Skocz do zawartości
center

Opryskiwac Krukowiak Apollo problemy z dyszlem itp

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mam problem z z dyszlem w apollo tym łamanym ponieważ staną mi sworzeń ten poziomy ten co działa w wypadku gdy ciągnik idzie inaczej niż opryskiwacz to się cały na nim zaczep przechyla jak gdyby. JEst to jakoś rozbieralne? jak to rozebrać? a może lepsza metoda ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lepsza metoda to zawczasu smarować a teraz to WD 40 albo palnik ,a jeśli chcesz rozebrać to spawy trzeba zeszlifować.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to pięknie smarowałem ale coś stanęło cholerstwo.... Wd lałem ale też nie pomaga wiec albo jakaś prasa albo palnik... mam ja pecha... A kolego powiedz nie masz problemu z wydzwigiem belki lekko Ci chodzi góra dół? bo u mnie przycina się troszkę MF255 ma dobra hydraulke ale z tym nie daje rady;) tez tak masz?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jezeli chodzi o hydraulike to w zeszłym roku miałem podobny przypadek przy tadlenie, słabo podnosił i dopiero jak szarpnełem za belke to powoli opadała, problemem był kawałek jakiegoś metalu w dławiku który znajduje sie przy wejsciu do tłoka, u mnie jest to otworek około 1mm i w tym znajdował sie ten "paproch".

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Krukowiak ma kilka przełożeń na kołach i mimo to jest ciężko. Ale sprawdzę i to jak to z tym jest... dzięki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ze złożoną belką też mam problem z podniesieniem ale na polu z rozłożoną to podnosi się wzorowo ale trzeba od czasu do czasu smarować to zblocze z kołami i prowadnice .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm smarujesz towotem tą szynę wydzwigu? jak ja to posmaruje to zaraz się robi taki zlepek błota i wcale nie chce iść i 3ma się jak błoto jak wyczyszczę to do suchego to idzie lux... hmm

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi