rusek 0 Napisano 7 Stycznia 2011 Potzrebuje porady, a mianowicie jak przejmowałem gospodarstwo od ojca ktury przeszedł na rentę strukturalną w planie rozwoju gospodarstwa napisałem że będę chodował bydło na opasy ale sie nie opłaca i postanowiłem spowrotem wrucić do produkcji mleka czy nie będę miał z tego powodów problemów??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mora 0 Napisano 7 Stycznia 2011 Myślę,że powinieneś spytać doradcy,który sporządzał plan,a jeszcze lepiej życzliwego pracownika ARiMR Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rusek 0 Napisano 7 Stycznia 2011 plan to sporządzałem sam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
osa21 0 Napisano 7 Stycznia 2011 Zadzwoń do ARiMR i sie dowiedz, ale pewnie powiedzą ci tak: zebys napisał podanie o zmiane tego planu i podał powody dla których chcesz to zmienić i dołączyc zmieniony plan. Powinni ci wydać pozytywna decyzje o zmianie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krzyno 0 Napisano 16 Stycznia 2011 zmieniac PRG mozesz do woli bo jak sam wypelniales to wiesz najlepiej ze ciezko jest przewidziec ile i czego bedziesz mial za 5lat. robisz tak: skladasz wniosek na ten sam co na mlodego rolnika tylko wybierasz opcje "zmiana wniosku" jesli we wniosku sie nic nie zmienilo (np.wartosc ESU) to nic nie zmieniasz tylko w zalacznikach zalznaczasz PRG i tyle plan zrobiles sam to i bedziesz potrafil go zmienic ja tez musze zlozyc zmiane do wniosku bo kupilem 2,5ha gruntow i wydzierzawilem 3ha. napisalem maila do laski ktora mi rozpatrzyla wniosek i kazala mi zlozyc zmiane do wniosku. zlozyles juz wniosek o platnosc? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rusek 0 Napisano 17 Stycznia 2011 Dzięki za informację no to trzeba będzie iść i zmienić ten plan. A o jaką płatność ci chodzi bo bezpośrednia to chyba rusza dopiero od marca składanie wniosków Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krzyno 0 Napisano 17 Stycznia 2011 o platnosc na mlodego rolnika.bo ja mam decyzje o przyznaniu pomocy ale jeszcze nie skladalem wniosku o platnosc mimo,ze spelniam juz wszystkie wymagane kryteria.zastanawiam sie co zrobic teraz, czy zlozyc wniosek o platnosc, czy najpierw zlozyc zmieniony PRG Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rusek 0 Napisano 18 Stycznia 2011 Mi akurat nie przysługiwała premia dla młodego rolnika Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach