Skocz do zawartości
rusek

Przejęcie gospodarstwa

Rekomendowane odpowiedzi

Potzrebuje porady, a mianowicie jak przejmowałem gospodarstwo od ojca ktury przeszedł na rentę strukturalną w planie rozwoju gospodarstwa napisałem że będę chodował bydło na opasy ale sie nie opłaca i postanowiłem spowrotem wrucić do produkcji mleka czy nie będę miał z tego powodów problemów???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Myślę,że powinieneś spytać doradcy,który sporządzał plan,a jeszcze lepiej życzliwego pracownika ARiMR

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zadzwoń do ARiMR i sie dowiedz, ale pewnie powiedzą ci tak: zebys napisał podanie o zmiane tego planu i podał powody dla których chcesz to zmienić i dołączyc zmieniony plan. Powinni ci wydać pozytywna decyzje o zmianie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zmieniac PRG mozesz do woli bo jak sam wypelniales to wiesz najlepiej ze ciezko jest przewidziec ile i czego bedziesz mial za 5lat.

robisz tak: skladasz wniosek na ten sam co na mlodego rolnika tylko wybierasz opcje "zmiana wniosku" jesli we wniosku sie nic nie zmienilo (np.wartosc ESU) to nic nie zmieniasz tylko w zalacznikach zalznaczasz PRG i tyle

plan zrobiles sam to i bedziesz potrafil go zmienic

ja tez musze zlozyc zmiane do wniosku bo kupilem 2,5ha gruntow i wydzierzawilem 3ha. napisalem maila do laski ktora mi rozpatrzyla wniosek i kazala mi zlozyc zmiane do wniosku.

zlozyles juz wniosek o platnosc?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki za informację no to trzeba będzie iść i zmienić ten plan. A o jaką płatność ci chodzi bo bezpośrednia to chyba rusza dopiero od marca składanie wniosków

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

o platnosc na mlodego rolnika.

bo ja mam decyzje o przyznaniu pomocy ale jeszcze nie skladalem wniosku o platnosc mimo,ze spelniam juz wszystkie wymagane kryteria.

zastanawiam sie co zrobic teraz, czy zlozyc wniosek o platnosc, czy najpierw zlozyc zmieniony PRG

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi