Alfl 0 Napisano 17 Maja 2009 ja na pryzme sypie w ostatecznosci gdy brakuje mi przyczep a tak staram sie bezposrednio z przyczep rzucac na obcinarke, Wjacek a ty jaka masz obcinarke? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mf3085 0 Napisano 17 Maja 2009 Ja podczas zbioru sypie do skrzyn drewnianych o pojemnosci ok.470 kg pózniej gdy mam czas i troche przeshnie cebula to ja obcinam i sypie na pryzme albo spowrotem do skrzyn i przechowuje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mf3085 0 Napisano 17 Maja 2009 I jeszcze dodam ze kazda skrzynia ma na dole otwieraną jedną deske i cebula zlatuje na obcinarke prawie sama Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wjacek 0 Napisano 22 Maja 2009 Witam serdecznie. Dla tych co mają ochotę skonstruować własną przegrabiarke do cebuli taka jak na fotce poniżej kilka postów.wymiary, zdjęcia, w pliku wordOto link: http://rapidshare.com/files/236013423/Przegrabiarka.rar.html?killcode=17985558741304797180 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Alfl 0 Napisano 22 Maja 2009 Witam serdecznie. Dla tych co mają ochotę skonstruować własną przegrabiarke do cebuli taka jak na fotce poniżej kilka postów.wymiary, zdjęcia, w pliku wordOto link: http://rapidshare.com/files/236013423/Przegrabiarka.rar.html?killcode=17985558741304797180Wjacek cos ten link nie dziala, Ja po Waszej poradzie zakupilem wlasnie dzis ta z allegro. Jakiej uzywacie obcinarki? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wjacek 0 Napisano 22 Maja 2009 Link już poprawiony i działa na 100% - http://rapidshare.com/files/236106621/Przegrabiarka.rar A to moja obcinarka: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Alfl 0 Napisano 24 Maja 2009 jaki oprysk stosujecie na chwasty i wjakich dawkach dzielonych? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mf3085 0 Napisano 26 Maja 2009 Na dwulisciene to Goal lub Galigan 3 lub 4 razy po 0,1 l/ h Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lola 0 Napisano 3 Czerwca 2009 ja mam do sprzedania obcinarkę do cebuli napędzaną wałkiem odbioru mocy ciagnika może ktos byłby chętny ją kupic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ernest_ 0 Napisano 19 Czerwca 2009 Chcę kupić używany obcinacz szczypioru cebuli (do ścinania szczypioru przez zbiorem) 602 33 47 33 (kujawsko-pomorskie) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Alfl 0 Napisano 21 Czerwca 2009 jak chcesz kupic tanio to kup sobie orkan Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mf3085 0 Napisano 27 Września 2009 Panowie jak cena cebuli w waszych regionach, bo w kaliszu to po 40 gr albo i mniej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
slawekg 0 Napisano 2 Października 2009 Panowie przepraszam że się wcinam ale czy któryś z Was mógłby mi powiedzieć ile orientacyjnie można zebrać ton z 1ha Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mf3085 0 Napisano 3 Października 2009 U mnie wydajnosc w zaleznosci od roku to 25-40 t Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Petekw 0 Napisano 19 Stycznia 2010 Witam.Panowie a jak tam teraz u was z ceną cebuli. Bo ja własnie załuje że nie zostawiłem nic do tej pory. Dzisiaj był koleś u mnie po ziemniaki 6,50zl za woreczek. I chciał cebule. Już oferują po 80gr za kg Zapowiada się niezły rok jestem z okolic kalisza Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lesniakos 0 Napisano 19 Stycznia 2010 witam ja ostatnio stałemu odbiorcy sprzedawałem po 10 zł worek u nas jak na razie nikt więcej nie chce dać ale poczekamy zobaczymy może w tym roku odrobi się za ostatnie lata marnej ceny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Alfl 0 Napisano 25 Stycznia 2010 U mnie za obierana chlodnie placa 90 gr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lesniakos 0 Napisano 5 Lutego 2010 jak tam cena cebuli u was bo u mnie już 1 zł kg Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Alfl 0 Napisano 14 Marca 2010 Zakupiliscie juz nsiona? wczora dzwonilem o nasiona to mi gosc powiedzial ze w tym roku jest BUM na cebule, nasiona same sie sprzedaja, pewnie przyczyna jest cena jaka teraz mozna dostac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lesniakos 0 Napisano 14 Marca 2010 Noto znowu będzie po lasach cebula na wiosnę leżała jak dużo nasieją Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
krzyczo 0 Napisano 26 Marca 2010 Dzień Dobry!!!Sprzedam obcinarko- sortownice do cebuli.W razie pytań proszę pisać na e-mail kkrzyczo@wp.pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
krzyczo 0 Napisano 28 Marca 2010 http://www.allegro.pl/show_item.php?item=978453078 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
CyberEx 0 Napisano 22 Maja 2010 witam u Was też coś niszczy Wam cebulę????bo u mnie było chłodno ok 10-15C i stale padały deszczeco ja mówię to były ulewy ale zapewne z TV wiecie przez więc o zwalczaniu tego mogłem zapomnieć chyba że ręcznie 7haw czwartek zauważyłem że cebula mi marnieje zaczyna się skręcać i żółknąć szczypior i miejscami znikaćkulturę rolną przestrzegam zgodnie z normami agrotechniki i tak naprawdę to pierwszy raz mam taki przypadek od 7lat gdy produkuję to warzywomniej więcej wiem co zrobić z tym fantem ale czy ktoś też tak ma????takich wschodów jeszcze nie miałem wraz z pierwszymi miesiącami wegetacjiPS: ale UE załatwia nasz kraj z tymi środkami ochrony roślinale widzę że u nas znikają pola manewru słyszałem że nie tylko u mnie jest taki problem więc Panowie miejcie na uwadzePS: a to że dużo regionami poszło nasion to nie znaczy że będzie dużo cebulibo trzeba to wychodować jeszczea tu potrzeba niezłej sumkimeritum jest takie że kto sieje to sieje a ten nie wyskoczy kto nie siał z 10-20ha <6tys/ha koszt produkcji + maszyny>a taki 1-2-3ha jest nie grożny bynajmniej u mnie potrzebują 30T na dzień razy cały sezon od lipca do majapo drugie jak się ni to będzie inna sprawapo trzecie nie każdy wyprodukujesłyszalem też że dymka gnije masowo ale czy prawda nie wiemjakby uprawa cebuli polegała tylko na zasianiu i czekaniu na zbiory to by było fajnieale tak nie jestwięc take a easy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
monster 0 Napisano 23 Maja 2010 U mnie i wielu z ktorymi rozmawialem to samo. Pieknie skielkowala i wyskoczyla. Pozniej bylo juz tylko gorzej. Gdzie bylo bardziej such tzn. na gorkach nie ma nic. gdzie bylo wilgotniej pociagnela na jednym korzonku ktory jej pozostal po smietce. Bo to wlasnie ona to sprawila. Ale troche dziwne jest to ze na jednym polu jest golo a na drugim jest ok. Te same przedplony, te same uprawy wiosenne zabiegi , odleglosc pol to okolo 1 km. po pierwszych objawach opryskalem Dursbanem choc nie jest zarejstrowany na smietke po 5 dniach poprawilem Sumi-Alpha. I tak jak pisalem jedno uratowane drugie do likwidacji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
CyberEx 0 Napisano 27 Maja 2010 monsterjak pisałem to też tak miałemi zastosowałem odpowiednie kroki wg koniecznościnawet podobnie jak kolega po fachuna razie jest ale straty już są na razie cebula rośnie w oczachbo jeszcze tydzień temu nie wiedziałem czy zaorać czy zostawićtakich cudów jeszcze nie miałem PS: ja w tym roku z konieczności zastosowałem zaprawę m in "marszal"w moim przekonaniu nie jest to co zakazane już specyfikii tak się dzieją te cuda jak ktoś zza biurka decyduje co wolno używać a co nienie wiem ale w mojej okolicy są rzepakimam na 2 polach cebulę pierwsze cebula po cebulidrugie po zbożupierwsze od drugiego oddalone o kilkanascie kminne odmiany cebuliale sąsiedztwo rzepaku jest takie samedzięki monster za infou mnie na razie jest okrzędy znać może coś z tego będziea cubula rośnie w oczachmoże nie jest to szczyt marzeń ale daje nadziejępozdrawiam i trzymajcie się Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach