Skocz do zawartości
lewin3

grzałka do płynu chłodzącego

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mam mały problem z rozruchem ciągnika c-360 w mroźne zimowe poranki. Myślałem o zastosowaniu jednej z dostępnych na rynku grzałek do płynu chłodniczego, montowaną w przewodzie pomiędzy chłodnicą a pompą wodną. Potrzebuję opinii na temat takich grzałek i czasu potrzebnego do podgrzania płynu na tyle by ułatwiło rozruch zimnego silnika. Może ktoś montował lub ma taki patent u siebie zamontowany.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja mam w MTZ grzałke 500v w bloku alo ona praktycznie jest poza blokiem 2-3godziny i zapalam jak latem a ta w przewodzie powinna o niebo lepiej grzać tylko u mnie niebyło miejsca żeby ją zamontować.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kup od zetorów serii 52xx ,72xx , powinna pasować do c-360 w miejsce korka za pompą wtryskową ,podgrzewa płyn razem z blokiem a czas to zależy od temp. zewnętrznej , ale po25 minutach powinien odpalić , przynajmniej mój 5211 odpala jakbyś go przed chwilą zgasił .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki panowie rozjaśnia to w pewien sposób mój problem, jeszcze jakby ktoś miał jakieś fotki to bardzo chętnie skorzystam a jeszcze lepiej na email jaceklewinski@wp.pl z góry dziękuję.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi