dariosta 0 Napisano 24 Stycznia 2011 Witam.Czy ma ktoś może wiedzę na temat prawidłowego podłączenia hydrauliki tura w ciągniku new holland td80d ?.Oryginalnie firma montująca i produkująca tury podłączyła go pod tylne gniazda hydrauliki które uruchamiane są dźwignią w kabinie,jednak działające zawory przeciążeniowe wyłączają tą dźwignię podczas działania tura.Serwisant z new holland polecił założenie sprężyny na dźwignię włączającą hydraulikę na te gniazda ale to jest chyba najgorsze rozwiązanie i godne tylko polskim domorosłym serwisantom,obecnie doraźnie rozwiązałem to tak ,że podkładam patyk pod dźwignię aby się nie wyłączała ale to też jest mało wyrafinowane rozwiązanie,nie wiem czy tą metodą nie zepsuje się ten zawór przeciążeniowy i czy to nie ma wpływu na przeciążenie pompy hydraulicznej.Proszę o fachowe porady Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lisek 0 Napisano 24 Stycznia 2011 U nie Tur (td 5050)podłączony jest bezpożrednio do rozdzielacza, nie zabiera wówczas pary szybkozłączy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dariosta 0 Napisano 24 Stycznia 2011 odzyskanie pary szybkozłączy to jeden plus,słyszałem też,że podłączenie bezpośrednio pod rozdzielacz polepsza działanie hydrauliki tura tylko czy jest to bezpiecznie dla pompy? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dariosta 0 Napisano 25 Stycznia 2011 Witam.Czy ma ktoś może wiedzę na temat prawidłowego podłączenia hydrauliki tura w ciągniku new holland td80d ?.Oryginalnie firma montująca i produkująca tury podłączyła go pod tylne gniazda hydrauliki które uruchamiane są dźwignią w kabinie,jednak działające zawory przeciążeniowe wyłączają tą dźwignię podczas działania tura.Serwisant z new holland polecił założenie sprężyny na dźwignię włączającą hydraulikę na te gniazda ale to jest chyba najgorsze rozwiązanie i godne tylko polskim domorosłym serwisantom,obecnie doraźnie rozwiązałem to tak ,że podkładam patyk pod dźwignię aby się nie wyłączała ale to też jest mało wyrafinowane rozwiązanie,nie wiem czy tą metodą nie zepsuje się ten zawór przeciążeniowy i czy to nie ma wpływu na przeciążenie pompy hydraulicznej.Proszę o fachowe porady Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wojtek76 0 Napisano 25 Stycznia 2011 U mnie rozdzielacz od tura podłączony jest bezpośrednio z pompy a dopiero z rozdzielacza od tura olej płynie do hydrauliki ciągnika i jest to wg mnie najlepsze rozwiązanie ponieważ mam wolne wszystkie szybkozłącza a poza tym tur ma pierwszeństwo przed hydrauliką zewnętrzną i podnośnikiem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dariosta 0 Napisano 25 Stycznia 2011 do wojtek76Dzięki za podpowiedź,powiedz jeszcze w jakim ciągniku masz takie podłączenie ,jak długo działa i czy niema z tym żadnych problemów?Dzięki pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wojtek76 0 Napisano 26 Stycznia 2011 Mam to w ciągniku Fiatagri czyli prawie to samo co starsze wersje New holland, mam go od 2006 roku sprowadzony z Holandii. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach