mateuszkonrad 0 Napisano 18 Stycznia 2011 Panowie-nie wywody filozoficzne, a ceny w czystej postaci. Ewentualnie krótkie wiadomości które mogą wskazywać na trendy cenowe w najbliższej przyszłości. Umawiamy się, że publikujemy ceny netto (bez Vat) za wagę żywą, z wyszczególnieniem: byk jałówka, krowa.Bardzo ważne: miejsce sprzedaży, chociaż do województwa i powiatu. wielkopolskie, grodziski: byk od 5,00 do 6,50 zł/kg Zapraszam też na nowy portal dla rolnictwa oferujący aktualne ceny skupu: tuczników, bydła, drobiu, zbóż oraz sprzedaży: warchlaków, komponentów paszowych i nawozów. Link do strony znajdziecie poniżej, w: www. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grześ 0 Napisano 21 Stycznia 2011 Podobno nadchodzą spadki? Nawet o 1 zł/kg. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mateuszkonrad 0 Napisano 21 Stycznia 2011 Wiem tylko, że w Niemczech obniżka ceny na młode byki U3 z 3,75 do 3,57 euro/kg. 0,18 x 3,8936 zł (kurs wg NBP z dnia 21.01.2011) = - 0,70 zł/kg (wiadomość z 20.01.br.)Krowa bez zmian, czyli: 2,64 euro/kg w R3. Szczegóły na stronie w linku poniżej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
nina-pl 0 Napisano 21 Stycznia 2011 Skąd masz takie wiadomości ? Ciekawe czy była by możliwości sprzedawać bydło do tamtejszych ubojni , w końcu mieszkam blisko granicy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomasz0859 0 Napisano 22 Stycznia 2011 Panowie-nie wywody filozoficzne, a ceny w czystej postaci. Ewentualnie krótkie wiadomości które mogą wskazywać na trendy cenowe w najbliższej przyszłości. Mateuszku - a Ty dla jakiej ubojni potrzebujesz tych danych? Dla Chobota? Pomorskie- krowa w 1 ( pow 700 netto) - 3,60-3,80 byki hf (pow 700 kg netto, do 2 lat) - 6,30-6,50 byczki 90-100 kg - 9,5-10Ubojnie z pomorskiego płacą mniej niż "dojeżdżający z Polski" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mateuszkonrad 0 Napisano 22 Stycznia 2011 Panie Tomaszu0859 polecam tą stronę i zakładkę 'Kontakt'.www.cenyrolnicze.pl Mateusz Konrad Wójcik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mateuszkonrad 0 Napisano 22 Stycznia 2011 Informacje na temat cen bydła m. in. też w Niemczech znajdują się na stronie: www.cenyrolnicze.pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mateuszkonrad 0 Napisano 23 Stycznia 2011 Rozmawiałem z dużym pośrednikiem skupu i sprzedaży żywca z województwa wielkopolskiego. Wg jego informacji, ceny bydła w nowym tygodniu idą w dół. www.cenyrolnicze.pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JACUS 0 Napisano 23 Stycznia 2011 malopolskie,krakowski, cena wbc byk 10,3-10,7 z vat,na zywa nikt nie sprzedaje,glupich brak-ciekawe czy wiecie ile handlarze na was zarabiaja,za pare godzin maja wiecej niz wy za parenascie miesiecy, jest pare ubojni i bydlo sprowadzaja z roznych stron bo u nas b. malo, najlepiej placa nielegalne ubojnie za niekolczykowane bydlo i swinie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gees 0 Napisano 24 Stycznia 2011 http://translate.google.pl/translate?hl=pl&sl=de&u=http://www.agrarheute.com/maerkte-preise.html&ei=goQ9TbGbGMXMhAfcrqj6Cg&sa=X&oi=translate&ct=result&resnum=1&ved=0CBwQ7gEwAA&prev=/search%3Fq%3Dhttp://www.agrarheute.com/%253Fredid%253D102117%2526id%253DRinder%25253A1%26hl%3Dpl%26client%3Dfirefox-a%26hs%3DiLi%26rls%3Dorg.mozilla:pl:official%26prmd%3Divns Podana cena dotyczy mięsa z młodych byków, a nie młodych byków.Niestety Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
korsarz 0 Napisano 24 Stycznia 2011 Co to znaczy z młodych byków, a nie młodych byków? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tekmie 0 Napisano 24 Stycznia 2011 Czyli mięso(WCB) a nie żywiec. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mateuszkonrad 0 Napisano 24 Stycznia 2011 Oczywiście chodzi o wbc. Przy cenie podana została przecież klasa: R3. Wg sondy z poniedziałku (24.01.2011) cena skupu byków (na wagę żywą) waha się w granicach: 4,70-6,50 zł/kg (netto). Szczegóły na: www.cenyrolnicze.pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marb80 0 Napisano 26 Stycznia 2011 Odstawiałem wczoraj do ZM Sokołów oddział Koło za Byki klasa O podstawa 10,30+vat taka sama od 2 tygodni Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marb80 0 Napisano 27 Stycznia 2011 Kolejne obniżki w Niemczech. Byki na wbc w klasie U3 z 3,57 do 3,47 euro/kg. 0,10 x 3,8777 zł (kurs wg NBP z dnia 26.01.2011) = - 0,39 zł/kg (wiadomość z 27.01.br.) Krowa natomiast z (wbc, R3) z 2,64 do 2,57 euro/kg. 0,07 x 3,877 zł (kurs wg NBP z dnia 26.01.2011)= - 0,27 zł/kg (wiadomość z 27.01.br.) www.cenyrolnicze.pl Niemcy ciagna całą Europe w dół, ale mielismy podawac ceny z polski a nie straszyć rolników cały czas spadającymi cenami panie Materuszu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
skoczek 0 Napisano 27 Stycznia 2011 Dzis sasiad sprzedawał byka..było kilku kupców i nikt nie chciał mu dac 6. 20..poszedł za 6 zł....i wlasnie kazdy mówił ze poszły w dół...i trzeba narazie zapomniec o wyzszej cenie..niestety Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gringo 0 Napisano 27 Stycznia 2011 ja sprzedałem w zeszłym tygodniu byki średnio po 6.7 zł/kg ale koleś który odbierał miśki powiedział ze załapałem się w ostatnim momencie przed spadkiem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mateuszkonrad 0 Napisano 31 Stycznia 2011 Cena skupu buhajów na wagę żywą w dniu 31.01.2011 waha się w kraju od 5,23 do maksymalnie 6,48 zł/kg (netto). www.cenyrolnicze.pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
korsarz 0 Napisano 3 Lutego 2011 Kurde tydzień temu chciałem sprzedać byka 100% charoleza koleś dawał mi po 6.50 aa myśle sobie poczekam teraz są po 5.80 rolnictwo to jest biznes Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tekmie 0 Napisano 3 Lutego 2011 ...... rolnictwo to jest biznesRaczej loteria. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
korsarz 0 Napisano 3 Lutego 2011 może lepiej zagrać na giełdzie przynajmniej się człowiek nienarobi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kamil 23 0 Napisano 3 Lutego 2011 Kurde tydzień temu chciałem sprzedać byka 100% charoleza koleś dawał mi po 6.50 aa myśle sobie poczekam teraz są po 5.80 rolnictwo to jest biznesmój kolega sprzedawał 964kg po 8zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
korsarz 0 Napisano 3 Lutego 2011 Kiedy i komu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
korsarz 0 Napisano 10 Lutego 2011 Kurde tydzień temu chciałem sprzedać byka 100% charoleza koleś dawał mi po 6.50 aa myśle sobie poczekam teraz są po 5.80 rolnictwo to jest biznesmój kolega sprzedawał 964kg po 8złktoś pier.....dolnie cene z kosmosu i milczy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mateuszkonrad 0 Napisano 10 Lutego 2011 Podwyżki u naszych zachodnich sąsiadów. Notowania młodych byków na wbc w klasie U3 wzrosły w bieżącym tygodniu z poziomu 3,58 do 3,68 euro/kg... Szczegóły na: www.cenyrolnicze.pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach