lipens2 0 Napisano 16 Stycznia 2011 WitamPo odpaleniu ciągnika blokuje mi się dźwignia zmiany biegów. Mogę włączyć tylko biego 3 albo 4 reszta jest zablokowana (moge zmienić położenie dźwigni tylko do przodu albo do tyłu) zapaliła siek kontrolka na prawej konsoli (taki wykrzyknik).Ciągnikiem mogę jechać do przodu albo do tyłu ale tylko na tych dwóch biegach.Po zgaszeniu ciągnika dźwignia odblokowuje się i mogę ją przestawiać w dowolnym kierunku.Proszę o pomoc. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawlo36 0 Napisano 16 Stycznia 2011 spróbuj zapalić przytrzymując dzwignie całkiem do lewej (do siebie) i po odpaleniu po chwili puść jak bedzie to samo to cos nie tak z ciśnieniem na sterowaniu skrzynią Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lipens2 0 Napisano 17 Stycznia 2011 Dzięki za pomoc ale niestety nie idzie. Tak jak pisałem mogę tylko przełączać do przodu lub do tyłu (bieg 3 lub 4) ( A znasz może jakiegoś dobrego mechanika? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawlo36 0 Napisano 17 Stycznia 2011 z mechanikiem to ci nie doradze ale opisz ten problem na forum w głównym temacie o massey ferguson bo taki temat jest i lepiej tam zadawac takie pytania bo tam więcej sie dyskutuje i duzo osób jest co sie zna na danym podzespole ale pisałeś ze na zgaszonym dzwignia chodzi normalnia wiec jak ja przytrzymasz na maksa do siebie i zapalisz to i tak sie usztywni po zapaleniu i puszczeniu dzwigni? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lipens2 0 Napisano 18 Stycznia 2011 Chyba masz racje zadam pytanie na głównym forumPozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lipens2 0 Napisano 19 Stycznia 2011 Dzisiaj spróbowałem raz jeszcze i wyobraź sobie że zadziałało ) tylko kontrolka (wykrzyknik) sieci się nadal na czerwono. Dzięki za pomoc bardzo mi pomogłeś. Orientujesz się może jak to skasować?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach