i róznie to bywa:/ czasami skutkuje a czasami przeciwnie:/ ja go ustawiam aby palce czyszczarki samym koncami ok 0,5cm zachaczały ziemię:/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakimi ciągnikami kopiecie buraki kombajnem Stoll V 202?

Ja do tej pory kopałem 1014, zamierzam zamienić go na zetora 7245 i zastawnawiam się czy sobie poradzi z tym kombajnem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

znajomek kiedys wystartował 3514 , na lekkiej chodził, pózniej 914

sąsiedzi kopią same80KM i zetorem 73.... z napedem.

Swoją droga to ja kopałem stollem v300 z 914, po obciązeniu i przeróbce górnego zaczepu. I nie było sucho i nie na piachach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dzięki Tomgli. bardzo mi pomogłeś. Ja w zeszłym roku kopałem U 902 ale warunki były bardzo dobre a takie nie zawsze sie zdarzają. Jakby troszke mokro było bankowo był by problem z prostym prowadzeniem ciągnika. Musi byc 4x4.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi