center 0 Napisano 10 Stycznia 2011 Witam mam problem z z dyszlem w apollo tym łamanym ponieważ staną mi sworzeń ten poziomy ten co działa w wypadku gdy ciągnik idzie inaczej niż opryskiwacz to się cały na nim zaczep przechyla jak gdyby. JEst to jakoś rozbieralne? jak to rozebrać? a może lepsza metoda ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
koseś 0 Napisano 11 Stycznia 2011 Lepsza metoda to zawczasu smarować a teraz to WD 40 albo palnik ,a jeśli chcesz rozebrać to spawy trzeba zeszlifować. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
center 0 Napisano 11 Stycznia 2011 No to pięknie smarowałem ale coś stanęło cholerstwo.... Wd lałem ale też nie pomaga wiec albo jakaś prasa albo palnik... mam ja pecha... A kolego powiedz nie masz problemu z wydzwigiem belki lekko Ci chodzi góra dół? bo u mnie przycina się troszkę MF255 ma dobra hydraulke ale z tym nie daje rady;) tez tak masz? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
osa21 0 Napisano 11 Stycznia 2011 Jezeli chodzi o hydraulike to w zeszłym roku miałem podobny przypadek przy tadlenie, słabo podnosił i dopiero jak szarpnełem za belke to powoli opadała, problemem był kawałek jakiegoś metalu w dławiku który znajduje sie przy wejsciu do tłoka, u mnie jest to otworek około 1mm i w tym znajdował sie ten "paproch". Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
center 0 Napisano 11 Stycznia 2011 Krukowiak ma kilka przełożeń na kołach i mimo to jest ciężko. Ale sprawdzę i to jak to z tym jest... dzięki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
koseś 0 Napisano 12 Stycznia 2011 Ze złożoną belką też mam problem z podniesieniem ale na polu z rozłożoną to podnosi się wzorowo ale trzeba od czasu do czasu smarować to zblocze z kołami i prowadnice . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
center 0 Napisano 13 Stycznia 2011 Hmm smarujesz towotem tą szynę wydzwigu? jak ja to posmaruje to zaraz się robi taki zlepek błota i wcale nie chce iść i 3ma się jak błoto jak wyczyszczę to do suchego to idzie lux... hmm Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach