wjacek 0 Napisano 27 Lutego 2009 Stomp w tym roku jest już wycofany ze sprzedaży. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PIOTR FARMER 0 Napisano 27 Lutego 2009 Stomp w tym roku jest już wycofany ze sprzedaży.za stomp mozna stosowac zamieniki panida treflan Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wjacek 0 Napisano 27 Lutego 2009 Oczywiście, że tak i się stosuje Panida 330 EC jest tańsza i równie skuteczna. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lesniakos 0 Napisano 26 Marca 2009 Koledzy jaktam uwas cebulka się płaci i ile wam zostało ,u mnie jak narazie bez wiekszych zmian 30-35 gr kg czasami nawet po 40 troche uda sie sprzedac . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MMDD 0 Napisano 2 Kwietnia 2009 Stomp w tym roku jest już wycofany ze sprzedaży.za stomp mozna stosowac zamieniki panida treflan Treflan to nie jest zamiennik Stompu - Stomp zawiera pendimetaline, a Treflan - trifluraline. Poza tym Treflan tez jest wycofany. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Alfl 0 Napisano 8 Kwietnia 2009 sialiscie juz cebuke? ja przymierzam sie jutro. co stosujecie na 1 oprysk? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mf3085 0 Napisano 8 Kwietnia 2009 sialiscie juz cebuke? ja przymierzam sie jutro. co stosujecie na 1 oprysk?Ja zwsze stosuje Panide, wychodzi najtaniej i jest skuteczny, a potem na 3 dni przed wschodami cebuli jakis Randap. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Alfl 0 Napisano 17 Kwietnia 2009 czym mozna zwalczyc żółtlice w cebuli? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MMDD 0 Napisano 18 Kwietnia 2009 czym mozna zwalczyc żółtlice w cebuli? Lontrel 300 SL 0.3 l/ha, ale cebula musi miec 3 liscie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Alfl 0 Napisano 18 Kwietnia 2009 czym mozna zwalczyc żółtlice w cebuli? Lontrel 300 SL 0.3 l/ha, ale cebula musi miec 3 liscie. Ok fajnie dzieki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Alfl 0 Napisano 19 Kwietnia 2009 co planujecie na oprysk przed wschodami? ja dam randap z ramrod flo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
darekka 0 Napisano 29 Kwietnia 2009 Jak myślicie, kiedy pojawi się na rynku pierwsza nowa cebula z polskiej uprawy.Pytam, bo mam jeszcze starą do sprzedania i boję się żeby nie przeciągnąć terminu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dywcio 0 Napisano 2 Maja 2009 witam ja zimówkę zacznę może za 2-3 tygodnie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
a1980 0 Napisano 7 Maja 2009 po ile kupujecie panide? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jack2006 0 Napisano 7 Maja 2009 Ja panide kupowałem po 25zł/litr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wjacek 0 Napisano 10 Maja 2009 Jak myślicie, kiedy pojawi się na rynku pierwsza nowa cebula z polskiej uprawy.Pytam, bo mam jeszcze starą do sprzedania i boję się żeby nie przeciągnąć terminu.Co to znaczy "zaczne " nie żartuj, że już masz cebulke na sprzedaż chyba szczypiorek. W tym roku cebule zimowe słabo urosły są małe, jak susza będzie nadal to kiepsko to widze. No chyba, że deszczowana. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Alfl 0 Napisano 11 Maja 2009 Po co kopaczką przewracać nie macie maszyn do przewracania cebuli i do zgarniania na cieniutki rząd ?A jak wstępnie dosuszacie cebule nic nie robiąc w niej po wykopaniu?Jeśli tak to marnie widze tę cebulę jeśli ma się przechowwywać dłużej.Uważam, że dobra cebula powinna po wykopaniu 2-3 tyg. leżeć na polu aby zrobiła ładną suchą, mocną łuskę co ma zgnic zgnije co ma wypuścić szczypior to wypuści jeszcze na polu i zbieramy super towarek.W razie pytań chętnie odpowiem. Wjacek mozesz powiedziec cos wiecej o tej twojej maszynie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lesniakos 0 Napisano 12 Maja 2009 Maszynka do przewracania cebuli http://www.allegro.pl/item623556325_przewracarka_suszarka_podgrabiarka_do_cebuli.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Alfl 0 Napisano 13 Maja 2009 Maszynka do przewracania cebuli http://www.allegro.pl/item623556325_przewracarka_suszarka_podgrabiarka_do_cebuli.htmlPosiada ktos z was taka maszyne? jak ona sie sprawdza?ja zawsze przewracalem kopaczka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wjacek 0 Napisano 14 Maja 2009 Alfl powiem tak ta maszynka sprawuje się rewelacyjnie, postaram się zrobić kilka fotek i wstawie lub ci prześle na @. Sam wykonasz za jakieś 200 zł moge podać wszystkie wymiary itp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mf3085 0 Napisano 14 Maja 2009 Moja maszyna jest podobna do tej z allegro tylko zamiast tych dwóch pretów co są po ukosie ja mam jeden gruby w pod kątem prostym. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Alfl 0 Napisano 15 Maja 2009 Moja maszyna jest podobna do tej z allegro tylko zamiast tych dwóch pretów co są po ukosie ja mam jeden gruby w pod kątem prostym.[/quotedzieki za rade, zaklepalem ta z alegro, a jakich używacie obcinarek? walkowe czy smiglowe, ja osobiscie uzywam walkowej ale srednio jestem z niej zadowolony. spotkalem sie tez z tym ze niektorzy szczypior obcinaja orkanem na polu ale ja tego nie praktykowalem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wjacek 0 Napisano 16 Maja 2009 Oto obiecana maszyna do przewracania/zgarniania cebuli (po małych przeróbkach teraz idzie idealnie).A jeśli chodzi o obcinarki to jeśli chcesz super jakość cebuli i dużą wydajność to obcinarka nożowa (cebula ucięta lepiej się przechowuje) natomiast na rolkowej szczypior jest wyrywany. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Alfl 0 Napisano 17 Maja 2009 Oto obiecana maszyna do przewracania/zgarniania cebuli (po małych przeróbkach teraz idzie idealnie).A jeśli chodzi o obcinarki to jeśli chcesz super jakość cebuli i dużą wydajność to obcinarka nożowa (cebula ucięta lepiej się przechowuje) natomiast na rolkowej szczypior jest wyrywany.Wjacek jesli chodzi o przechowywanie to u mnie raczej nie bylo problemu, cebule obieram do marca zazwyczaj jest OK. bardziej mi zalezy na wydajnoscii przepuszczenie przez obcinarke przyczepy 4 tonowej zajmuje mi godzine, .obcinarka u mnie jest gardlem ktory blokuje caly zbior Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wjacek 0 Napisano 17 Maja 2009 A kto podczas zbioru obcina cebule, sypie się na pryzme.U mnie 4 osoby robią 4t/h z zapakowaniem w worek 15 kg. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach