Skocz do zawartości
krzysiekp55

wybór kombajny

Rekomendowane odpowiedzi

witam, mam zamiar kupić kombajn zbożowy, ale mam problem z jego wyborem. Wacham się miedzy czterema: CLAAS AVERO, D.F. 5485HT, J.D. 1450 CWS oraz N.H. TC 5060. Kombajnik ma pracować na ok 70 ha własnego plus 10-15 godzin usługowo, może są na forum użytkownicy któregoś z tych modeli z góry dzięki za odpowiedz!! POzdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Posiadam JD 1174 S II i z tego co się orientuje 14 czy 15 dużo się nie różni...

Najlepszym testem będzie jak otworzysz boczną klapę w CLAAS i porównaj z JD ten drugi o niebo prostszy mniej elementów współpracujących ze sobą, reszty kombajnów które podajesz nie widziałem więc nie zajmuje głosu. Podobno te produkowane w Brazylii nie bardzo są to też zwróć uwagę na made in germany...

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam.

Po ostatnim sezonie troche straciłem cierpliwośc i pomyślałem o kuponie małego kombajnu. Chcę przeznaczyc na ten cel miedzy 10 a 15 tys (lepiej bliżej 10 bo i tak trzeba coś włożyc) Mam mały areał bo tylko 10 ha plus może jakis sąsiad)) Nie mam już sił chodzić i prosić sie o koszenie no i jeszcze i tak trzeba za to zapłacić. Jaki kombajn można brać pod uwagę? Na co zwracać uwagę? Czekam na opinię.

pozdr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi