Skocz do zawartości
mateuszkonrad

Aktualne ceny skupu bydła w Polsce.

Rekomendowane odpowiedzi

Dziś przyszło rozliczenie z Łukowa za byczki i na żywo wyszły po 8.12zł brutto byczki czarno-białe w wadze 640kg brutto wybicie 52-53% od wagi brutto w klasie O a jak teraz płacą handlarze na zywą???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

MAJSTER masz racje za taka cene gnac zpodworka. wszyscy rolnicy w regionie powinni wstrzymac sprzedarz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
okolice leszna rawicza to najlepiej placi BM kobylin

Ludzi w ..uja robi a nie płaci najlepiej .. 7 marzec - środa telefon po ile płaca 7.60zł .. w 9 marzec piątek przyjechał wycenic - sam powiedział że byk jest miesny i ok 700-750 kg wagi .. po 7.20 może dac .. 12 marzec poniedziałek przyjechali cieżarowym oDebra1c i dawaja po 7.00 - wylecieli z podwórka i to z dużą prędkoscią ..

Ta cena 7,00 czy 7,60 to netto??

I dobrze zrobiłeś ze pogoniłeś ich jak nie dotrzymują słowa to lepiej z takimi nie chandlować...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam. Czy jest ktoś z woj warm mazur. Ktoś kto mógłby polecic mi dobrego odbiorce bydła rzeźnego. Mam 6 sztuk buchajów majacych po ok 20m-cy, czarno-białych mieszańców 2 sztuki to hf i 4 (niby normalne). Spotkałem sie dzis z człowiekiem co powiedział ze da mi za te 2 hf po 6,3zł +vat a za te normalne po 6,8zł +vat. Byki maja tak po ok 600kg. I tu moje pytanie-...........CZY TO JEST DOBRA CENA????

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Jak myslicie koledzy z jaka cena jutro wyjada skupnicy? Ubój rytualny od dzis zabroniony.
Jutro wybieram się na skup to zobaczę mam nadzieje że cena nie spadnie w dół

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi