ormo 0 Napisano 25 Grudnia 2010 witam kupiłem ursusa c328 bardzo tanio bo 3tys.zł ale do remontu blacharskiego.ale jest problem bo nie ma papierów.Czy mogę tylko wykupić ubezpieczenie założyć trójkąt i śmigac jako pojazd wolnobieżny.Albo zarejestrować jako sam? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mirekmarian 0 Napisano 27 Grudnia 2010 Co wiem nie zarejestrujesz już go ,jak mieszkasz na dalekiej prowincji pole masz blisko bez jazd po drogach to ok Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kopik 0 Napisano 28 Grudnia 2010 Podobno jest możliwość zarejestrowania go jako pojazd "SAM" , zapytaj w stacji kontroli poj. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tekmie 0 Napisano 28 Grudnia 2010 Bez dokumentów to by była próba legalizacji np.kradzieży http://www.pomorska.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20100812/INNEMIASTA04/2175488 Nie twierdzę że tu wystąpiła kradzież. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ormo 0 Napisano 29 Grudnia 2010 traktor papierów nie ma ale umowe kupna sprzedaży sporządziłem wrazie problemów. Byłem pytać w urzędzie i kobietki same nie wiedzą;)Ustawa niby mówi że pojazd wolnobieżny nie musi miec dokumentów tylko ubezpieczenie. A traktor jest pojazdem wolnobieżnym tylko teraz pytanie jeśli jest tak jak mówią w urzędzie to po chu... traktory mają dokumenty? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kopik 0 Napisano 29 Grudnia 2010 Parę lat temu znajomy kupił bez papierów stary ciągnik ,ze złomu kupił jakieś tam elementy i dostał rachunek na nie i na tej podstawie na stacji kontroli powiedział ,że ciągnik złożył z elementów ze złomu, stacja po przebadaniu ciapka zarejestrowała go jako sam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach